12.9.2023

Tapahtumavinkit pääkaupunkiseudulleNäin syntyi Kaija Aarikka -näyttely

Helsingin Taidehalli, Helsinki | 30.9. klo 13

Kaija Aarikka -näyttely on runsas ja värikäs katsaus suunnittelijan 60-vuotiseen uraan. Ainutlaatuisella Museon kulisseissa -kierroksella kuullaan, miten näyttely on syntynyt ja millaista valmistelua se on vaatinut. Kaija Aarikan huikean laajaan tuotantoon sukeltanut kuraattori Eeva Holkeri sekä näyttelyn leikkisästä ilmeestä vastannut näyttelyarkkitehti Hanna Anonen valottavat näyttelyn kiehtovia taustoja.

Lue lisää >Museo Leikin kulisseissa

Museo Leikki, Espoo | 30.9.2023

Museon kulisseissa-tapahtumapäivänä kurkistetaan museotyön saloihin ja päästään paikkoihin, jotka ovat normaalisti yleisöltä suljettu. Työpajoissa rakennetaan omaa minimuseota ja leikitään museologia. Kokoelmakierroksilla unboxataan kokoelmien aarteita museonjohtajan kanssa ja ihastellaan esineitä laidasta laitaan. Päivän huipentaa Espoon musiikkiopiston viuluryhmän Serenadeja museoille -esitys. Lisäksi Museo Leikin ystävät pitävät hattarakioskia herkkusuiden iloksi.

Lue lisää >
Työn alla -remonttikierrokset

Päivälehden museo, Helsinki | 29.9. klo 15 ja klo 16

Miltä museo näyttää, kun se on remontissa? Vaikka ovi on lukossa, museon henkilöstö ei pyörittele peukaloitaan vaan käsikirjoittaa näyttelyitä, uudistaa verkkosivuja, valikoi tuotteita museokauppaan ja luonnostelee tulevia tapahtumia ja työpajoja. Kierroksilla museon työntekijät kertovat meneillään olevasta museouudistuksesta. Molemmille kierroksille otetaan enintään 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomaathan, että tapahtuma järjestetään jo perjantaina 29. syyskuuta.

Lue lisää ja ilmoittaudu ennakkoon >


Musiikkimuseo Famen kulisseissa

Musiikkimuseo Fame, Helsinki | 30.9. klo 14

Suomen musiikin kunniagalleria -päänäyttely on Musiikkimuseo Famen sydän, mutta ketä kunniagalleriaan valitaan ja miten? Millä tavoin mukaan valitut artistit, säveltäjät, musiikintekijät, yhtyeet ja esiintyjät ovat mukana näyttelyn suunnittelussa? Mitä kaikkea – yllättävääkin – museoammattilaisemme pääsevät tekemään ennen näyttelyn valmistumista? Ja ennen kaikkea: millaista on työskennellä Suomen valovoimaisten musiikintekijöiden kanssa? Osallistu Famen tapahtumaan ja kuule kiehtovia tarinoita näyttelyiden taustalla tapahtuvasta työstä.

Lue lisää >Museoliiton historiateoksen julkistustilaisuus

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO, Helsinki | 30.9.2023 klo 12.30

Kuinka hyvin tunnet 100-vuotiaan Suomen museoliiton toimintaa? Tiesitkö, että taskustasi mahdollisesti pilkottava Museokortti on yksi liiton menestystarinoista? Museoliiton historiateoksen julkistamistilaisuudessa kuullaan puheenvuorot historiatutkija ja kirjailija Ville Eerolalta, SKS kirjojen toimitusjohtaja Tero Norkolalta sekä Suomen museoliiton hallituksen puheenjohtaja Pekka Saurilta.

Lue lisää >
Ideasta näyttelyksi – miten valokuvanäyttely syntyy

Hakasalmen huvila, Helsinki | 30.9.2023 klo 13.00–16.00

Kurkkaa ensimmäisten joukossa Katse Helsinkiin – Volker von Boninin valokuvia -valokuvanäyttelyyn! Hakasalmen huvilassa 6.10. avautuva laaja valokuvanäyttely Katse Helsinkiin – Volker von Boninin valokuvia esittelee tuotteliaan kuvaajan Helsinki-aiheisia otoksia aina 1950-luvun alusta 1980-luvulle asti. Tapahtumassa tutustutaan rakenteilla olevaan näyttelyyn ja kuullaan, miten näyttely syntyi. Lisäksi tutustutaan vanhojen valokuvien haastavaan digitointiin. Tilaisuuteen pääsee vain ennakkoon ilmoittautumalla.

Lue lisää ja ilmoittaudu ennakkoon >


Museon kulisseissa -juhlapäivä

Sinebrychoffin taidemuseo, Helsinki | 30.9.2023 klo 12–15

Sinebrychoffin taidemuseossa kerrotaan museossa tehtävästä työstä ja tavataan ihmisiä museoiden taustalla. Päivän aikana tutustutaan museo-oppaan työhön, osallistutaan opastuksille ja perehdytään siihen, kuinka historia herätetään eloon näyttelyissä vierailevalle yleisölle.

Lue lisää >Näin rakentuu Tiedemuseo Liekki

Tiedemuseo Liekki, Helsinki | 30.9.2023 klo 12-16

Tiedemuseo Liekki (entinen Helsingin yliopistomuseo) avautuu uusissa tiloissa lokakuussa 2023. Museon kulisseissa -juhlapäivänä pääset kurkistamaan uudistettuun museoon jo ennen sen avaamista! Tapahtumassa museon työntekijät esittelevät uudistettua kohdetta ja Tieteen paloa -ydinnäyttelyä, joka avautuu lokakuussa. Tapahtuma on maksuton, ei ennakkoilmoittautumista.

Lue lisää >


Tutustu myös näihin tapahtumiin 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp