5.2.2020

Etel-Suomessa vietetn talvilomaa ensimmisen, viikolla 8. Talvilomaviikkojen aikaan museoissa eri puolilla Suomea on tarjolla monenlaisia typajoja ja tapahtumia kaikenikisille. Kuva: Ella Karttunen

Etsitk tekemist talvilomalle? Museoiden tapahtumat viihdyttvt mys perheen pienimpi

Koululaiset lomailevat Etelä-Suomessa viikolla 8 (17.2.–21.2.), Väli-Suomessa viikolla 9 ja Itä- ja Pohjois-Suomessa viikolla 10. Kokosimme ensimmäisenä talvilomaa viettäville menovinkit eteläiseen Suomeen.

Talvilomalla kannattaa suunnata museoon – viihdyttävien näyttelyiden lisäksi museot järjestävät hauskaa koko perheen ohjelmaa eri puolilla Suomea talvilomaviikkojen aikaan. Katso menovinkit Uudellemaalle, Satakuntaan ja Varsinais-Suomeen, joissa talvilomaa vietetään viikolla 8.

Uusimaa


Ateneumissa vietetään talvilomaa taidetyöpajan merkeissä. Taidepajassa lapset pääsevät tekemään taidetta aikuisten kanssa.

Yhdessä lapsen kanssa -taidepaja

Ateneumin taidemuseo, Helsinki | 18.2.2020
Ateneumissa on tarjolla mukavaa tekemistä talviloman taidepajassa, jossa lapsi ja aikuinen työskentelevät yhdessä pajaoppaan ohjauksessa.  Taidepaja sisältää myös opastetun kierroksen Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyyn.


Sinebrychoffin taidemuseon Myönteiset hyönteiset -työpaja tarjoaa hauskaa tekemistä talvilomaviikolle.

Nonstop-työpaja: Myönteiset hyönteiset

Sinebrychoffin taidemuseo, Helsinki | 19.2.–22.2.2020
Hyönteishotelli ÖtökkäLABiin kaivataan arkkitehtejä! Tehtäviä tarjolla myös 3D-huovutuseksperteille ötökän anatomian alalla sekä globaaleja hommia hyönteisjuristeille. Pajasta löytyy tekemistä kaikenikäisille. Ota haltuun ötökän elämä, ja pidä siitä huolta!

Teatterikissan talvilomaseikkailu

Teatterimuseo, Helsinki | 18.2.–21.2.2020
Nyt tarvitaan apua! Ensi-ilta on tulossa ja Katlan hännänpää kateissa ja kaikki sekaisin, eikä mistään tule mitään! Koko perheen talvilomaseikkailussa autetaan lohikäärme Katlaa löytämään hännänpää ja teatteriseuruetta pääsemään näyttämölle.

Talviloman Designpajat lapsille ja perheille

Designmuseo, Helsinki | 18.2.–21.2.2020
Talvilomaviikon avoimissa Designpajoissa uppoudutaan käsin tekemisen maailmaan Hyvissä käsissä -näyttelyn hengessä. Talviloman avoimissa työpajoissa työskennellään pehmeillä materiaaleilla ja luodaan heijastimia, tupsuja, kudotaan ryijy ja virkataan. Tule mukaan rentoutumaan ja tekemään käsin museon työpajaoppaiden ohjauksessa.

Kuvasuunnistusta ja muuta lomapuuhaa lapsille

Hotelli- ja ravintolamuseo, Helsinki | 18.2.–23.2.2020
Hotelli- ja ravintolamuseossa harrastetaan talvilomaviikolla kuvasuunnistusta, joka johdattaa pohtimaan ruoka- ja ravintolakulttuurin muutoksia. Lastenkahvilassa voi leikkiä kahvilanpitäjää ja asiakasta, ja tuoksubaarissa pääsee testaamaan omaa tuoksutuntemustaan. Minihotellin avulla voi tutustua viime vuosisadan ruokakulttuuriin ja hotellielämään.


Helsingin kaupunginmuseossa pääsee talvilomalla neulomaan yhteistä pitkää kaulahuivia.

Talviloman työpaja: Neulo graffiti!

Helsingin kaupunginmuseo | 17.2.–23.2.2020
Talviloman työpajassa tehdään kierrätetyistä langoista yhteistä pitkää kaulahuivia neuleharpulla. Kaulahuivi sijoitetaan lomaviikon jälkeen sopivaan ympäristöön neulegraffitiksi. Pyöriikö kotonasi villalankojen jämiä? Tuo lankakeräsi yhteiseen teokseen!

Dinot irti!

LUOMUS Luonnontieteellinen museo, Helsinki | 18.2.–1.3.2020

Iik! Luonnontieteellisessä museossa ovat dinosaurukset päässeet irti! Rakenna oma dinosi tai vaeltele kolmiulotteisen dinosauruslauman joukossa. Työpajassa syntyy huikea dinosaurusinstallaatio, jossa voit kuvitella olevasi kävelyllä dinosaurusten aikana. Rakentaessa opit myös, miltä dinosaurukset ovat todella näyttäneet.

Designpajoista talvilomatekemistä lapsille ja perheille

Designmuseo, Helsinki | 18.2.–21.2.2020
Talvilomaviikon avoimissa Designpajoissa uppoudutaan käsin tekemisen maailmaan Hyvissä käsissä -näyttelyn hengessä. Talviloman avoimissa työpajoissa työskennellään pehmeillä materiaaleilla ja luodaan heijastimia, tupsuja, kudotaan ryijy ja virkataan. Tule mukaan rentoutumaan ja tekemään käsin museon työpajaoppaiden ohjauksessa.


Suuntaa talvilomalla Tekniikan museoon ja pääset suosittuun sähköpörriöistyöpajaan.

Talviloman sähköpörriäispajat

Tekniikan museo, Helsinki | 18.2.– 23.2.2020
Talvilomaviikolla Tekniikan museossa askarrellaan hilpeitä sähköhiihtäjiä! Oma suksilla liikkuva sähköpörriäinen rakennetaan pienoismoottorista ja paristokotelosta pahvimukirunkoon.

Talvilomapajoja koululaisille

Helinä Rautavaaran museo, Espoo | 18.2.–21.2.2020
Museolla järjestetään ohjattua ohjelmaa koululaisille tiistaista perjantaihin klo 12–15. Mukaan voi tulla kerran tai vaikka joka päivä.

Lumileopardin liikkeellä – talvilomatekemistä Haltiassa

Suomen luontokeskus Haltia, Espoo | 15.2.–23.2.2020

Haltiassa seikkaillaan näyttelyissä, etsitään lumileopardin tassunjälkiä, askarrellaan ja kuullaan tarinoita. Ulkona odottavat tapahtumakentän ohjattu Lumileopardin mailla -liikunnallinen rastirata, tulentekopaikat ja luontopolut. Puuhaa riittää koko päiväksi!


Suksilla vai ilman? -teemaopastuksella kuulee, kuinka lentäjien piti pukeutua avo-ohjaamojen aikakaudella ja kuinka monet sukset Ilmailumuseon näyttelystä löytyvät!

Suksilla vai ilman?

Suomen Ilmailumuseo, Vantaa | 17.2.–8.3.2020
Lapsille suunnatulla Suksilla vai ilman? -teemaopastuksella tutustutaan siihen, miten talvi vaikuttaa lentämiseen ja miten meillä pohjoisessa on eri aikoina talvisiin lento-olosuhteisuun sopeuduttu. Ilmailumuseon talvilomaviikoilla museossa on myös koko perheelle suunnattu kuvasuunnistus.

Asemakatin tarinoita ja muuta museopuuhaa

Suomen Rautatiemuseo, Hyvinkää | 18.2.–23.2.2020
Suomen Rautatiemuseo kutsuu vierailulle talvilomaviikolla ja tarjoaa monenlaista hauskaa puuhaa erityisesti koululaisille ja lapsiperheille. Ohjelmassa on ohjattuja työpajoja sekä omatoimisia puuhakierroksia Perinnejuna Valtterissa. Perjantaina 21.2. vuorossa on Teatteri Vuohen toteuttamia Asemakatin tarinakierroksia.

Tule kuuntelemaan Asemakatin tarinoita menneiltä ajoilta tai osallistu työpajaan Suomen Rautatiemuseolle.

Talviloman perhepäivät Sinkassa

Taide- ja museokeskus SINKKA, Kerava | 18.2.2020 & 20.2.2020
Talviloman tiistaina ja torstaina Sinkka tarjoaa mukavaa museopuuhaa koko perheelle näyttelyssä Olipa kerran – Aune Laaksosen Taidesäätiön kokoelma! Lasten opastuksilla ratkotaan Aunen taidearvoitusta. Työpajassa sukelletaan värien maailmaan ja tehdään omia värikkäitä teoksia näyttelyn taiteilijoiden inspiroimana.

Koululaisille tekemistä Lottamuseon talvilomaviikolla

Lottamuseo, Tuusula | 18.2.–23.2.2020
Lottamuseossa on tarjolla tekemistä koululaisille talvilomaviikolla. Näyttelyissä kiertää tehtävärata Lotta Latu, jonka voi suorittaa omatoimisesti museon aukioloaikana. Lapsille vapaa pääsy museoon talviloman ajan.


Lottamuseossa järjestetään talvilomaviikolla Lotta Latu -tehtävärata, joka kiertää museon näyttelyissä.

Satakunta

Talviloman aloitus Satakunnassa

Satakunnan Museo, Pori | 18.2.2020
Satakunnan Museossa talvilomalla rustaillaan tehtäviä ja otetaan rennosti! Tiistaina 18.2. on ohjattua toimintaa klo 11–15, mutta tehtäviä voi mennä ratkaisemaan omatoimisesti koko talviloman ajan ja vielä seuraavallakin viikolla. Museossa pääsee askartelemaan, ja näyttelystä löytyy leikkipaikkoja ja muutakin tekemistä.


Porin taidemuseon työpaja alkaa Hirschin teoksen tarkastelulla, jonka jälkeen on luvassa työpajaosuus PEDApistessä.

VOIMAviikko: Veden voimia – talviloman taidetyöpaja

Porin taidemuseo | 18.2.2020
Talviloman taidetyöpajassa keskitytään Liisa Hirschin ääni-installaatioon Kokemäenjoen vesimaisemat näyttelyssä Be Fragile! Be Brave! Kokemuksellinen ääniteos toimii innoittajana oman teoksen tekemiselle.

Varsinais-Suomi

Musiikkilinen talvilomaviikko

Sibelius-museo, Turku | 18.–21.2.2020
Sibelius-museolta löytyy monenlaista tekemistä lapsiperheille talvilomaviikolla. Voit esimerkiksi kokeilla rytmisoittimia, rastittaa Janne-bingon uudessa Sibelius – the one and only -näyttelyssä sekä rauhoittua kuuntelemaan ääneen luettua Soiva metsä -kirjaa.


Seikkailupäivä merellisissä tunnelmissa

Forum Marinum, Turku
Museolla on lasten oma merimuseo Tyrskynmyrskyn, jossa voi astumalla upeaan 7 metriseen laivaan oppia leikin kautta merenkulusta, laivoista, navigoinnista, meren suuruudesta ja ihmisen pienuudesta. Lasten näyttelyn lisäksi Forum Marinum on täynnä muitakin elämyksiä lapsille ja lapsiperheille! Päänäyttelyssä voit lähteä laivakoira Axelin tassunjäljille. Suomalaisesta laivanrakennuksesta kertovassa näyttelyssä on myös useita lapsille sopivia toimintapisteitä. Haluatko vaikkapa päästä kastamaan laivan? Tai kokeilisitko käynnistää itse vanhan perämoottorin?

Talviloman puuhapäivä Loimaalla

Suomen maatalousmuseo Sarka, Loimaa | 20.2.2020
Puuhapäivänä tapahtuu Sarka-museon näyttelyissä, työpajoissa ja piha-alueella. Tarinakierroksilla etsitään pullan raaka-aineita, tutustutaan ensimmäiseen traktoriin ja seikkaillaan sääsammakon kanssa. Työpajoissa tehdään heijastimia ja laskiaispullia, ja näyttelyissä ratkotaan myös Munne-kissan kepposia ja riimukirjoituksen arvoitusta.Talvilomalla kannattaa suunnata museoiden hauskoihin tapahtumiin, jotka viihdyttävät kaikenikäisiä. Kuva: Ella Karttunen

Katso kaikki tulevat talvilomatapahtumat museoissa >


Museokortti (69€) on vuoden voimassa oleva pääsylippu 300 museoon Ahvenanmaalta Inariin. Nähtävää riittää niin historian, taiteen, designin, luonnon, tekniikan kuin vaikkapa jääkiekon ystäville. Osta Museokortti >

 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp