16.6.2022

Kristian lähti kulttuurilliselle roadtripille

Kristian Heiskari lähti kulttuurilliselle roadtripille asuntovaunullaan. Kuva: Kristian Heiskari

Televisiostakin tuttu media-alan yrittäjä, juontaja ja monitoimimies Kristian Heiskari lähti asuntovaunullaan kiertelemään Museokortti-kohteita.

Media-alan monitoimimies Kristian Heiskari (@heikrisse) lähti kulttuurilliselle roadtripille asuntovaunullaan.

Katso Kristianin roadtrip-päivitykset Museokortin Instagram-kohokohdista.

Matkallaan Kristian tutustui P.E. Svinhufvudin elämään Kotkaniemen kotimuseossa Luumäellä ja vieraili kiehtovassa Ratsuväkimuseossa Lappeenrannassa. Reissun kohokohdat olivat UPM Verlan tehdasmuseo ja sen tunnelmallinen ympäristö sekä Suomen Moottoripyörämuseo Lahdessa.

“Tarkoitus on yhdistää mahdollisimman paljon kesällä reissuja ja museoita.”


Kätevä apu reissulla oli Museokortin matkavinkit-palvelu, jossa on yli kolmekymmentä valmista reittiehdotusta eri puolille Suomea. Lisäksi matkavinkeissä voi suunnitella omia reittejään ja löytää matkan varrella sijaitsevat Museokortti-kohteet kartalle.

– Kartta, missä näkyy Museokortti-kohteet jeesasi reissulla paljon. Oli välillä vähän hektisiä aikatauluja, jolloin sai näppärästi ja nopeasti tsekattua reitin varrelle osuvat museot, Kristian kertoo.

Suosikki-kohteeksi muodostui Suomen Moottoripyörämuseo, joka herätti muistoja lapsuuden harrastuksesta.

– Kiehtovin museo oli Moottoripyörämuseo, koska rakkaus moottoreihin. Siellä oli hienoja vanhoja motocross-pyöriä, jotka erityisesti sytytti, koska olen harrastanut lajia pentuna, Kristian muistelee.

Myös UPM Verlan tehdasmuseon historiallinen ympäristö kiinnosti Kristiania.

UPM Verlan tehdasmuseossa oli törkeän siisti pihapiiri ja alueella huokui yli sata vuotta vanha historia. Sinne haluan mennä vielä kesällä piipahtamaan, Kristian kertoo.

Kristianin matka jatkuu kesällä reissujen parissa ja niihin yhdistettävillä museovierailuilla. Etenkin ulkoilmakohteet ovat hyviä vaihtoehtoja kesän reissuille.

– Tarkoitus on yhdistää mahdollisimman paljon kesän aikana reissuja ja museoita. Suomessa on monia ulkoilmassa ihailtavia museoita, joita erityisesti haluan kesällä koluta, Kristian kertoo kesän suunnitelmistaan.

Siirry Museokesä 2022 -sivulle ja seuraa vaikuttajien museokesää >

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp