14.2.2020

Museokortti tarjoaa kiinnostavaa sisältöä myös treffeille. Kuvituskuva: Ella Karttunen

”Lähdimme näyttelystä käsi kädessä ja samalla matkalla olemme edelleen" – museokorttilaiset kertovat unohtumattomimmista museotreffeistään

Millaisia museomuistoja sinulla on? Kokosimme ystävänpäivän kunniaksi museokorttilaisten kertomat ikimuistoisimmat museotreffitarinat.

Museokortti tarjoaa kiinnostavaa sisältöä myös treffeille. Juhli ystävänpäivää ystävän, rakkaan tai treffikumppanin kanssa! Museoelämys sopii tekemiseksi ensitreffeille, ystävien yhteiseen ajanviettoon tai vaikka yllätykseksi rakkaalle. Vie lähimmäisesi vuoden mittaisille kulttuurimatkalle ja anna Museokortti-lahja.

Kokosimme yhteen museokorttilaisten kertomuksia mieleenjääneistä museotreffeistä.

Liikkuvat silmät näyttelyssä

Kävin kerran Tinder-treffeillä Kansallismuseossa. Kävelimme ja tutkimme näyttelyä, kunnes tulimme kohtaan, jossa on kuvat Suomen presidenteistä. Presidenttien silmät liikkuivat, ja kumpikin luuli tulleensa hulluksi, mutta ei uskaltanut sanoa mitään. Paria meistä ei tullut.
– Satu, 53

"Museokortti avasi minulle oven elämäni tähän asti parhaalle matkalle."

Museotreffeistä elämän mittaiselle matkalle
Maaliskuussa 2016 vietimme juuri vähän aiemmin tavanneena sunnuntaipäivän Kiasmassa. Kiasma-päivä oli ensimmäisiä kertoja, kun ylipäätään tapasimme. Kiersimme ensin yhteiskunnallisiin kysymyksiin kantaa ottavan Eri mieltä -näyttelyn. Samaan aikaan esillä oli myös Ernesto Neton näyttely, jossa kauniit ja värikkäät, kudotut teokset täyttivät Kiasman ylimmän kerroksen. Keskellä suurta salia oli valtavan iso kokoontumispaikaksi tehty teos, jonka sisään sai mennä. Lattialla oli tyynyjä, joten kävimme teoksen sisään makoilemaan. Tuntui, että olemme koko maailmalta piilossa ja juttelimme, kuinka kiva päivä on ollut. Kaiken kauniin värimaailman ja rauhallisuuden keskellä kätemme osuivat lattialla yhteen, ja siihen yhteen ne jäivät. Tuntui, että maailman suurin ilo ja onnellisuus ryöpsähti rinnassa. Siitä Ernesto Neton näyttelystä me lähdimme käsi kädessä ja samalla matkalla olemme edelleen. Viime syksynä menimme naimisiin, ja tunnen samanlaisia maailman suurimman ilon ja onnellisuuden ryöpsähdyksiä minulle maailman parhaan puolison kanssa. Museokortti avasi minulle oven elämäni tähän asti parhaalle matkalle.
– Onnellinen, 30

"Sain Museokortin joululahjaksi ja haasteen pusutella kymmenessä museossa avopuolisoni kanssa."


Museokortti ja pusutteluhaaste joululahjaksi

Olin edellisenä päivänä tavannut nykyisen avopuolisoni. Seuraavani päivänä hän ehdotti, että mennään yhdessä Hyvinkään veturimuseoon. Puolisollani oli Museokortti, mutta minulla ei ollut vielä tuolloin. Tuo veturimuseo on minulle hyvin merkityksellinen paikka, koska siellä olimme yhdessä, käsi kädessä. Istuimme ulos penkille ja mietimme, mitä olemme toisillemme. Päätimme silloin, että seurustelemme. Tänä jouluna sain Museokortin joululahjaksi ja haasteen pusutella kymmenessä museossa avopuolisoni kanssa.
– Emopöllö, 35

Museotesti treffikumppanille
Ensitreffit olivat Vapriikissa Terrakotta-armeija -näyttelyssä. Testasin miestä, että osaako käyttäytyä museossa, osaako puhua mitään, onko kiinnostunut mistään. Oli sen verran kiinnostava, että ensitreffit venyivät 10h mittaisiksi ja suhde kesti kolme vuotta. Tuli käytyä muutama muukin kerta museossa.
– Päivi, 56


Museoelämys sopii tekemiseksi niin ensitreffeille, ystävien laatuajaksi sekä rakkaalle yllätykseksi. Kuvituskuva: Ella Karttunen

Ensitreffit museossa
Ensimmäisillä treffeillämme menimme Turun taidemuseoon. Tunsimme entuudestaan. Olimme olleet kavereita ja ystäviä ja saaneet lopulta tunnustettua molemminpuolisen ihastuksemme. Maalauskokoelmaa kierrellessä uskalsin kiertää käsivarteni hänen ympärilleen. Löysimme yhteisiä mielipiteitä teoksista ja osasimme olla myös hyvillä mielin eri mieltä. Lampun hengelle nauramme joskus edelleen! Olemme myöhemmin käyneet treffeillä monissa muissakin Turun museoissa, Museokortille on tosiaan tullut käyttöä. On ihanaa tulkita taidetta ja viettää aikaa elämäni ihanimman henkilön kanssa. En vaihtaisi pois kumppaniani enkä yhtään näistä treffeistä!
– 35

"On ihanaa tulkita taidetta ja viettää aikaa elämäni ihanimman henkilön kanssa. En vaihtaisi pois kumppaniani enkä yhtään näistä treffeistä!"


Salapusuja nurkassa
Museo on paras treffipaikka! Saa haahuilla ja hiljaa kuiskien keskustella ja vaihtaa mielipiteitä, ujosti sipaista toisen kättä, tutkailla siinä samalla vähän tunteita ja taiteita! Viime aikoina on ollut myös "osallistavia" juttuja museoissa, esim. Kiasmassa joskus piirrettiin muotokuvia. Tuohon vielä päälle joku hiljainen nurkka, jossa vaihtaa salaa pari pusua! Sanoinko jo, että ihan parasta? Pahinta on, jos menee näyttely ohi, kun on ihan intopiukeana treffeistä, mutta onneksi on Museokortti, niin pääsee aina takaisin. :-)
– Onksul_museokorttii92

Kisailua Vapriikissa
Me olimme meidän ensitreffeillä Vapriikissa ja pelasimme Hugoa innoissamme, ja minä voitin. Tosin, mieheni kuulemma antoi minun voittaa... Mutta, epäilen. Vahvasti.

"Emme ehtineet katsomaan näyttelyä, kun viivyimme koko illan Ateneumin kahvilassa jutellen. Siitä lähtien olemme olleet yhdessä."

Näyttelyyn ei ehdittykään
Tapasin nykyisen avomieheni ensimmäisen kerran treffeillä Ateneumissa viisi vuotta sitten. Olimme kohdanneet nettipalvelussa ja sopineet tapaamispaikaksi museon. Siellä oli silloin Sibelius-näyttely, mutta emme ehtineet sitä katsomaan, kun viivyimme koko illan Ateneumin kahvilassa jutellen. Siitä lähtien olemme olleet yhdessä. <3 Näyttelyn tulimme katsomaan kyllä myöhemmin ja palaamme Ateneumiin vähintään kerran vuodessa, viimeksi näimme Schjerfbeckin näyttelyn. Museokortti meillä on ollut molemmilla jo useamman vuoden. Tänä vuonna olemme käyneet jo neljässä eri museossa.
– Mirkku, 56Museokortti-lahja tuo yhteisiä elämyksiä koko vuodeksi. Kuva: Ella Karttunen

Tinder-paljastus
Toinen kertoi yleisessä tilanteessa, että olen painanut X:ää Tinderissä hänen kohdallaan. :)
– Ari, 48

Näyttelyssä herkistyttiin
Kävimme katsomassa Helsingin kaupunginmuseossa Museum of Broken Relationships -näyttelyn "rakkausviikonlopun" alkajaisiksi. Liikutuin jotenkin älyttömästi näyttelyn tarinoista. Mietin, etten koskaan halua kirjoittaa omaa erotarinaani, vaan pidän huolta, että suhteemme onnistuu! Näyttelystä löytyi paljon puheenaiheita yhteiselle viikonlopulle.
– Anni, 37

"Liikutuin näyttelyn tarinoista. Mietin, etten koskaan halua kirjoittaa omaa erotarinaani, vaan pidän huolta, että suhteemme onnistuu!"


Spontaani museoreissu
Ajelin kohti Poria menossa Porin museoon. Puolimatkassa sain viestin Fb-ystävältä, joka tarjoutui seuralaiseksi. Seurauksena oli parin vuoden seurustelu, ja kaverille joka perjantai ajo Vaasaan ja sunnuntai-iltana ajo takaisin. Vieläkin ajoittain ikävä häntä.
– Pirkko

"Huoneessa oli joku"

Olin tyttöystävän luona Seinäjoella ja käytiin ensin Etelä-Pohjanmaan museossa lasten kanssa. Siitä jatkettiin matkaa Seinäjoen keskustaan Suojeluskunta- ja lottamuseoon. Päästettiin lapset tässä vaiheessa syömään ja mentiin museoon kahdestaan. Museo sijaitsee Etelä-Pohjanmaan suojeluskuntatalossa, joka on rakennettu 1924–1926. Rakennus itsessään on hieno ja tunnelmallinen. Jotenkin koko tilanne veti meidät hiljaisiksi ja katselimme kaikkea hyvin vakavina. Kuljimme huoneesta toiseen ja säikähdimme molemmat samaan aikaan, kun huoneessa oli joku. Paitsi että se "joku" ei ollut ihminen, vaan todella aidonnäköinen ja -oloinen nukke. Kokonaisuutena museo oli mielenkiintoinen ja kokemuksena hyvä, henkilökuntakin todella ystävällistä.

– Miska

"Kuljimme huoneesta toiseen ja säikähdimme molemmat samaan aikaan, kun huoneessa oli joku. Paitsi että se "joku" ei ollut ihminen, vaan todella aidonnäköinen ja -oloinen nukke."


Museot tarjoavat paikan ainutlaatuisille treffeille. Kuvituskuva: Ella Karttunen

Katso museoiden ystävänpäivätapahtumat >


Museokortti (69€) on vuoden voimassa oleva pääsylippu 300 museoon Ahvenanmaalta Inariin. Nähtävää riittää niin historian, taiteen, designin, luonnon, tekniikan kuin vaikkapa jääkiekon ystäville. Osta Museokortti >

 

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp