Virkistävä päiväretki hiljaisessa Helsingissä

Tee päiväretki luontoon kätevästi ratikalla Helsingin keskustasta. Tämä helposti toteutettava lähimatka tarjoaa runsaasti nähtävää niin luonnon kuin kulttuurin ystäville.

Liikkuminen
Julkisilla ja kävellen 

Kierroksen kesto
Päiväretki  

Ajankohta
Ympärivuotinen  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Hyppää ratikkaan ja ota suunnaksi Kumpulan ja Arabian alueet Helsingin kantakaupungin liepeillä. Määränpäästä löydät Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan, Designmuseo Arabian, Tekniikan museon sekä Vanhankaupunginlahden ulkoilualueen luontopolkuineen.

Aloita virkistävä päiväretki Kumpulan kasvitieteellisestä puutarhasta. Keväällä 2022 Museokortti-kohteeksi liittynyt puutarha sijaitsee Kumpulan kartanon upeassa, historiallisessa miljöössä. Kuuden hehtaarin kokoinen alue on ihastuttava keidas keskellä kaupunkia ja täydellinen lähtöpiste päiväretkelle. Ihaile lukuisia kasveja sekä kartanon kaunista ympäristöä ja vietä rentouttava tauko puutarhassa.

 

Koe kolme kiehtovaa Museokortti-kohdetta sekä upea luonnonsuojelualue polkuineen ja lintutorneineen.
 

Retki jatkuu kukkeasta puutarhasta muotoilun maailmaan. Designmuseo Arabiassa tutustut Arabian keramiikkatehtaan ja Iittalan lasitehtaan tuotantoon aina vuodesta 1873 tähän päivään saakka. Näyttelystä löydät niin arjesta tuttuja muotoiluklassikoita kuin harvinaisuuksiakin.

Designmuseolta matka jatkuu rantareittiä pitkin kohti Vanhankaupunginkoskea. Kauniissa koskimaisemissa sijaitseva Tekniikan museo esittelee sekä tekniikan, teollisuuden ja innovaatioiden historiaa että niiden nykypäivää. Museo tarjoaa hauskaa tekemistä ja tutkittavaa kaikenikäisille tekniikan ystäville.

Päivän kulttuurikattauksen jälkeen on aika nauttia luonnon antimista. Viikki-Vanhankaupunginlahti on ainutlaatuinen, luontoa ja kulttuuriperintöä yhdistävä luonnonsuojelualue. Voit kävellä pitkospuita pitkin Lammassaareen ja katsella laiduntavia lampaita, ihailla maisemia Pornaistenniemen lintutornissa tai nauttia vehreästä Viikin arboretumista. Alueella risteilee useita luontopolkuja, joita pitkin kulkiessasi unohdat olevasi keskellä maan suurinta kaupunkia.

Kuva: Kim Meyer/Visit Finland.

 

Virkistävä päiväretki hiljaisessa Helsingissä

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Helsinki

  1. LUOMUS Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

    Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa voit tutustua elävien kasvien ja geologisten näytteiden kokoelmiin upeassa, historiallisessa ympäristössä.

  2. Designmuseo Arabia

    Arabian keramiikkatehtaan ja Iittalan lasitehtaan tuotantoa vuodesta 1873 tähän päivään.

  3. Tekniikan museo

    Tekniikan museo esittelee sekä tekniikan, teollisuuden ja innovaatioiden historiaa että niiden nykypäivää.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi