Sivustoa päivitetään. Tämä on beta-versio. Anna palautetta.
 
Näyttely
 Sisäänpääsy museokortilla
 

Merimonsterit

Suomen merimuseo

  • 12.4.2019–16.1.2022

Vanhojen merikarttojen hirviöt on herätetty henkiin käsin kosketeltavaan muotoon: Tule, tutki ja leiki!

 

Kun maa oli litteä ja meri kuhisi hirviöitä…

Merimonsterit vie sinut Carta marina -kartan (1539) vaarallisille vesille. Näyttelyssä lyövät kättä historialliset faktat ja myyttiset merihirviöt. Kohtaa Jättiläismerikäärme ja kiltti Kalmari Kaa, tunnista meripiispa, kurkista Sukelluskellosta Alkumereen, vieraile Dr. Pontoppidianin Kummajaismuseossa ja tutki muinaisia merireittejä ja navigointilaitteita. Runot ja tarut houkuttelivat entisajan merenkulkijoita tuntemattomiin maailmoihin – minne ne johdattavat sinut? Varo, ettet putoa maailman reunalta!

"Varokaa Krakenin klaania!
Se sakki on ihan pohjalta,
törkeitä tappajatursaita,
ihan selkärangaton porukka
nousee pintaan ja kaataa laivoja!

Kuunari, kaljaasi, kutteri
jäi jäljelle yks ainut mutteri!
Kurkusta alas kuin konvehti katos karjuva kaapparikapteeni!"

Kirjailija Laura Ruohonen ja kuvittaja Erika Kallasmaa ovat kansainvälisesti tunnustettu ja palkittu työpari, jonka runokuvakirjat ovat moderneja klassikkoja.

Laura Ruohonen on Suomen merkittävimpiä näytelmäkirjailijoita, runoilija ja ohjaaja, jonka teoksia on käännetty 27 kielelle. Hänen ja kuvittaja Erika Kallasmaan runokuvakirjoista Allakka Pullakka, Yökyöpelit ja Tippukivitapaus on tullut lasten ja aikuisten yhtälailla rakastamia moderneja klassikkoja, joiden pohjalta on tehty mm. palkitut tv-sarja, näytelmiä ja musiikkia. Ruohoselle on myönnetty lukuisia palkintoja, mm. Kordelinin kirjallisuuspalkinto ja Pro Finlandia 2010.

Erika Kallasmaa on lastenkulttuuriin erikoistunut kuvittaja, kuvataiteilija ja graafinen suunnittelija. Kallasmaan visuaalinen työskentely ulottuu kirjoista tila- ja esitystaiteeseen sekä leikkipuistoihin. Laura Ruohosen kanssa Erika Kallasmaa on luonut omintakeisen maailman, josta kumpuaa teoksia teatteriin, kirjallisuuteen ja julkisiin tiloihin. Kallasmaa on palkittu mm. Kuvitustaiteen valtionpalkinnolla.

Työpari on vuoden 2019 Astrid Lindgren Memorial Award -ehdokkaana.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Tulostusversio sivusta

Museon yhteystiedot

Suomen merimuseo
Tornatorintie 99

040 350 0497

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

12/6/0 €

Maksutavat

Käteinen, yleisimmät pankki- ja luottokortit, Museokortti, Smartum Liikunta- ja kulttuurisetelit, Tyky+ sekä VIRIKESETELI® ja TICKET VIRIKE®.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-20:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

Keskiviikkoisin 17-20 näyttelyihin on vapaa pääsy.

Näyttelyn tekstit kielillä

 

.