5.12.2019

Lahjalippu Uotinen Goes Kekkonen -esitykseen tarjoaa kiinnostavan kokemuksen Tamminiemen museossa. Museokortti-museoista on saatavilla myös Kansallisgallerian elämyslahjakortteja sekä Suomen luontokeskus Haltian Metsälahjakortteja.

Museokortti-museot vinkkaavat joulun parhaat aineettomat lahjavinkkinsä – anna lahjaksi elämyksiä, opastuksia tai pala ikimetsää

Museokortti-museoiden aineettomat lahjat ovat loistava lisä Museokortin kaveriksi joulun elämyslahjapakettiin. Suuntaa jouluostoksille museokauppoihin – museoissa tarjolla kattava kirjo aineettomia elämyksiä lahjansaajaa ilahduttamaan.

Aineeton lahja on joulun ekologisin lahjavalinta, joka ei kerrytä turhaa tavaraa. Antamalla aineettomia lahjoja voi sekä tukea kestävää kehitystä että ilahduttaa läheisiä.

Aineeton Museokortti-lahja sopii joululahjaksi kenelle vain – iloa vuodeksi aina seuraavaan jouluun asti riittää 300 museon kiehtovien sisältöjen parissa.

Museokortti-lahjalla annat aineettomia elämyksiä koko vuodeksi! Museokortti on hyvä lahja riippumatta siitä, onko lahjansaajalla jo Museokortti, sillä uudella kortilla voi jatkaa aiemman kortin voimassaoloa yhdistämällä kortit. Osta Museokortti-lahja verkkokaupasta >

Museoiden elämyslahjat sopivat hyvin Museokortin kaveriksi. Museokortti-museoissa on saatavilla elämyslahjakortteja joka makuun – pakohuonepeleistä suomalaisen kirjan historiaan ja seikkailuun Suomenlinnassa. Lisäksi tarjolla opastuslahjakortteja sekä lahjoja hyvään tarkoitukseen.


Anna lahjaksi elämyksiä, seikkailua ja mysteereitä

Purjehdus Suomenlinnan vesillä ja aikamatka 1700-luvun Viaporiin

Suomenlinnan verkkokaupasta saatavat elämyslahjakortit ovat loistava valinta seikkailuista pitävälle. Yleisöpurjehdus tykkisluuppi Dianalla -lahjakortti (50e) tarjoaa kahdelle ainutlaatuisen retken Suomenlinnan vesillä. Suomenlinnan seikkailukierros -lahjakortti (26e) on lapselle ja aikuiselle tarkoitettu draamakierros, joka vie jännittävälle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin.
Suomenlinna, Helsinki

Mysteerien ratkomista Vanhalinnan pakohuonepelissä

Mysteereistä nauttivaa voi ilahduttaa lahjakortilla Vanhalinnan pakohuonepeliin, jossa matkataan suuren kultaryntäyksen aikaan. Tehtävänä on löytää Kultaisen Joutsenen aarre. Lahjakortilla (95e) peliä pääsee pelaamaan 2-5 henkilöä. Lahjakortteja on myynnissä Vanhalinnan museokauppa Hildan puodissa.
Liedon Vanhalinna, Lieto


Jorma Uotinen tulkitsee Kekkosen roolin Uotinen Goes Kekkonen -esityksessä.

Lahjalippu Uotinen Goes Kekkonen -esitykseen

Compañía Kaari & Roni Martinin 5.3.2020 ensi-iltansa saava teos Uotinen Goes Kekkonen tarjoaa vaihtoehtoisen kokemuksen Tamminiemen museossa. Kekkosen roolin tulkitsee Jorma Uotinen. Esitys tutkii muun muassa sitä, miten henkilökultti syntyy. Teoksen innoittajana on toiminut ohjaaja-koreografi Kaari Martinin lapsuus, jossa Kekkonen oli vahvasti läsnä. Lippu esitykseen on aikuisilta 42€ ja nuorilta (12–17v.) 10€.
Tamminiemi, Helsinki

Opastuslahjakortilla ainutlaatuinen museoelämys

Opastus on lahja, joka vie museoiden kiehtovien sisältöjen pariin. Opastuksia voi varata mistä museosta tahansa. Lahjansaaja pääsee syventymään oppaan kanssa suosikkimuseoonsa, -näyttelyynsä tai -taiteilijaansa.


Kansallisgallerian uudet elämyslahjakortit ovat saatavilla Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon museokaupoista.

Kansallisgallerian uudet elämyslahjakortit aineettomaksi joululahjaksi

Kansallisgallerian erilaisista elämyslahjakorteista löytyy sopiva lahjaidea jokaiselle! Lahjaksi voi antaa esimerkiksi vierailun ja leivoskahvit kahdelle. Museokorttilaiselle erityinen lahja on oma opastus (89€) – mukaan mahtuu jopa 19 kaveria! Elämyslahjakortit ovat myynnissä kaikissa Kansallisgallerian museoiden lipunmyynneissä ja museokaupoissa.
Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma & Sinebrychoffin taidemuseo, Helsinki

Opastus Suomalaisen kirjan museo Pukstaavissa johdattaa kirjojen maailmaan

Pukstaavin opastuslahjakortti (60e) sisältää opastuksen 1–20 henkilölle. Se on elämyslahja, joka syventää museokokemusta avaamalla kirjahistorian teemoja eri näkökulmista. Opastuskierros toteutetaan kunkin ryhmän erityistarpeet ja -toiveet huomioiden, ja kierros kestää noin 45 minuuttia. Opastuslahjakortti on myytävänä Pusktaavissa.
Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi, Sastamala

Muumimuseosta lahjaksi mielenrauhaa

Muumimuseon opastuksia on tarjolla niin lapsille, nuorille kuin myös aikuisille. Mielenrauhaa Muumimuseosta -opastus on rauhallinen matka muumikirjojen äärelle ja antaa lepohetken hälyn, kiireen ja arjen keskelle. Tarjolla myös Kuinkas sitten kävikään? -kierros nuorille ja aikuisille sekä Taikurin hattu -kierros lapsille. Opastusten hinnat vaihtelevat 70–180€.
Muumimuseo, Tampere

Elämyksellisiä kävelykierroksia Helsingin keskustassa

Kaupunginmuseo toteuttaa elämyksellisiä kävelykierroksia Helsingin keskustassa kummitustarinoita kertoen. Kierrokset luovat mystisen ja vaihtoehtoisen näkökulman Helsingin kulttuurihistoriaan. Museon kummitusvastaavat kertovat kierroksilla kaupungin tunnetuimmista kummituksista ja mysteereistä. Mistä syntyvät urbaanilegendat ja miksi ihmiset kertovat kummitustarinoita? Lisäksi tarjolla on erilaisia arkkitehtuurikävelyitä, joissa pääsee syventymään Helsingin arkkitehtuuriin.
Helsingin kaupunginmuseo, Helsinki

Ilahduta Tekniikan museon opastus- tai työpajalahjakortilla

Tekniikan museon opastuksessa (75e) kerrotaan tekniikan vaikutuksesta arjessa ja ympäristössä, suomalaisesta osaamisesta sekä unelmoinnin tärkeydestä uuden keksimisessä. Myös suosittu Sähköpörriäis-työpaja (150e) on varattavissa lahjaksi esimerkiksi juhliin tai ystävien kokoontumiseen. Museokaupasta voi myös ostaa lahjakortteja, joihin voi valita haluamansa summan, ja sitä voi käyttää opastuksiin, työpajoihin, ostoksiin sekä pääsymaksuihin.
Tekniikan museo, Helsinki

Aboa Vetus & Ars Nova -museossa mielenkiintoisia teemakierroksia

Bonnes dames – moraali ja seksuaalisuus keskiajalla -kierros Aboa Vetus & Ars Nova -museossa vie vierailijan myös historiaan, mutta kertoo porvarirouvien kuin myös ilotyttöjen elämästä keskiajalla. Kipaten kiltaan, kontaten kotio – juomakulttuurin historiaa -kierroksella puolestaan selvitetään, mitä maksoi keskiajalla olut ja missä silloin pidettiin kaupungin parhaat bileet. Teemaopastusten hinta on alk. 85€.
Aboa Vetus & Ars Nova -museo, Turku

Anna lahjaksi kokonaisvaltainen elämys Lottamuseossa

Lottamuseon Lottapuodista on hankittavissa 10€, 20€ ja 50€:n arvoisia lahjakortteja, jotka käyvät maksutapana mihin vain tuotteeseen tai palveluun, kuten opastukseen, sekä Lottakanttiinin että Lottamuseon puolella. Museo tutustuttaa kävijän erikoismuseon kiehtoviin tarinoihin.
Lottamuseo, Tuusula


HAM:issa lahjakortti käy museon kaikkiin tuotteisiin palveluihin, kuten opastuksiin.

Lahjakortti HAM:in elämyksiin tuo iloa jouluun

HAM:in lahjakortille voi ladata haluamansa summan, ja sitä voi hyödyntää museon kaikkiin tuotteisiin ja palveluihin, kuten opastuksiin, taidepajoihin, asiantuntijaluentoihin sekä Länsi-Helsingin musiikkiopiston konsertteihin. HAM:in opastuksissa pääsee tutustumaan muun muassa sotavuosien tunnelmia Helsingissä esittelevään Mieliala – Helsinki 1939-1945 -näyttelyyn sekä Ellen Thesleff – Minä maalaan kuin jumala -näyttelyyn.
Helsingin taidemuseo HAM, Helsinki

Lahjoja kokeilunhaluisille ja vauhdin ystäville

Yö pallokorsussa -elämys Bunkkerimuseolla

Onko sinulla ystävä, joka uskaltaisi kokeilla jotain ihan uutta ja ainutlaatuista? Viettäisikö hän yönsä pallokorsussa, reilun puolen metrin paksuisten betoniseinien suojassa? Nyt tähän on mahdollisuus Virolahden Bunkkerimuseon piha-alueella sijaitsevassa pallokorsussa. Yöpymismahdollisuus (15e/yö) on tarkoitettu niin Salpapolun vaeltajille kuin elämyksestä kiinnostuneille.
Bunkkerimuseo, Virolahti

Lentosimulaattorista vauhdin huumaa

Vauhdikkaan ja ainutlaatuisen elämyslahjan saa Ilmailumuseolta, jossa pääsee hyppäämään lentokoneen puikkoihin. Elämyslentoja voi varata kolmeen eri lentosimulaattoriin: tarjolla on siviili-, sota- tai retrolentämistä. Simulaattoreihin myydään tunnin opastettuja elämyspaketteja, jotka sisältävät lyhyen perehdytyksen ja lentoaikaa. Hinnat vaihtelevat riippuen valitusta lentosimulaattorista, 69–120€.
Suomen Ilmailumuseo, Vantaa

Lahjoja hyvään tarkoitukseen

Lämpöä sitä tarvitsevalla hyväntekeväisyyslahjalla

Helsingin kaupunginmuseon uuden Pullopostia Kurvista -näyttelyn innoittamana museon myymälöistä on saatavilla hyväntekeväisyyslahjoja, joissa lahjoitetaan lämpöä sitä tarvitsevalle. Museo toimittaa museoasiakkaan ostamat villasukat (19€) palvelukeskuksen asunnottomille vieraille.
Helsingin kaupunginmuseo, Helsinki


Yhdellä eurolla saa lahjaksi kaksi neliötä ikimetsää. Luonnonperintösäätlö käyttää Metsälahjakorteista saadut tulot uusien suojelualueiden ostoon.

Metsälahjakorteilla pala ikimetsää lahjaksi

Haltian myymälässä uutuutena ovat Luonnonperintösäätiön Metsälahjakortit, joilla voit ostaa ”palan” ikimetsää omaksesi tai lahjaksi. Luonnonperintösäätiö käyttää korteista saadut tulot uusien suojelualueiden ostoon. Yhdellä eurolla saat kaksi neliötä ikimetsää. Lisäksi 5.12. avautuvan Lumileopardin mailla -näyttelyn aikana on tulossa myyntiin lumileopardipehmoja, joilla tuetaan lumileopardien suojelua.
Suomen luontokeskus Haltia, Espoo

 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp