9.5.2021

Kuvaaja: Nadi Hammouda

Yona: "Suosittelen museoissa kymist kaikille, joiden mieli on joskus kuormittunut "

Museokortti ja MIELI ry kysyivät tunnetuilta suomalaisilta, mitä taide, kulttuuri ja museot heille merkitsevät. Laulaja ja lauluntekijä Yonan suhde kulttuuriin on elintärkeä: sitä ilman ei voisi elää.

Laulaja ja lauluntekijä Yona kertoo, ettei koskaan voisi elää ilman kulttuuria.

– Rakastan kulttuuria ja kulutan sitä paljon. Kulttuuri auttaa mua ymmärtämään elämää ja maailmaa. Se auttaa mua ymmärtämään itseäni ja muita. Se auttaa mua ymmärtämään myös erilaisuutta. Kulttuuri tuo niin paljon erilaisia tasoja ja sävyjä mun elämään.

Artisti kertoo museokäyntien ajoittuvan usein kuormittaviiin hetkiin.

– Mä tykkään käydä museoissa silloin kun mä oon väsynyt ja sterssaantunut, koska museot ovat rauhoittavia ja seesteisiä paikkoja, kauniita tiloja. Suosittelen museoissa käymistä kaikille, joiden mieli on joskus kuormittunut – eli kaikille.

Katso Yonan videoVuonna 2021 järjestetty Museokortin ja MIELI ry:n Hyvinvointia kulttuurista -kampanja muistutti meitä kaikkia kulttuurin vaikutuksista mielen hyvinvointiin ja jaksamiseen.

MIELI ry:n Kriisipuhelin: 09 2525 0111

Tarvitsetko tukea tai apua? Kri­isi­pu­he­lin tarjoaa kes­kus­te­lua­pua nu­me­ros­sa 09 2525 0111. Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa. Lue lisää MIELI ry:n sivuilta >

 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp