1.7.2020

Heurekan pivittist kvijmr on rajoitettu muistathan varata ennakkolipun Heurekan verkkolippukaupasta. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Museokortilla koet Heurekan uudet nyttelyt ja ennennkemttmt elmykset!

Heureka, Suomen suurin tiedekeskus on nyt Museokortti-kohde! Heurekan kesässä on koettavissa uusia innostavia näyttelyitä ja elämyksiä. Tutustu jo ennen vierailua, mitä kaikkea Heurekassa voi nähdä ja kokea Museokortilla.

Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka tarjoaa koko perheelle hauskaa ja innostavaa yhteistä tekemistä. Vuorovaikutteisten näyttelyiden lisäksi Museokortilla näkee Heurekan planetaarioelokuvat sekä päivittäin esitettävät ohjelmat, kuten tiedeteatteriesitykset ja rottakoripallopelit.

Heureka on avoinna 1.7.–16.8. kello 10–18 joka päivä. Koska päivittäistä kävijämäärää rajoitetaan turvallisten vierailujen takaamiseksi, varaathan museokorttilaisena maksuttoman ennakkolipun Heurekan verkkolippukaupasta.Pelaa vaa’alla puulajien pudotuspeliä! Heitä omalla vuorollasi noppaa, valitse puupalikka ja aseta se johonkin nopan silmäluvun osoittamista ruuduista pelilaudalla. Pelin häviää pelaaja, jonka vuorolla palikat kaatuvat. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Tiesitkö, että puulla on supervoimia?


SuperPUU-näyttelyssä voit rentoutua puun juurella. Kuva: Ella Karttunen /Museokortti

Uusi SuperPUU-näyttely esittelee puun luonnollisia supervoimia. Visuaalisesti näyttävässä ja moniaistisessa näyttelyssä selviää muun muassa, miten puurakennus kestää maanjäristyksen tai tulipalon, miltä näyttää salaman avaama puu ja miten tukista tulee sahatavaraa.

SuperPUU tarjoaa myös paljon hauskaa yhdessä tekemistä! Voit rakentaa unelmiesi puukaupunkia, soittaa puuorkesteria, tunnistaa puulajeja tai kaivertaa puusta oman avaimenperäsi.

Näyttelyn elämä jatkuu suomalaisissa metsissä. Saat mukaasi männyn siemeniä istutettavaksi itselle mieluisaan paikkaan.


Millainen on ruoan matka lautaselle?


Uudessa pienoisnäyttelyssä Pellolta avaruuteen tarkastellaan ruohonjuuritasolta avaruuteen, miltä vilja- ja maitotuotteiden matka lautaselle näyttää.

Näyttelyssä voit haistella, tutkia ja kuunnella maaperää, tunnistaa viljalajeja sekä tarkastella leiväntuotannon hygieniaa. Opit myös lehmistä ja maidosta sekä siitä, miten satelliitit avaruudessa mahdollistavat tehokkaamman ja kestävämmän maanviljelyn. Viljan- ja maidontuotannon moniulotteisuuteen pääsee tutustumaan aistimalla ja oivaltamalla.Tiedepuisto Galileissa kävijät pääsevät kokeilemaan suurikokoisia musiikin, matematiikan ja fysiikan ilmiöihin perustuvia kohteita, joista monissa on mukana vesi. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Tiedepuisto Galileissa uusia elämyksiä


Museokortilla koet myös kesäaikaan avoinna olevan tiedepuisto Galilein, kivipuiston, hyötykasvipolun sekä Linnén istutusalueen.

Tiedepuisto Galileissa on esillä kolme uutta kaikenikäisille sopivaa näyttelykohdetta: yhteistoimintaa edellyttävä kuulalabyrinttipeli, valuva hiekkateos, jossa käyttäjä pääsee toimimaan maisemamaalarina sekä jättimäiset Fröbelin palikat vapaata rakentelua varten.


Lähde matkalle avaruuteen


Planetaarion ohjelmistossa on uusi avaruusaiheinen animaatioelokuva Tähtien tuolla puolen, joka sopii hyvin myös nuoremmille katsojille. Elokuvassa lähdetään matkalle universumin kaukaisiin kolkkiin ja opetellaan, mitä eksoplaneetat ovat ja miten niitä voidaan havaita.Museokortilla koet myös Heurekan planetaarioelokuvat! Kuva: Wille Nyyssönen / Heureka

Heurekasta löydät myös tutut klassikot ja loputtomasti hauskaa koettavaa!


Aivot narikasta!

