KESN HUIPPUTARJOUS: Museokortti vain 65 (norm. 76 ). Osta nyt
 
 

Tuhansien tarinoiden Ahvenanmaa

Ahvenanmaalla olet aina lähellä merta, ihmeellistä saaristoluontoa ja herkullista lähiruokaa. Autonomisen alueen museoilla tarjottavanaan lukematon määrä elämyksiä saaristolaiskulttuurista, taiteista ja menneistä ajoista.

Liikkuminen
Autolla tai pyrillen 

Kierroksen kesto
3-5 piv  

Ajankohta
Maarianhaminassa ymprivuotisesti, muut kohteet avoinna kesisin. Tarkista aukioloajat kohteiden kotisivuilta.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Keskellä Itämerta sijaitseva Ahvenanmaa koostuu tuhansista saarista, uniikista kulttuurista ja merellisistä maisemista. Tunnelmallinen matkakohde on kuin oma maailmansa, joka tarjoaa saaristolaisen elämänmenon ohella upeita museoita sekä luontokohteita.

Merellisyys on läsnä kaikkialla, myös museoissa. Museoalus Pommern ja Ahvenanmaan merenkulkumuseo tarjoavat näkökulmia merimiesten arkeen sekä merenkäynnin eri aikakausiin historiallisista purjealuksista matkustajalautan karaokebaareihin. Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseo sijaitsee kauniissa Käringsundissa, Eckerössä vanhan kalastajakylän ja meren yhteydessä.

 

Tunnelmallinen matkakohde on kuin oma maailmansa, joka tarjoaa saaristolaisen elämänmenon ohella upeita museoita sekä luontokohteita.
 

Saariryhmän historiaan tuhansien vuosien ajalta pääset tutustumaan Ahvenanmaan museossa. Taide-elämyksiä tarjoilee puolestaan Ahvenanmaan taidemuseo sekä vanhan taiteilijasiirtokunnan seuduilla sijaitseva Önningebyn museo.

Kastelholman linnan värikäs historia kannattaa kokea paikan päällä. Aatelisia, piirityksiä, tulipaloja sekä poliittisia selkkauksia nähnyt rauniolinna on taianomainen vierailukohde. Linnan lähistöllä pääset maistamaan myös paikallisia herkkuja, sillä lähiruokakeidas Smakbyn on vain pienen kävelymatkan päässä. Samalla suunnalla sijaitsee myös uusi Museokortti-kohde, Bomarsundin linnoituksen vierailukeskus. Tutustu entisen mahtavan linnoitukseen raunioihin ja alueen kauniiseen luontoon Bomarsundin reiteillä.

Ahvenanmaalle pääsee matkustajalautalla Turusta, Helsingistä ja Naantalista. Vaihtoehtona on matkustaa perille eri saarten kautta kulkevien saaristolauttojen kautta. Katso tarkemmat vaihtoehdot Visit Ålandin sivuilta. Ahvenanmaa on kuin luotu pyöräilyyn, sillä välimatkat ovat suhteellisen lyhyitä. Ahvenanmaan joukkoliikenteestä löydät tietoa Ålandstrafikenin sivuilta.

Kuvat: Krista Ylinen. Tiina Tahvanainen, Rebecka Erickson / Visit Åland.

 

Tuhansien tarinoiden Ahvenanmaa

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Maarianhamina

 1. Museoalus Pommern

  Pommern on maailman ainut nelimastoinen rahtipurjelaiva, joka on silytetty alkuperisess kunnossaan.

 2. Ahvenanmaan taidemuseo

  Ahvenanmaalaista taidetta aina maalauksista ja veistoksista installaatioihin asti.

 3. Ahvenanmaan kulttuurihistoriallinen museo

  Ahvenanmaan historiaa aina karuille saarille rantautuneista hylkeenpyytjist nykypivn globaaliin ja monikulttuuriseen yhteiskuntaan asti.

Jomala

 1. nningebymuseo

  Museo kertoo Victor Westerholmin taiteilijasiirtokunnan (1886-1914) tarinaa ja jrjest vaihtuvia nykytaiteen nyttelyit.

Ecker

 1. Ahvenanmaan metsstys- ja kalastusmuseo

  Tunnelmallinen, kauniissa kalastajakylss sijaitseva museo kertoo entisaikojen saaristolaiselmn arjesta.

Sund

 1. Kastelholman linna

  Koe Ahvenanmaan keskiaikaisen maamerkin, Kastelholman linnan vriks historia. Aatelisia, piirityksi, tulipaloja sek poliittisia selkkauksia nhnyt rauniolinna on vierailukohde tynn tarinoita.

 2. Bomarsundin vierailukeskus

  Vierailijakeskuksessa vierailija lyt tarinoita Bomarsundin historiasta ja inspiraatiota tehd lytj entisen mahtavan linnoituksen raunioista.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi