VIELÄ EHDIT: Museokortti Black Friday -tarjouksessa vain 67 € (norm. 79 €). Toimi heti! Hyödynnä tarjous

1.7.2020

Listasimme hauskat koko perheen kohteet – näissä museoissa leikitään ja opitaan uutta!

Museokortin kanssa voi pitää hauskaa koko perheen voimin. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

Museovierailut tuovat perheille hauskaa yhteistä puuhaa, josta nauttii niin aikuiset kuin lapsetkin. 300 Museokortti-kohteen kirjosta löytyy jokaiselle jotakin. Kiehtooko jääkiekko, luonto tai lentokoneet? Vai innostaako laivat, muumit tai vaikkapa veturit?

Museoissa on myös lapsille paljon nähtävää ja koettavaa – museoissa pääsee oppimaan, ihmettelemään, tutkimaan ja oivaltamaan.

Vuoden voimassa oleva pääsylippu taskussa kaikkea ei tarvitse kokea kerralla. Museokortilla museossa voi vierailla juuri sen aikaa, kun innostusta riittää ja jättää osan näyttelystä seuraavaan kertaan. Suosikkeja voi mennä katsomaan uudestaan niin monta kertaa kuin haluaa!

Katso listaus hauskoista Museokortti-kohteista, joissa viihtyy koko perhe.



Myös perheen pienimmät viihtyvät museoissa, joissa riittää ihmettelemistä. Kuva: Ella Karttunen / Museokortti

1. Oivaltamisen iloa tieteen parissa


Koe Heurekan hauskat tiede-elämykset koko perheen kanssa

Tiedekeskus Heureka,Vantaa
Heurekasta oivaltamisen iloa ja monipuolisia elämyksiä koko perheelle. Vuorovaikutteisten näyttelyiden lisäksi Museokortilla näkee Heurekan planetaarioelokuvat sekä päivittäin esitettävät ohjelmat, kuten tiedeteatteriesitykset ja rottakoripallopelit. Tiedekeskuksessa viihtyvät sekä aikuiset että lapset, sillä näyttelytarjonta on suunniteltu kaikenikäisille.


Tietomaassa opit uutta ja pidät hauskaa!

Tiedekeskus Tietomaa, Oulu
Tietomaa tarjoaa hauskaa yhteistä tekemistä. Suomen ensimmäisen yleistietokeskuksen katon alta löytyy yli 150 toiminnallista kohdetta ja 3D-jättielokuvateatteri. Näyttelyiden aiheet esittelevät tieteen ja tekniikan eri osa-alueita kiinnostavasti ja viihdyttävästi. Tietomaassa pääsee oppimaan ja pitämään hauskaa sekä haastamaan aivoja ja kehoa.



Tietomaan MOB – Mies yli laidan -näyttelyssä tarkastellaan meren ja ihmisen vuorovaikutusta ja sukelletaan kirjaimellisesti pinnan alle ottamaan selvää ihmisen toiminnasta merten äärellä ja niiden virroissa.

2. Leluja, pelejä ja hauskaa tekemistä


Millaisia lelut olivat 1800-luvulla?

Suomenlinnan Lelumuseo,Helsinki

Lelumuseossa tutustut vanhoihin leluihin aina 1800-luvun alusta 1980-luvulle saakka. Yksityinen kokoelma käsittää satoja vanhoja nukkeja, noin sata antiikkinallea ja muita vanhoja leluja. Kokoelma on kerätty Suomesta, ja ne heijastavat suomalaisten leikkejä ja kulttuuria.


Täällä saa leikkiä!

Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä, Espoo
Näyttelykeskus WeeGeessä sijaitseva Lelumuseo Hevosenkenkä on koko perheen museo, jossa leikkiminen on ehdottoman sallittua! Museossa on useita toiminnallisia leikkipisteitä, kuten kestosuosikki liukumäki. Museon perusnäyttelyssä tutustutaan suomalaisten lelujen ja leikin historiaan 1800-luvun lopulta nykypäivään.



Lelumuseo Hevosenkengässä pääsee leikkimään!

Kokeile maalivahtisimulaattoria tai pelaa pelimuseon pelejä!

Museokeskus Vapriikki, Tampere
Vapriikki on monipuolinen museokeskus, joka tarjoaa hauskaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Vapriikin Suomen jääkiekkomuseossa voit kokeilla laukaisu- tai maalivahtisimulaattori, jossa pääsee torjumaan virtuaalisia kiekkoja Tampereen jäähallin eli Hakametsän jäälle, Suomen pelimuseossa pääset pelaamaan kymmeniä pelejä.

Valloittava muumien maailma on ainutlaatuinen museoelämys

Muumimuseo, Tampere
Muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo, joka sopii kaikenikäisille kuvataiteen ja muumien ystäville. Saapuessasi Muumimuseoon astut aivan uuteen, Tove Janssonin kirjoittamien muumikirjojen maailmaan. Voit eläytyä muumien koko tarinaan aina suuresta tuhotulvasta vaarallisen juhannuksen kelluvaan teatteriin ja majakkasaaren arvoituksesta muumiperheen marraskuiseen katoamismysteeriin.



Luonnontieteellisen museon Elämän historia -näyttelyssä pääsee aikamatkalle menneisyyteen je evoluution alkulähteille.

3. Lumoavan luonnon ihmettelyä


Koko perheen suosikkikohde on jännittävä seikkailu läpi Suomen luonnon

LUOMUS Luonnontieteellinen museo, Helsinki
Monen lapsen ikisuosikissa Luonnontieteellisessä museossa sukelletaan Suomenlahteen, katsotaan metsän kuningasta silmiin, tutustutaan dinosauruksiin ja muihin evoluution ihmeisiin, seurataan miten leijonalauma saalistaa ja ihmetellään ryhävalaan valtavaa kokoa.


Elämyksellinen Haltia viihdyttää kaikenikäisiä

Suomen luontokeskus Haltia, Espoo
Haltia on lasten ja aikuisten elämyksellinen vierailukohde, jonka näyttelyissä koko Suomen monipuolinen luonto esittäytyy. Haltiassa kohtaat suomalaisen luonnon eläimiä ja maisemia etelän saaristoista Lapin tuntureille ja näet yhden vierailun aikana kaikki Suomen vuodenajat.



Maailma oli ennen litteä – tai niin ainakin luultiin. Uskallatko sukeltaa verimerimakkaran kitaan loikoilemaan? Kuvat: Aino-Kaisa Lonka. Lue Museo-lehden juttu Merimonsterit-näyttelystä >

4. Jännittäviä seikkailuja merellä


Hyppää merimiehen arkeen ja lähde laivarotan opastukselle

Museoalus Pommern, Maarianhamina
Nelimastoisella rahtipurjelaiva Pommernilla astut sisään elämään laivalla ja merimiehen arkeen 1930-luvulla. Lasten omassa ääniopastuksessa Pommernin laivarotta Ruby johdattaa laivan ympäri. Ruby tuntee Pommernin paremmin kuin kukaan ja voi paljastaa laivan kaikki salaisuudet.


Uskallatko tutustua merimonstereihin?

Merikeskus Vellamo & Jäänmurtaja Tarmo, Kotka
Vellamossa sijaitsevan Suomen merimuseon Merimonsterit-näyttelyssä vanhojen merikarttojen hirviöt on herätetty henkiin käsin kosketeltavaan muotoon: seikkaile, tutki ja leiki! Merikeskuksen venehalliin on koottu näyttävä valikoima veneitä eri vuosikymmeniltä, ja Tarmossa voi tutustua vuonna 1907 Englannissa rakennettuun Suomen suuriruhtinaskunnan kolmanteen jäänmurtajaan.


Opi merenkulusta leikkien

Tyrskynmyrskyn, Forum Marinum, Turku
Merikeskus Forum Marinumista löytyy Tyrskynmyskyn, joka on lasten oma merimuseo. Näyttelytilassa komeilee suuri laiva, jonka kannelle pääsee kiipeämään ja horisonttiin tähystäessä voi opetella tähtikuvioita. Tyrskynmyrskyssä oppii ja oivaltaa merenkulusta hauskasti leikin kautta.



Rautatiemuseo Hyvinkäällä on monen lapsen suosikki. Myös elinikäisen Museokortin saanut Neo (vas.) oli innoissaan museosta. Lue jutusta, mitkä olivat elinikäisen Museokortin saaneiden lasten suosikkimuseot >

5. Vauhtia ja viimaa vetureiden, lentokoneiden ja autojen parissa


Näe hienot höyryveturit Rautatiemuseossa

Suomen Rautatiemuseo, Hyvinkää
Rautatiemuseossa pääsee näkemään muun muassa höyryvetureita ja Venäjän keisarilliset vaunut. Museo sijaitsee yksityisen Hangon-Hyvinkään rautatien entisellä asema- ja varikkoalueella, joka on peräisin 1870-luvulta. Perusnäyttely on jakaantunut eri rakennuksiin museon alueella: kolmeen näyttelyhalliin, veturitalliin, asemaan ja kasarmiin.


Kymmenittäin lentokoneita yhdellä museovierailulla

Suomen Ilmailumuseo, Vantaa
Ilmailumuseo on jännittävä koko perheen vierailukohde aivan Vantaan Aviapoliksen ytimessä. Museon kokoelmien painopisteenä on Suomen ilmailu ja suomalaisten suunnittelemat tai käyttämät lentokoneet. Noin 70 näytteillä olevan lentokoneen lisäksi esillä on runsaasti ilmailuun liittyviä esineitä kuten moottoreita, potkureita, mittareita ja pienoismalleja.


Millainen on Suomen ilmavoimien historia?

Suomen Ilmavoimamuseo, Jyväskylä
Ilmavoimamuseo kertoo Ilmavoimien tarinan vuodesta 1918 nykypäivään. Perusnäyttelyssä on muun muassa yksi- ja kaksitasoisia lentokoneita 1900-luvun alkukymmeniltä, ja viestinäyttelyssä esitellään ilmavalvonta-, lentokone-elektroniikka- ja lentotukikohtien lennonvarmistuslaitteita.


Lasten liikennepuisto, salapoliisitehtävä ja klassikkoautoja!

Mobilia, Kangasala
Suomalaisen autoilun ja tieliikenteen historiaa esittelevästä Mobiliasta löytyy muun muassa ralliurheilun historiaa käsittelevä Rallimuseo ja autoklassikoita esille nostava Mobilian klassikot -näyttely. Lapsia varten näyttelyihin on saatavilla kuvasuunnistukseen perustuva salapoliisitehtävä. Lisäksi näyttelytilassa on leikkipaikka, ja kesäisin 4–12-vuotiaat pääsevät harjoittelemaan ohjatusti liikennekäyttäytymistä polkuautoilla Mobilian suositussa liikennepuistossa.




Kaipaatko lisää vinkkejä, mitä tehdä museossa lasten kanssa? Museot.fi/lapsille -sivulle on koottu museopuuhatehtäviä ja museoiden omaa tarjontaa lapsille.


Museokortilla vietät ainutlaatuisia hetkiä koko perheen kanssa – osta Museokortti >

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp