28.10.2019

Kauhupako -tapahtumassa selvitetään jännittävää mysteeriä Hämeen linnassa.

Museoiden halloween – uskallatko paeta linnasta tai osallistua kummitusjuhliin?

Museot järjestävät jännittävää halloween-ohjelmaa 30.10.– 2.11. Luvassa koko perheen hauskanpitoa kuin myös aikuisille suunnattuja teemaopastuksia ja luentoja. Tutustu menovinkkeihin, jos uskallat!

Vietä hauska halloween museossa osallistuen erilaisiin teematapahtumiin. Osallistu kuolemankulttuurin luennolle Tampereella, selvitä tiesi ulos Hämeen linnan Kauhupaossa tai kuule kummitustarinoita aikuisten yleisöopastuksella Espoossa. Perhepäivä-tapahtumassa Helsingissä on luvassa kummitusjuhlat ja muuta hauskanpitoa koko perheen kesken.

Kauhupako Hämeen linnassa – oletko valmis?

Pako linnasta palaa Hämeen linnaan entistä jännittävämpänä Kauhupakona! Pako linnasta -seikkailut ovat vauhdikkaita ja toiminnallisia joukkuekilpailuja, joissa tavoitteena on ratkaista arvoituksellisten tehtävien avulla oikea pakoreitti.

Hämeenlinnan kaupungissa on puhjennut vaarallinen epidemia, ja paikalle on lähetetty salainen yksikkö selvittämään asiaa, mutta yhteys heihin katkeaa heidän ollessa Hämeen linnassa. Estä katastrofin puhkeaminen ja etsi linnan uumenista tutkijaryhmän kadonneet jäsenet.
Hämeen linna
Pe 1.11.2019, kello 17–22

Elämä ja kuolema työväenkaupungissa – teemaopastuksia ja yleisöluentoja Työväenmuseo Werstaalla

Pyhäinpäivän illan hämärtyessä Työväenmuseo Werstaalla otetaan askel kohti tuonpuoleista. Kello 17 järjestetään elämä ja kuolema -aiheinen teemaopastus Meirän kaupunki -näyttelyyn. Kello 18 Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seuran puheenjohtaja Ilona Pajari luennoi työväen kuolemankulttuurista 1900-luvun alkupuolella ja kello 19 historian väitöstutkija Antti Harmainen kertoo, miten uskomukset, salaisen tiedon tavoittelu sekä muut henkiset harrastukset ovat muovanneet suomalaista työväenliikettä.
Työväenmuseo Werstas, Tampere
La 2.11.2019, kello 17­­–20


Osallistu Työväenmuseo Werstaassa pyhänpäivän illan teemaopastukselle ja luennoille.

Juhli halloweenia WeeGeen tapahtumaillassa

Näyttelykeskus WeeGeen Save the Friday -tapahtumassa WeeGeen museoissa järjestetään ohjelmaa iltaan saakka. Espoon kaupunginmuseo KAMU:ssa on luvassa Toisenlaisia tarinoita (K18) -yleisöopastus. Tällä aikuisten kierroksella tutustut väkivallan tekoihin, skandaaleihin ja kummitustarinoihin Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyssä.
Espoon mordenin taiteen museo EMMA:ssa järjestetään Halloween DJ -ilta Wanna Be Startin' Somethin'. DJ-toimittaja Janne Siironen sijoittaa musiikin avulla Michael Jacksonin ristiriitaisen hahmon ja tämän ykköshitit 1900-luvun viihdekulttuurin kehykseen.
Näyttelykeskus WeeGee, Espoo
Pe 1.11.2019, kello 17–21

Vietä hauska halloween Perhepäivä-tapahtumassa Kaapelitehtaan museoilla Helsingissä


Muotokuvastudio -työpaja Suomen valokuvataiteen museossa

Tässä non-stop -pajassa pääset keskelle kimallusta ja kummallisuuksia! Työpajaan voi osallistua lapsen, mummon, kummin tai vaikka naapurin kanssa. Pääset kokeilemaan, kuinka värivalojen ja rekvisiitan avulla voi luoda, mitä jännittävämpiä potretteja. Kuvauksiin voi ottaa halutessaan mukaan myös omaa rekvisiittaa. Pajassa kuvataan omalla kameralla tai kännykällä kuvataidepedagogi Roope Laukkasen ja valokuvataiteilija Kastehelmi Korpijaakon ohjauksessa.
Suomen valokuvataiteen museo, Helsinki
La 2.11.2019, kello 11–15

Hotelli- ja ravintolamuseon Perhepäivässä hauskanpitoa halloween-hengessä

Hotelli- ja ravintolamuseo kutsuu koko perheen voimin askartelemaan sokerimassasta halloween-hahmoja ja tutustumaan leipomisesta kertovaan Taikinan taju -näyttelyyn. Voit pukeutua teemaan sopivasti – näihin juhliin noidat, velhot, haamut, peikot ja kummajaiset ovat tervetulleita.
Hotelli- ja ravintolamuseo, Helsinki
La 2.11.2019, klo 11–15

Osallistu Teatterimuseon Perhepäivässä kammottaviin Kummitusjuhliin

Kaikki Perhepäivän osallistujat on kutsuttu Kummitusjuhliin Haamulinnaan Teatterimuseoon! Kummitusjuhlissa tapaat Haamulinnan väen ja pääset tekemään jännittäviä tehtäviä ja kokeilemaan Teatterimuseon kokeilupisteitä. Kummitusjuhliin voi poiketa oman aikataulun mukaan.
Teatterimuseo, Helsinki
La 2.11.2019, kello 11–15


Tutustu kaikkiin museoiden halloween-tapahtumiin >

 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp