Joulutarjouksena uudet Museokortit hintaan 73 €! Hanki itselle tai lahjaksi!

16.6.2023

Matkusta maailmaan ääriin ja tutustu eri kulttuureihin


Maailma ja eri kulttuurit tulevat tutuksi monessa Helsingin museossa. Hakasalmen huvilassa matkataan maailman ääriin
Jörn Donnerin matkassa, Suomen valokuvataiteen museossa tutustutaan pohjoisiin alkuperäiskansoihin Tiina Itkosen valokuvien saattelemana.

Kuusisaaressa sijaistevassa Villa Gyllenbergissä sukelletaan suomalaistaiteiljoiden näkemyksiin maailman uskonnoista ja niiden opetuksista ja Helsingin kaupunginmuseossa luodaan katsaus afrosuomalaisuuteen.



Jörn Donnerin näyttelyn valokuvat kertovat ihmisistä, kohtaamisista, katunäkymistä ja matkanteosta Saharan aavikoilta Cannesin elokuvajuhliin. Kuva: Jörn Donner nuorten rauhankonferenssissa. Sri Lanka, Colombo 1957.

Jörn Donner – Matkalla 1951–68

Hakasalmen huvila | 31.3.2023–3.9.2023

Kaupunginmuseoon kuuluva viehättävä Hakasalmen huvila sijaitsee Finlandia-talon vieressä lähellä Töölönlahtea. Elegantti rakennus on muisto empire-ajan huvila-arkkitehtuurista, josta on säilynyt Helsingissä vain harvoja esimerkkejä.

Hakasalmen huvilassa pääsee kokemaan elokuvaohjaajan, kirjailijan ja poliitikon Jörn Donnerin (1933–2020) ainutlaatuiset matkavalokuvat vuosilta 1951–68. Kuvia on kaikkialta maailmasta – Euroopasta, Afrikasta, Aasiasta, Kaukoidästä, Yhdysvalloista ja Latinalaisesta Amerikasta.
Lue lisää >



Tiina Itkonen vie valokuvissaan katsojan alkuperäkansojen jalanjäjille. Kuva: Tiina Itkonen / Suomen valokuvataiteen museo K1.

Tiina Itkonen: Anori – Jäätikön hiljaisuus

Suomen valokuvataiteen museo K1 | 9.6.2023–1.10.2023

Luoteis-Grönlannissa asuu maailman pohjoisin alkuperäiskansa. Tiina Itkosen näyttely Anori – Jäätikön hiljaisuus piirtää kuvan maailman inughuittien elämästä ja elinpaikastaan, joka uhkaa kadota ilmastonmuutoksen seurauksesta.

Inughuitit hankkivat ravintonsa meren jäällä ja Grönlannissa merijää häviää hälyttävää vauhtia lämpötilan noustessa ennätysvauhtia. Sen myötä inughuittien ikivanha elämäntapa on katoamassa.
Lue lisää >



Yksityiskohta Ilona Hariman teoksesta Pohjoinen tie, 1948, guassi paperille, liimattu vanerille, Villa Gyllenberg / Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön kokoelma.

Idän henkisyys

Villa Gyllenberg | 26.4.2023–13.8.2023

Miten suomalaistaiteilijat ovat hyödyntäneet buddhalaisuuteen, hindulaisuuteen ja islamiin liittyviä opetuksia ja kuvastoja taiteessaan 1800-luvun lopulta 1990-luvulle?

Taide- ja kulttuurihistoriallinen katsaus idän henkisyyttä koskeviin mielikuviin ja nostaa esiin kiinnostavia teoksia, kiehtovia elämäntarinoita ja esineitä, joissa mielikuvat idän henkisyydestä ovat saaneet elää suomalaisessa taiteessa.
Lue lisää >




 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp