17.4.2019

Museoiden pääsiäispuuhaa koko perheelle: Tee tipuja sokerista, maalaa pääsiäismunia tai lähde suklaamunajahtiin!

Virittäydy pääsiäistunnelmaan Etelä-Suomen museoiden pääsiäisaiheisissa tapahtumissa ja näyttelyissä. Niistä riittää iloa sekä lapsille että aikuisille!

Suuntaa pääsiäisenä museoon – tekemistä ja näkemistä on tarjolla kaikenikäisille. Museoissa on niin pääsiäismunien metsästämistä ja maalaamista kuin myös pääsiäistarinoita ja yleisöopastuksia sekä paljon muuta. Kokosimme menovinkit pääsiäisen viettoon Etelä-Suomen museoissa.

Tee tipuja ja pupuja sokerista Hotelli- ja ravintolamuseossa
Virittäydy pääsiäistunnelman muotoilemalla pupuja, tipuja, pajunkissoja ja muita pääsiäiskoristeita sokerista. Pääsiäisen makeimmassa työpajassa tarjolla on erivärisiä sokerimassoja ja koristeluvälineitä. Tämä koristelutyöpaja on tarkoitettu kaikenikäisille. Samalla voi viettää aikaa museon toiminnallisessa Taikinan taju -näyttelyssä, jossa löytyy hauskaa tekemistä hiekkakakkujen leipomisesta leivontavälineiden ja -tuoksujen tunnistamiseen. Palveluksessanne! näyttelyssä puolestaan voi laulaa karaokea, tutkia hienostohotellin pienoismallia ja paljon muuta!
Koristelutyöpaja 
Hotelli- ja ravintolamuseo
Helsinki 20.4.2019

Osallistu suureen tipujahtiin ja Kinder-yllätystyöpajaan Suomen Lelumuseo Hevosenkengässä
Kanaemon poikaset ovat karanneet Lelumuseoon, ja kaikki lapset on kutsuttu mukaan auttamaan tipujen etsinnöissä. Kuinka monta kanaemon tipua sinä onnistut löytämään museon näyttelystä? Lelumuseon työpajassa puolestaan askarrellaan pääsiäismunista tutuista yllätysleluista uudenlaisia käyttöesineitä. Pääset valmistamaan itsellesi Kinder-yllätyslelusta korun tai avaimenperän.
Suuri tipujahti & Kinder-yllätystyöpaja
Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä
Espoo 20.4.2019–21.4.2019

Maalaa värikkäitä pääsiäismunia ja osallistu toiminnalliseen opastukseen Talomuseo Glimsissä
Espoon kaupunginmuseo Talomuseo Glimsissä pääsee maalaamaan pääsiäismunia. Pääsiäissunnuntain työpajassa koristellaan pääsiäismunia vesiväreillä maalaamalla. Museo järjestää myös kiirastorstaina Kitis kiira metsään! -nimisen toiminnallisen opastuksen, jossa ajetaan paha kiira pois pihapiiristä.
Koristelutyöpaja & Toiminnallinen opastus
Espoon kaupunginmuseo, Talomuseo Glims
Espoo 18.4.2019 & 21.4.2019

Lähde pääsiäismunajahtiin sekä keväiselle lastenopastukselle Järvenpään taidemuseossa
Löydätkö makean aarteen? Pääsiäispupu on vieraillut Järvenpään taidemuseolla ja piilottanut herkullisia suklaamunia näyttelytilaan. Innostu etsimään pääsiäispupun piilottamat suklaamunat! Pääsiäismunajahdin lisäksi museolla on lapsille suunnattu opastus, jossa kuulee tarinoita pääsiäisestä ja tutustuu kevään säätiloihin taulujen kautta.
Pääsiäismunan metsästys & lastenopastus
Järvenpään taidemuseo
Järvenpää 21.4.2019

