16.6.2023

Sadepäivän suosikit – näissä näyttelyissä lapsetkin viihtyvät!


Pääkaupungin museoissa on paljon lapsille suunnattuja toiminnallisia näyttelyitä, joissa pääsee oppimaan, kokemaan ja leikkimään – sekä kokeilemaan käsin. LUOMUS Luonnontieteellinen museo, Sukellusvene Vesikko Suomenlinnassa, Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunki sekä Kansallismuseon vintti lienee tunnetuimmat kestosuosikit koko perheelle, mutta lapsiystävällisiä näyttelyitä löytyy tänä kesänä paljon.Kevätlaitumelle -näyttelyn lähtökohta on lapsen mittakaava ja se koetaan ilman kenkiä! Alice Kaira: Omakuva, 1972, Leonard ja Katarina Bäcksbackan kokoelma © HAM/Yehia Eweis

Kevätlaitumelle

HAM Helsingin taidemuseo | 14.4.–14.1.2024

HAMin kesännäyttely sopii pienille museovieraille! Leikkisästi toteutetun näyttelyn lähtökohta on lapsen mittakaava. Näyttely koetaan ilman kenkiä ja siinä liikutaan satumaailmojen ja arkitodellisuuden välillä. Teosten värimaailma ja muotokieli noudattaa 1970-luvun estetiikkaa. Suurin osa 70-luvun muotokieltä ja värimaailmaa noudattavista teoksista on ensi kertaa esillä HAMissa.
Lue lisää >Kuvittaja Heta Nääsin oivaltavan tarkat piirrokset paljastavat mitä kaikkea museon kulissien takana tapahtuukaan!

Meidän museo!

LUOMUS Luonnontieteellinen museo | 29.5.–3.9.2023

Kuvittaja Heta Nääsin oivaltavan tarkat piirrokset kurkistavat museon kulissien taakse. Kesäkaudella museovierailla on mahdollisuus tutustua Luonnontieteellisen museon työhön Meidän museo! -näyttelyssä. Luonnontieteellisessä voi lisäksi perehtyä luonnon monimuotoisuuteen, eläimiin ja elämän historiaan.
Lue lisää >Näyttämöllä esineestä tulee tarpeistoa, jolla on rooli.

Tarpeisto pääroolissa

Teatterimuseo | 31.3.–7.1.2024

Kaapelitehtaalla sijaitseva Teatterimuseo on hauska kohde lasten kanssa, ja samalla museovierailulla voi poiketa myös Suomen valokuvataiteen museossa ja Hotelli- ja ravintolamuseossa.

Oletko koskaan ajatellut, kuinka iso rooli tarpeistolla on? Tarpeisto pääroolissa -näyttelyssä pääsee kurkistamaan teatterityön ja näyttämön kulisseihin. Tarpeisto kuljettaa näytöksen juonta, kertoo katsojalle esimerkiksi paikasta ja ajasta Se voi olla pieni kuin nuppineula tai suuri kuin dinosaurus. Se voi olla luonnosta löydetty kivi tai ihmisen valmistama esine.

Lue lisää >


 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp