Pääkaupunkiseudun saarilla

Löydä pääkaupunkiseudun saaristoidyllit! Museokortilla pääset historiallisiin Saaristomuseo Pentalaan ja Seurasaaren ulkomuseoon sekä viiteen museokohteeseen Suomenlinnassa.

Liikkuminen
Julkisilla. Pentalan saaristomuseoon saaristoveneellä. 

Kierroksen kesto
1-2 päivää  

Ajankohta
Kesä. Suomenlinnassa ympärivuotisia Museokortti-kohteita.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Tällä kesäisellä saarihyppelyllä koet saaristolaista elämäntapaa menneistä ajoista tähän hetkeen, päättymättömän horisontin sekä ainutlaatuisen maailmanperintökohteen.

Saaristomuseo Pentala on luonnonrauhan ympäröimä entinen kalastajatila Espoonlahden saaristossa. Pentalan saaressa merellinen Espoo näyttää parhaat puolensa. Museossa tutustutaan saaristoelämän eri puoliin asumisesta ja työnteosta huvilaelämään sekä vapaa-ajan viettoon.

 

Pentalan saaressa merellinen Espoo näyttää parhaat puolensa.
 

Helsingin Seurasaaren ulkomuseosta löydät talonpoikaisen Suomen pienoiskoossa, ja siellä viihtyvät myös perheen pienimmät. Kurkista elämänmenoon menneen ajan maailmaan savupirteissä, torpissa ja kartanoissa. Seurasaaressa pääsee myös nauttimaan kaupungin vilskeeltä suojassa olevan ulkoilualueen rauhasta.

Unescon maailmanperintökohde Suomenlinna on kulttuuriaarre, joka sijaitsee vain lyhyen merimatkan päässä Helsingin keskustasta. Saarella sijaitsee peräti neljä Museokortti-kohdetta, joissa tutustut linnoituksen tarinaan, puolustusvoimien historiaan ja oikeaan sukellusveneeseen. Suomenlinna on myös elinvoimainen kotisaari noin tuhannelle asukkaalle.

Ajoita saaristoretkesi kesäkaudelle, sillä Saaristomuseo Pentala ja Seurasaaren ulkomuseo ovat auki vain kesäisin.

Kohteissa on paljon nähtävää, joten kannattaa varata riittävästi aikaa kullekin saarelle. Seurasaaren viereen pääset kätevästi bussilla ja Suomenlinnaan puolestaan Kauppatorilta lähtevällä lautalla. Katso lisätiedot ja aikataulut HSL:n reittioppaasta. Saaristomuseo Pentalaan pääset Espoon saaristoveneellä, josta löydät lisätietoa museon verkkosivuilta.

Kuva: Saaristomuseo Pentala

 

Pääkaupunkiseudun saarilla

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Espoo

 1. Saaristomuseo Pentala

  Saaristomuseo Pentala on täydellinen kesäpäivän retkikohde. Vierailu Saaristomuseossa on elämys, jossa yhdistyvät merimatka, historia, kulttuurimaisema ja Pentalan saaren omaleimainen luonto.

Helsinki

 1. Seurasaaren ulkomuseo

  Talonpoikainen Suomi pienoiskoossa. Siirry silmänräpäyksessä menneen ajan maaseudulle, peninkulmien päähän kaupungin vilskeestä.

 2. Suomenlinna-museo

  Linnoituksen päämuseo Suomenlinna-museo toimii Suomenlinnakeskuksessa ja on avoinna ympäri vuoden.

 3. Sotamuseo Maneesi

  Sotamuseon Maneesissa voi tutustua Suomen puolustusvoimien 100-vuotiseen historiaan.

 4. Ehrensvärd-museo

  Suomenlinnan Komendantintalossa sijaitseva museo esittelee asumista ja elämää 1700-luvun Viaporissa.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi