Saariston rengastien viehttvt museot

Saariston rengastie on kotimaan matkailun klassikko. Hyppää kyytiin ja kierrä Museokortti-kohteet tunnetun reitin varrelta joko pyöräillen tai autolla.

Liikkuminen
Autolla tai pyrillen 

Kierroksen kesto
2-5 piv  

Ajankohta
Kes. Osa museokohteista ja lauttayhteyksist auki vain kesisin.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Saariston rengastie on ainutlaatuinen keino tutustua Turun saaristoon. Matkan varrelle osuu useita Museokortti-kohteita, joissa tutustut alueen historiaan sekä vierailet merkkihenkilöiden kodeissa.

Kierros alkaa Paraisilta, joka on portti kuvankauniiseen saaristoon. Paraisilla koet talonpoikaistunnelmaa ja tutustut paikkakunnalle tärkeään kaivostoimintaan. Saarihyppely jatkuu Nauvon kautta kohti Korppoon saarta. Korpoströmin saaristokeskuksen näyttelyistä löydät merellisiä teemoja sekä taidetta.

 

Voit tehdä kiertää saariston rengastien joko pitkän tai lyhyemmän kaavan kautta omaa seikkailunhaluasi seuraten.
 

Korppoosta jatkat matkaa useiden viehättävien saarien kautta Kustavin saaristolaismuseoon, jossa tutustut saariston ihmisiin ja alueen kiehtovaan kulttuuriin. Kustavista matka jatkuu kohti Asikaista ja Louhisaaren kartanoa. Flemingien ja Mannerheimien ainutlaatuinen kotikartano vie kävijät 1600–1800-lukujen aatelisperheen elämään.

Tunnelmallisessa Naantalissa museomatkailijaa odottaa Casa Haartmanin taiteilijakoti ja Naantalin museo vanhan kaupungin kauniissa ympäristössä. Raision museo Harkko esittelee taidetta, arkeoligiaa ja kulttuurihistoriaa. Matkan päätepiste on Turku, joka on aarreaitta niin historian, taiteen kuin tieteenkin ystäville.

Voit tehdä kierroksen joko pidemmän tai lyhyemmän kaavan kautta omaa seikkailunhaluasi seuraten. Vaihtoehtoina on kiertää Paraisilta Nauvon, Korppoon, Houtskarin ja Iniön kautta takaisin kohti mannerta, tai palata Korppoosta takaisin Nauvoon ja sieltä Rymättylään.

Tutustu ennen matkaanlähtöä Saariston rengastien yhteyksiin sekä lautta-aikatauluihin. Matkaan on hyvä varata riittävästi aikaa, sillä varsinkin vilkkaimpina sesonkeina lautoille voi olla jonoja. Tällä reissulla ei muutenkaan kannata kiirehtiä, vaan nauttia ajan kanssa saariston lumoavasta tunnelmasta.

Kuva: Juho Kuva/Visit Finland.

 

Saariston rengastien viehttvt museot

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Paraisten kaupunki

 1. Paraisten kotiseutumuseo

  Tutustu museotaloissa entisajan saaristoelmn ja Leninin pakomatkan ymajaan. Kaunis Parainen on portti Turun saaristoon ja Rengastien alkupaikka.

 2. Paraisten teollisuusmuseo

  Pohjoismaiden suurimman avolouhoksen museossa voi tutustua Paraisille jo 1300-luvulta asti trken kalkkikiven ja Kalkkivuori Osakeyhtin historiaan.

 3. Saaristokeskus Korpostrm

  Tieteen, luonnon, kulttuurin ja taiteen vierailukeskus – keskell Saaristomeren UNESCO biosfrialuetta.

Kustavi

 1. Kustavin saaristolaismuseo

  Saaristolaismuseo kertoo saariston ihmisist sek alueen elinkeinoista, tavoista ja kulttuurista.

Masku

 1. Louhisaaren kartano

  Flemingien ja Mannerheimien ainutlaatuinen kotikartano vie kvijt 16001800-lukujen aatelisperheen elmn.

Naantali

 1. Casa Haartman

  Axel ja Hedvig Haartmanin ainutlaatuinen taiteilijakoti Naantalissa.

Raisio

 1. Raision museo Harkko

  Rautakautiselta arkeologiselta lydlt nimens saanut Harkko esittelee taidetta, arkeologiaa sek Raision esi- ja kulttuurihistoriaa vuosittain vaihtuvin nyttelyin.

Turku

 1. Turun linna

  Yli 700 vuotta vanha linna on Suomen hienoimpia nhtvyyksi.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi