Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Postimuseo

Alaverstaanraitti 5,
Tampere

Viestinviej, tunteentuoja. Museokeskus Vapriikissa koko perheen Postimuseossa teet elmyksellisen matkan postin kanssa 1600-luvulta nykypivn.

 

Postimuseon tunnelmallisessa perusnyttelyss on paljon elmyksellist nhtv ja koettavaa kaikenikisille kvijille. Viestinviejt-nyttely kuljettaa kvijn tarinoiden avulla viestinvlitykseen historiaan 1600-luvulta lhimenneisyyteen. Postitalonpojan 1600-luvun hirsiasumukset kuun valossa ovat ensimminen asia, jonka huomaat astuessasi nyttelyyn. Posti perustettiin Suomeen vuonna 1638 ja kulki ketjuna talosta taloon postitalonpojille, mys hengenvaarallisina merenylityksin. Kvij voi kuunnella koskettavia kirjeit sodan ajalta tai palata muistoissaan 1980-luvulle, jolloin innostuttiin c-kasetteina kulkevista nikirjeist.

Postimuseon kokoelmissa on mittava esine- ja kuva-aineisto sek kaikki Suomessa julkaistut postimerkit ja paljon erilaisia filateelisia erikoiskokoelmia. Museossa toimii Suomen ainut julkinen filateelinen ja postihistoriallinen erikoiskirjasto, jossa on tutkijoiden, alan harrastajien ja muiden kiinnostuneiden kytettviss kirjojen lisksi runsas arkistoaineisto.

Postimuseo sijaitsee Tampereen keskustassa museokeskus Vapriikissa, jossa voit tutustua aina kerralla yli kymmeneen nyttelyyn. Vapriikista lytyvt Tampereen luonnontieteellinen museo, Tampereen kivimuseo, Postimuseo, Suomen Jkiekkomuseo, Mediamuseo Rupriikki, ja Suomen Pelimuseo.

Museokvijit palvelevat museoravintola Valssi ja Vapriikin museokauppa, josta lydt hyvn kirjallisuusvalikoiman, lahjat ja uniikit tuliaiset.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Postimuseo
Alaverstaanraitti 5, Tampere

(03) 5656 6966

Museon kotisivut

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Postimuseo, Alaverstaanraitti 5, Tampere


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

14/10/7/0, perhelippu 32

Maksutavat

Kteinen, Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, Diners Club international, Ticket Mind & Body, Ticket Duo, Smartum Visa, Smartum liikunta- ja kuttuuriseteli, Virike ja Tyky (kulttuuriin) -setelit, Tyky Online

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-18:00
Ke 10:00-18:00
To 10:00-18:00
Pe 10:00-18:00
La 10:00-18:00
Su 10:00-18:00