Tässä näyttelyssä tehdään yhdessä hyvää aivoille. Aivot narikasta! koostuu erilaisista aivoja haastavista peleistä ja tehtävistä, joita ratkotaan yhdessä 2–5 hengen ryhmissä. Näyttelyssä pääsee liikkumaan, rentoutumaan, tekemään käsitöitä, soittamaan bändissä tai vaikka tanssimaan kaikkien aikojen tunnetuimpia hittitansseja. Näyttely on esillä 6.9.2020 astiYhdessä tekeminen ja vuorovaikutus toisten ihmisten kanssa on aivojen kehityksen kannalta erityisen tärkeää. Kuva: Heureka

Ideaverstas

Ideaverstas on uudenlainen luovan ongelmanratkaisun alue. Ideaverstaassa ideoidaan ja rakennetaan vastauksia erilaisiin haasteisiin. Tarjolla on materiaaleja ja työkaluja, joilla voi työstää erilaisia ja omaperäisiä ratkaisuja – haasteisiin ei ole yhtä oikeaa vastausta.

Heureka-klassikot

Näyttelyyn on koottu valikoima sekä rakastetuimpia Heurekan ahaa-elämyksiä synnyttäneitä kohteita että muissa maailman tiedekeskuksissa kehitettyjä yleisön suosikkeja. Niistä monet ovat ensimmäistä kertaa kokeiltavana Heurekassa. Näyttely esittelee erilaisia näyttäviä fysiikan ilmiöitä, joita voi kokea koko keholla.


Heureks-klassikot-näyttely kokoaa tiedekeskusten suosikkikohteet. Koe innostavat fysiikan ilmiöt koko perheen kanssa! Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Päänäyttely tutustuttaa suoliston, sähkön ja kolikoiden saloihin


Sylinterihallissa sijaitseva päänäyttelyalue koostuu erilaisista teemanäyttelyistä ja yksittäisistä suosikkikohteista.

 • Vaijeripyörä. Uskallatko hypätä satulaan? Päänäyttelyalueen katonrajassa noin 6,5 metrin korkeudessa liikkuva vaijeripyörä on Heurekan kävijöiden ikisuosikki. Vaijeripyörä on ollut Heurekassa vuodesta 1993 lähtien.
 • Suolistossa suhisee -näyttely esittelee hauskasti ja havainnollisesti terveen ruoansulatuskanavan rakennetta ja toimintaa sekä kertoo, miten elimistö hankkii ravinnosta tarvitsemansa rakennusmateriaalit ja polttoaineen.
 • Kolikon tie. Heurekan näyttelyssä kerrotaan rahan valmistuksesta ja ominaisuuksista. Jokainen kävijä voi valmistaa oman kolikon ja ikuistaa siihen omat kasvonsa.
 • Tiedettä pallolla (engl. Science On a Sphere) on Yhdysvaltojen meren ja ilmakehän tutkimuslaitoksen (NOAA) kehittämä projisointilaitteisto. Pallon pinnalle heijastetaan pääosin satelliitein kerättyä dataa valtameristä, ilmastosta, maankuoresta ja avaruudesta.
 • Kiertotehdas. Näyttelykävijä houkutellaan tulevaisuuden ”kiertotehtaan” työntekijäksi, joka kierrättää tuttuja esineitä ja niihin liittyviä materiaaleja mahdollisimman tehokkaalla, ympäristöystävällisellä ja taloudellisesti parhaalla tavalla.
 • Älykäs kaupunki -näyttely kertoo tieto- ja viestintätekniikan hyödyntämisestä kaupungin toimintojen, turvallisuuden, energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden parantamisessa.
 • Sähkölä -näyttelyssä voit syventyä älykkääseen sähköön arjessasi. Sähkölässä selviää, miten sähkö kulkee voimalasta kotiisi, minkälainen on älykoti ja miten voit itse käyttää sähköä älykkäästi.Koko perheen Heurekassa pääsee pitämään hauskaa! Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Vierailu Heurekassa – kävijämäärä rajoitettu, varaathan ennakkolipun


Turvallisen vierailun mahdollistamiseksi Heurekassa on tehty useita toimenpiteitä. Päivittäistä kävijämäärää on rajoitettu sekä turvaetäisyyksistä ja hygieniasta huolehditaan useiden käsien desinfiointipisteiden, tehostetun siivouksen sekä kosketuspintojen viruksia ja bakteereja tuhoavan valokatalyysipinnoitteen avulla.

Heureka on avoinna 1.7.–16.8. klo 10–18 joka päivä. Koska päivittäinen kävijämäärä on rajattu, myös museokorttilaiset voivat lunastaa maksutta ennakkolipun Heurekan omasta verkkolippukaupasta ja varmistaa näin sisäänpääsyn tiedekeskukseen haluamanaan päivänä.


Koe Heureka ja 300 muuta upeaa Museokortti-kohdetta – osta Museokortti >

 

Kerro tästä myös ystävillesi!

 • Facebook
 • X
 • Instagram
 • WhatsApp