Osallistu yleisöopastukselle ja kuuntele musiikkia Taiteilijakoti Villa Kokkosessa
Villa Kokkosen isäntäparin opastuksella tutustutaan Alvar Aallon suunnittelemaan taiteilijakotiin, joka on Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorin talo. Elina Viitaila ja Antti A. Pesonen huipentavat opastuksensa musiikkiesitykseen taiteilijakodin ateljeessa, jonka Alvar Aalto suunnitteli konserttisaliksi ja säveltäjä Joonas Kokkosen työhuoneeksi.
Yleisöopastus
Taiteilijakoti Villa Kokkonen
Järvenpää 21.4.2019

Virittäydy pääsiäistunnelmaan Vihdin museossa
Vihdin museon pääsiäistapahtumassa virittäydytään pääsiäistunnelmiin pääsiäisaiheisten askartelujen ja muun tunnelmoinnin merkeissä. Narsissit, pääsiäismunat, noidat ja mitä kaikkea pääsiäiseen kuuluukaan! Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille.
Pääsiäis-PopUp
Vihdin Museo
Vihti 18.4.2019

Bongaa pääsiäisaiheisia esineitä Suomen lasimuseossa ja osallistu pääsiäissuunnistukseen
Lapsille suunnatussa pääsiäisaiheisessa kisassa tehtävänä on löytää Suomen lasimuseon näyttelyihin sijoitetut pääsiäisaiheiset esineet. Esineen vierestä löytyy kirjain, joka merkitään muistiin lomakkeelle. Kirjaimista muodostuu sana. Tehtävän ratkottua saa museon lipunmyynnistä palkinnon!

Suomen lasimuseo on myös mukana Riihimäen yhteisessä suunnistuskisassa pääsiäislauantaina. Yksi pääsiäissuunnistuksen rasteista on museossa.
Pääsiäisesineiden bongaus
Suomen lasimuseo
Riihimäki 20.4.2019 & 21.4.2019

Vietä Palanderin talossa tunnelmallista pääsiäistä
Palanderin talossa voi uppoutua viettämään tunnelmallista pääsiäistä 1800-luvun lopun kaupunkikodin tapaan. Museo on koristeltu pääsiäisasuun ja puolen tunnin välein alkavilla opaskierroksilla kuullaan monien tuttujen pääsiäisperinteiden taustoja sekä tutustutaan pääsiäisen uskomuksiin, tapoihin ja ruokiin.
Palanderin talon pääsiäinen
Palanderin talo
Hämeenlinna 13.4.2019–22.4.2019

Sukella pääsiäistarinoihin Haminan kauppiaantalomuseossa
Tarjolla sadun ja pääsiäistarinoiden taikaa! Kauppiaantalomuseossa vietetään pääsiäistä keltavalurikisälli Frans Roosin perheessä vuonna 1872. Aikuisia askarruttavat Kymin sahojen tarjoamat uudet työmahdollisuudet, ja lasten mielikuvitus laukkaa satujen maailmassa.
Pääsiäistarinoita-näyttely
Haminan kauppiaantalomuseo
Hamina 10.4.2019–21.4.2019

Tutustu Wolkoffin suvun pääsiäisperinteisiin koristellussa talomuseossa
Wolkoffin museo koristellaan pääsiäisenä suvun perinteiden mukaan. Pääsiäinen on ortodoksisen kirkkovuoden tärkein juhla, ja silloin salin pikkupöydille katettiin pääsiäisherkut, pashat, babat ja kulitsat. Pääsisäisaika loppui helatorstaina. Ikonien koristemunat ja kirkossa siunatut pajunoksat pidettiin paikoillaan siihen saakka.
Wolkoffin pääsiäinen
Etelä-Karjalan museo, Wolkoffin talomuseo
Lappeenranta 13.4.2019–21.4.2019

 

Muistathan tarkistaa pääsiäisen aukioloajat museoiden omilta verkkosivuilta.

 

Tutustu kaikkiin museoiden pääsiäistapahtumiin ja -näyttelyihin täällä!


 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp