MUSEOKESÄ 2022

Seuraa vaikuttajien kesäreissuja ja löydä parhaat lomavinkit!

Museokortin matkavinkeistä löydät parhaat ideat kesän seikkailuihin. 
Yli 30 valmiin reittiehdotuksen joukossa on rentoja kaupunkikierroksia, idyllisiä lähilomia ja unohtumattomia matkoja kauemmas. Viisi somevaikuttajaa testaa Museokortin matkavinkejä kesän ajan – seuraa reissuja ja poimi ideat lähelle ja kauas!

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Sosiaalisen median vaikuttajat Hermanni (@hermanni), Ernest Lawson (ernestlawson_), Piritta Hagman (@pirittahagman), Krista Ylinen (krista_ylinen) ja Kristian Heiskari (@heikrisse) testaavat kesän ajan Museokortin matkavinkkejä ja jakavat kokemuksiaan reissuiltaan. Seuraa reissuja vaikuttajien sekä Museokortin (@museokortti) Instagram-kanavissa ja poimi ideat omille seikkailuillesi!

Museokortti on kesän paras reissukaveri! Saat pääsyn yli 340 museoon sekä etuja majoituksista ja ravintoloista eri puolilla Suomea. Seuraamalla vaikuttajien reissuja löydät parhaat vinkit mm. Lappiin, kaakkoisrannikolle, Savonlinnaan ja lukuisiin muihin kesäkaupunkeihin.

Parhaat ideat kesän reissuille Museokortin matkavinkeistä

Saariston rengastie, merellinen Ahvenanmaa, rennot kesäkaupungit, idylliset pikkukylät ja kymmeniä muita reissuideoita kotimaahan. Museokortin matkavinkit kokoaa yhteen kiehtovimmat museot, lumoavat luontokohteet sekä paikalliset palvelut.

Poimi suosikkisi yli 30 valmiin kierroksen joukosta tai suunnittele oma reittisi. Katso kaikki matkavinkit ja nauti kotimaasta Museokortilla: museokortti.fi/matkavinkit.


Tutustu kierroksiin Suunnittele reittisi


 
 
 
 
 
 

Vehreä Fiskars ja tuttuja Jääkiekkomuseossa – katso Piritan perheen ja ystävien kesäiset museoreissut!

Piritta Hagman on käyttänyt Museokorttia ahkerasti kesän aikana. Perheensä ja ystäviensä kanssa hän on vieraillut monessa museossa, kuten Fiskars Art & Design Biennalessa ja museokeskus Vapriikissa.

Sosiaalisen median vaikuttaja Piritta Hagmanilla (@pirittahagman) on ollut Museokortti käytössä koko kesän. Museoita hän on kiertänyt sekä perheensä että ystäviensä kanssa.

– Lasten kanssa on tullut käytyä monessa kohteessa, kuten Heurekassa jo moneen kertaan, Piritta kertoo.

Katso Piritan kesän museoreissut kokonaisuudessaan Museokortin Instagram-kohokohdista.

Piritta lähti ystäviensä kanssa museokierrokselle Fiskarsiin. Reissulla vierailtiin Fiskars Village Art & Desgin Biennalessa ja Fiskarsin museossa. Museot tarjosivat runsaasti nähtävää ja koettavaa taiteen, muotoilun ja historian parissa.

– Museot sijaitsevat äärettömän vehreässä ja kauniissa Fiskarsin kylässä, ihanien puistojen, kahviloiden ja ravintoloiden keskellä, Piritta kuvailee.

Lue koko juttu

 
 
 
 
 

Erkun Kulttuurivuosi alkoi – museoon vähintään kerran kuussa vuoden ajan!

Näyttelijä ja juontaja Ernest Lawson julkaisi Erkun kulttuurivuosi -haasteen, jolla hän haastaa perheensä museoon vähintään 12 kertaa vuodessa.

Näyttelijä ja juontaja Ernest Lawson haastoi itsensä ja perheensä käymään vuoden ajan vähintään 12 kertaa museossa.

– Meillä on tyttöjen kanssa pari vakkarikohdetta, Luonnontieteellinen museo ja Heureka, mutta tänä vuonna mä aion haastaa itseni ja koko meidän perheen, Ernest kertoo.

Nyt vakiokohteista on tarkoitus laajentaa muihinkin museoihin. Toukokuussa perhe vieraili upouudessa Museo Leikissä Espoon Tapiolassa ja kesän aikana tarkoitus on vierailla ainakin synnyinseudun Oulun museoissa sekä puolison kotikaupungin Savonlinnan museoissa.

Seuraa Erkun kulttuurivuotta Erkun omassa Instagramissa sekä Museokortin somekanavissa.

Lue koko juttu

 
 
 
 
 
 

Kesäinen museokierros asuntovaunulla – katso Kristianin kulttuurintäyteinen roadtrip

Kristian lähti kulttuurilliselle roadtripille asuntovaunullaan. Kuva: Kristian Heiskari

Televisiostakin tuttu media-alan yrittäjä, juontaja ja monitoimimies Kristian Heiskari lähti asuntovaunullaan kiertelemään museoita ympäri Suomen.

Media-alan monitoimimies Kristian Heiskari (@heikrisse) lähti kulttuurintäyteiselle roadtripille asuntovaunullaan.

Katso Kristianin roadtrip-päivitykset Museokortin Instagram-kohokohdista.

Matkallaan Kristian tutustui Presidentti P.E. Svinhufvudin elämään Kotkaniemen kotimuseossa Luumäellä ja vieraili kiehtovassa Ratsuväkimuseossa Lappeenrannassa. Reissun kohokohdat olivat UPM Verlan tehdasmuseo ja sen tunnelmallinen ympäristö sekä Suomen Moottoripyörämuseo Lahdessa.

“Tarkoitus on yhdistää mahdollisimman paljon kesällä reissuja ja museoita.”

Kätevä apu reissulla oli Museokortin matkavinkit-palvelu, jossa on yli kolmekymmentä valmista reittiehdotusta eri puolille Suomea. Lisäksi matkavinkeissä voi suunnitella omia reittejään ja löytää matkan varrella sijaitsevat Museokortti-kohteet kartalle.

– Kartta, missä näkyy Museokortti-kohteet jeesasi reissulla paljon. Oli välillä vähän hektisiä aikatauluja, jolloin sai näppärästi ja nopeasti tsekattua reitin varrelle osuvat museot, Kristian kertoo.

Lue koko juttu

Ideoita kesän reissuille

 
 
 
 
 
 
 

Pohjoisessa luonto ja kulttuuri sulautuvat yhteen – seuraa Kristan matkaa lumoavaan Lappiin!

Lappi tarjoaa upean luonnon lisäksi kutkuttavaa kulttuuria ja kiehtovaa historiaa. Kuva: Krista Ylinen

Laulustakin tuttu Lapin kesä on koettava ainakin kerran elämässä. Krista Ylinen lähti testaamaan Museokortin matkavinkkejä ja valitsi yli 30 valmiin kierroksen joukosta seikkailun lumoavaan Lappiin.

Krista Ylinen (@krista_ylinen) valitsi Museokortin matkavinkkien yli 30 kierroksen joukosta seikkailun lumoavaan Lappiin. Krista lähti perheineen kiireettömälle reissulle Lappiin, missä luonto ja kulttuuri sulautuvat täydellisesti yhteen.

Matkalla sukellettiin pohjoisen elämään ja luontoon saamelaiskulttuurin, taiteen, tieteen ja historian kautta. Matkaseurue suuntasi lähtöpisteestään Kotkasta Kuusamon kautta Sodankylään ja Inariin, ja sieltä Kittilän ja Rovaniemen kautta takaisin etelään.

Lapin Kultamuseossa Tankavaarassa Krista tutustui perheensä kanssa kultakuumeen värikkääseen historiaan ja pääsi kokeilemaan myös kullanhuuhdontaa. Inarissa päästiin vierailemaan uudistuneessa Saamelaismuseo Siidassa ja tehtiin päiväretki Pielpajärven erämaakirkolle.

Kittilässä perhe vieraili kahden kiinnostavan lappilaistaiteilijan, Kalervo Palsan (1947-1987) ja Reidar Särestöniemen (1925- 1981), ateljee-kodeissa. Kierroksen viimeinen etappi oli Rovaniemi, joka tarjosi Lapin matkaajille elämyksiä nykytaiteen ja tieteen parissa.

Katso Kristan kierros Museokortin Instagram-kohokohdista.

Lue koko juttu

 
 
 
 
 

Hermanni vei mummonsa museokierrokselle


Hermanni lähti mummonsa kanssa kiertelemään Haminan ja Kotkan museoita.

Haminasta kotoisin oleva somevaikuttaja ja vloggaaja Hermanni Hyyryläinen (@hermanni) lähti testaamaan Museokortin matkavinkit -palvelua ja vei mummonsa kolmen päivän museokierrokselle Haminan ja Kotkan seudulle.

Katso Hermannin ja mummon museokierros kokonaisuudessaan Museokortin Instagram-kohokohdista.

Lähialueen museoihin tutustuminen oli molemmille mieluisa tapa viettää yhteistä aikaa.

– Ihmettelin, miksei olla aiemmin keksitty kierrellä paikallisia museoita, kun olen kyläillyt mummoni luona Haminassa. Museokäynnit ovat helppoa yhteistä tekemistä, ja sitä voi tehdä ympäri vuoden, Hermanni kertoo.

Hermanni ja mummo aloittivat museokierroksensa Haminan kaupunginmuseosta, jossa he tutustuivat kotikaupunkinsa syntyhistoriaan.

"Aiomme ehdottomasti jatkaa museoiden kiertelyä, kun mummollakin on viimein oma Museokortti."

Näyttely toi yli 80-vuotiaalle mummolle paljon muistoja menneestä.


– Kaikki oli niin siististi esillä ja hyvin selostettu. Oli mukava ja mielenkiintoinen. Ostoskortit, joilla sai kaupasta vielä 50-luvulla tavaraa, palautuivat mieleen elävästi. Olivat unohtuneet, mutta tuli niin elävästi mielen, mummo muisteli museovierailua.

Kahden sukupolven kokemukset kotipaikkakunnan paikallishistoriasta synnyttivät paljon keskustelua ja saivat katsomaan tuttua seutua uusin silmin.

Lue koko juttu 
 

Katso museot reittisi varrelta!

Lähdössä lähelle tai kauemmas? Katso kartalta reittivinkit ja museokohteet, joihin voit reitilläsi poiketa.

Mistä mihin?

  

Ota Museokortti reissukaveriksi ja löydä kotimaan matkailuaarteet!

Museokortti (74€) on pääsylippusi yli 300 museoon Ahvenanmaalta Inariin. Se on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä museokäynnistä alkaen.

Museokortilla vierailet kiinnostavimmissa kulttuurikohteissa ympäri Suomen. Lähde vuoden mittaiselle kulttuurimatkalle ja koe upeita elämyksiä. Ateneum, Kiasma, Amos Rex, Heureka, Kansallismuseo, Turun linna, Vapriikki... Suurimpien ja merkittävimpien museoiden lisäksi Museokortillasi teet kiinnostavimmat paikalliset löydöt Ahvenanmaalta Inariin.


Osta Museokortti