29.7.2022

Vehreä Fiskars ja tuttuja Jääkiekkomuseossa – katso Piritan perheen ja ystävien kesäiset museoreissut!

Piritta Hagman on käyttänyt Museokorttia ahkerasti kesän aikana. Perheensä ja ystäviensä kanssa hän on vieraillut monessa museossa, kuten Fiskars Art & Design Biennalessa ja museokeskus Vapriikissa.

Sosiaalisen median vaikuttaja Piritta Hagmanilla (@pirittahagman) on ollut Museokortti käytössä koko kesän. Museoita hän on kiertänyt sekä perheensä että ystäviensä kanssa.

– Lasten kanssa on tullut käytyä monessa kohteessa, kuten Heurekassa jo moneen kertaan, Piritta kertoo.

Katso Piritan kesän museoreissut kokonaisuudessaan Museokortin Instagram-kohokohdista.

“Reissaan todella paljon ja Museokortti on ollut loistava reissukaveri.”Piritta lähti ystäviensä kanssa museokierrokselle Fiskarsiin. Reissulla vierailtiin Fiskars Village Art & Desgin Biennalessa ja Fiskarsin museossa. Museot tarjosivat runsaasti nähtävää ja koettavaa taiteen, muotoilun ja historian parissa.

– Museot sijaitsevat äärettömän vehreässä ja kauniissa Fiskarsin kylässä, ihanien puistojen, kahviloiden ja ravintoloiden keskellä, Piritta kuvailee.

Fiskars Village Art & Biennale on taidekokonaisuus, jossa kohtaa nykytaide, muotoilu ja arkkitehtuuri. Fiskarsin museossa voi tutustua kuuluisan Fiskarsin ruukkikylän historiaan ja aistia ruukkilaisten elämää 1600-luvulta nykypäivään.

Heinäkuussa Piritta perheineen lähti ystäviensä kesken viettämään kesäistä päivää Museokeskus Vapriikkiin Tampereelle.

Museokierroksen ensimmäinen kohde oli Suomen Jääkiekkomuseo, jossa lapset eivät olleet aikaisemmin käyneet.

– Kävimme lasten kanssa ensimmäistä kertaa Suomen Jääkiekkomuseossa, josta löytyi useammatkin tutut kasvot, Piritta kertoo.

Museon seinältä löytyi tuttuja – valtava kuva jääkiekkolegenda Matti Hagmanista, eli Matti-ukista. Ukin lisäksi lapset löysivät myös isänsä, jääkiekkoilija Niklas Hagmanin, kuvan seinältä.

Kovasti odotettu Suomen Pelimuseo oli seuraavana vuorossa. Pelimuseo oli hitti kaikissa ikäluokissa. Piritta löysi lapsuuden ajoista tutun Super Mario -pelin, jonka pelaaminen onnistui lihasmuistista. Museokeskus Vapriikin ilmainen parkki ja omat eväät kruunasivat mukavan kesäpäivän.

Piritta on saanut Museokortista paljon iloa reissuillansa.

– Reissaan todella paljon ja Museokortti on ollut loistava reissukaveri, sillä sen avulla olen voinut poiketa lähes mihin tahansa museoon ajomatkani varrella, Piritta kertoo.

Siirry Museokesä 2022 -sivulle ja seuraa vaikuttajien museokesää >

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp