Tekniikan ihmeitä maalla, merellä ja ilmassa

Kuinka suomalaiset innovaatiot, menopelit ja kommunikointitavat ovat muovanneet yhteiskuntaa ja kulttuuria? Lähde matkalle teknologian, liikenteen ja viestinnän maailmaan!

Liikkuminen
Autolla, julkisilla. 

Kierroksen kesto
4-6 päivää  

Ajankohta
Ympärivuotinen  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Astu nostalgiseen lentokoneeseen Vantaalla, koe rallin hurmaa Kangasalla, tutustu median ilmiöihin Helsingissä ja sukella merenkulun historiaan Turussa ja Kotkassa. Tällä kierroksella koet kotimaan kiehtovimmat tekniikan ja viestinnän saloja esittelevät kohteet.

Matka menopelien ja viestinnän vauhdikkaaseen maailmaan alkaa pääkaupunkiseudulta. Reitin ensimmäinen pysäkki, Vantaalla sijaitseva Suomen Ilmailumuseo, on elämyksellinen käyntikohde kaikille ilmailun ystäville. Kahdessa näyttelyhallissa on esillä kymmeniä upeita lentokoneita, moottoreita ja pienoismalleja ilmailun eri aikakausilta.

 

Tällä matkalla reitit, risteykset, väylät ja verkostot tulevat tutuiksi. Sukella tekniikan, median ja viestinnän kiehtovaan maailmaan!

 

Helsingissä sijaitsevassa Tekniikan museossa tutustut tekniikan, teollisuuden ja innovaatioiden historiaan ja nykypäivään. Median merkityksiä ja viestinnän ilmiöitä pääset puolestaan tutkimaan median museo Merkissä Helsingin ydinkeskustassa.

Hyppää seuraavaksi junan kyytiin ja suuntaa kohti Turkua. Sataman kupeessa sijaisteva Forum Marinum on merellisen tiedon ja toiminnan keskus ja kaikenikäisten suosikkikohde. Kesäkaudella merenkäyntiin pääsee tutustumaan myös Aurajokeen ankkuroiduissa historiallisissa museoaluksissa.

Turusta matka jatkuu Tampereelle. Museokeskus Vapriikissa sijaitsevien mediamuseo Rupriikin ja Postimuseon näyttelyt tarjoavat uusia näkökulmia kommunikaatioon ja tiedonvälitykseen. Tämän reissun vauhdikkaimmat hetket koet Kangasalla sijaitsevassa Mobiliassa. Koko perheen vierailukohde tarjoaa kiehtovia kulkupelejä, rallin hurmaa ja tarinoita tieliikenteen historiasta. Siirry renkailta raiteille Suomen rautatiemuseossa Hyvinkäällä, jonka historiallisella asema-alueella pääset aikamatkalle 1870-luvun rautateille.

Reitin loppusuoralla Lahdessa Radio ja tv-museo Mastola esittelee suomalaista radio- ja tv-alaa niin kuuntelijan, katsojan kuin ohjelmantekijöiden näkökulmasta. Matka päättyy aaltojen äärelle Suomen Merimuseoon Kotkassa. Merimuseon vetonauloja kesäisin ovat museon edustalla kelluvat jäänmurtaja Tarmo, majakkalaiva Kemi sekä vartiolaiva Telkkä.

Kuvat: Heidi Piiroinen / Vantaan kaupunki, Eetu-Pekka Heiskanen, Karolina Redsven, Jorma Kontio / Forum Marinum, Tekniikan museo, Suomen Merimuseo, Auton ja tien museo Mobilia, Saarni Säilynoja, Juha Valkeajoki.

 

Tekniikan ihmeitä maalla, merellä ja ilmassa

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Vantaa

 1. Suomen Ilmailumuseo

  Ilmailumuseo on jännittävä koko perheen vierailukohde aivan Vantaan Aviapoliksen ytimessä. Museosta löydät kymmeniä upeita lentokoneita useilta eri aikakausilta.

Helsinki

 1. Tekniikan museo

  Tekniikan museo esittelee sekä tekniikan, teollisuuden ja innovaatioiden historiaa että niiden nykypäivää.

 2. Merkki

  Median museo ja arkisto. Tervetuloa merkitysten äärelle.

Turku

 1. Forum Marinum

  Tästä alkaa meri! Forum Marinum, Turun sataman kupeessa, on merellisen tiedon ja toiminnan keskus. Kesäkaudella auki ovat joella myös upeat museoalukset.

 2. Forum Marinum: Bore

  Museolaiva s/s Bore:lla kuullaan millaista aluksella on ollut työskennellä ja matkustaa eri aikoina.

 3. Forum Marinum Tykkivene Karjala ja Miinalaiva Keihässalmi

  Tykkivene Karjalaan ja Miinalaiva Keihässalmeen voi tutustua Forum Marinumin laiturissa kesäisin.

 4. Forum Marinum: Fregatti Suomen Joutsen

  Laivaston koulutusaluksena toiminut Suomen Joutsen on valtamerimatkoillaan seilannut yli 650 oppilaan kanssa.

 5. Forum Marinum: Museoalus Sigyn

  Suomen ensimmäinen museolaiva ja yksi Turkua halkovan Aurajoen symboleista. Alus on avoinna kesäisin.

Tampere

 1. Museokeskus Vapriikki

  Vapriikissa viihtyvät kaikenikäiset museovieraat. Voit tutustua kerralla yli kymmeneen näyttelyyn. Historiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa - niistä on hyvä museokeskus tehty!

 2. Postimuseo

  Museokeskus Vapriikissa koko perheen Postimuseossa teet elämyksellisen matkan postin kanssa 1600-luvulta nykypäivään.

Kangasala

 1. Mobilia

  Vauhdikas vierailukohde autoilun maailmassa. Kiehtovia kulkupelejä, tiukkoja mutkia, rallin hurmaa sekä tarinoita tieliikenteen historiasta.

Hyvinkää

 1. Suomen Rautatiemuseo

  Lähde todelliselle aikamatkalle ja tutustu 1870-luvun rautatiemiljööseen!

Lahti

 1. Radio- ja tv-museo Mastola

  Haloo, haloo täällä Lahti! Ihmettele vanhoja suosikkiohjelmia ja medialaitteita, tutustu radioamatöörien toimintaan tai asetu green screenin eteen Radiomäellä.

Kotka

 1. Suomen merimuseo

  Suomen merimuseo on kansallinen merenkulun museo, joka kuuluu Suomen kansallismuseon museoperheeseen. Merimuseo sijaitsee Kotkassa, Merikeskus Vellamossa.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi

 

Kierroksen museot