16.7.2021

Museokortin matkavinkit kokoaa kotimaan helmet – tutustu somevaikuttajien testaamiin kierroksiin!

Sosiaalisen median vaikuttajat Julia Thurn, Joonas Pesonen ja Krista Ylinen tutustuivat Museokortin matkavinkkeihin ja tekivt kulttuurikierroksia ympri Suomen.

Saariston rengastie, idylliset kesäkaupungit, merellinen Ahvenanmaa ja kymmeniä muita kierroksia kotimaassa. Ota Museokortti reissukaveriksi ja koe kotimaan kiehtovat matkailuaarteet.

Tänä kesänä kotimaanmatkailijoiden on entistä helpompi löytää kulttuuri- ja luontoelämysten pariin koko maassa.

Uudenlainen, koko maan kattava verkkopalvelu Museokortin matkavinkit kokoaa museo- ja luontokohteet sekä paikalliset nähtävyydet matkaideoiksi. Reiteillä on myös vinkkejä tunnelmallisiin ravintoloihin ja majoituspaikkoihin.

Museokortin matkavinkit -palvelu koostuu 30 valmiiksi suunnitellusta kulttuurikierroksesta, jotka kokoavat museot, luontokohteet, nähtävyydet ja palvelut innostaviksi matkaideoiksi.

Lisäksi matkailija voi suunnitella oman reittinsä kartalle ja hakea kiinnostavia pysähdyspaikkoja vaikkapa mökkimatkan varrelle. Kotimaan matkailuhelmet löytyvät nyt entistä helpommin yhdestä paikasta.

Museokortin matkavinkit on maksuton ja kaikille käyttäjille avoin ideapankki elämyksellisiin kotimaanmatkoihin. Matkavinkkien avulla on helppo yhdistää lomaan erilaisia kokemuksia sekä löytää vaihtoehtoisia reittejä matkalleen.


Katso Museokortin matkavinkit


Seuraa somevaikuttajien kesäreissuja ja löydä parhaat matkavinkit

Sosiaalisen median vaikuttajat Joonas Pesonen (@pesojoonas), Julia Thurén (@juliaihminen), Krista Ylinen (@krista_ylinen), Pernilla Böckerman (@pernillabockerman), Jenni Rotonen (@jennipupulandia) ja Henriikka Reinman (@aamukahvilla) tekevät tänä kesänä kaupallista yhteistyötä Museokortin kanssa ja testaavat Museokortin matkavinkkejä. Vaikuttajat tekevät kulttuurikierroksia eri puolella Suomea.

Seuraa vaikuttajien kierroksia Instagramissa Museokortin (@museokortti) ja vaikuttajien tileillä, ota reissuvinkit talteen ja suunnittele oma unelmiesi museokierros kesälle!Joonas Pesonen kävi kierroksella Tampereen museoissa ja ihastui erityisesti Vapriikin Pelimuseoon.

Fiilaan palvelun helppoutta ja sitä, miten itselle tuntemattomista kaupungeista voi helposti löytää kulttuurin pariin, Pesonen sanoo testattuaan Museokortin matkavinkkejä.

Tutustu Tampereen kierroksiinKrista Ylinen valitsi Museokortin matkavinkeistä Ahvenanmaan reissukohteekseen ja oli tyytyväinen valintaansa.

– Tämä saari jää mieleen lomakohteena, jossa on lyhyiden matkojen säteelle tiivistetty kaikki kaunis. Kaupunki ja luonto, historia ja tämä päivä, Ylinen kertoo.

Tutustu saaristokierroksiinPupulandia-blogin Jenni Rotonen kertoo olleensa museokorttilainen jo siitä asti, kun kortti lanseerattiin vuonna 2015. Kesän museokierroksen suunnitteluun Rotonen hyödynsi Museokortin matkavinkkejä.

– Tänä kesänä suunnitelmissa on seikkailla vähän Keski-Suomessa ja Turun saaristossa. Ja kun kaavailtiin meidän reittejä, laitettiin muistiin muutamia kiinnostavia museokohteita, joita löydettiin Museokortin reittioppaasta, Rotonen kertoo.

Rotosen museotärpit kesälle löydät Museokortin tallennetuista Instagram-tarinoista.Juliaihminen-blogista tuttu Julia Thurén tutustui lastensa kanssa Museokortin matkavinkkeiin Turussa.

– Aurajoki-kierroksella on peräti 11 eri kohdetta, mutta idea ei tietenkään ole se, että lähdetään suorittamaan museoita. Sen sijaan nämä ovat nimenomaan vinkkejä, joista voi bongailla sopivia kivuuksia itselleen. Ja niitähän me olemme bonganneet, Thurén kertoo.

Turun museoreissusta voi lukea tarkemmin Juliaihminen-blogista.


Tutustu Turun kierroksiinAamukahvilla-blogin Henriikka seikkaili perheensä kanssa kotimaanmatkailun suosikkireitillä Saariston Rengastiellä. Reitin varrelle osuu useita kiehtovia Museokortti-kohteita, joissa Henriikka vietti tunnelmallisen sadepäivän tutustuen alueen historiaan ja merkkihenkilöiden koteihin.

– Noita valmiita kulttuurikierroksia oli mielenkiintoista tsekkailla läpi. Tulevaisuuden varalle pistin mieleeni erityisesti Hidasta matkailua taiteilijakodeissa -kierroksen, sillä mielestäni on supermielenkiintoista päästä ihmisten oikeisiin koteihin aistimaan tunnelmaa ja miettimään elämäntarinoita. Tällaisiin kohteisiin pääsimme nytkin reissullamme, mikä oli huippua, Henriikka toteaa Museokortin matkavinkkejä testattuaan.

Lue lisää Henriikan reissusta Saariston rengastielle Aamukahvilla-blogista.


Tutustu Saariston Rengastien viehättävät museot -kierrokseen.


Katso Museokortin matkavinkit

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp