BLACK FRIDAY -TARJOUS! Museokortti nyt vuoden halvimpaan hintaan 59 €. Osta tästä
Kulttuurikierros

Vaikuttavien elämysten Hämeenlinna

Hämeenlinna tarjoaa historiaa, taiteita, luontoa ja vaikuttavia tarinoita kulttuurinnälkäiselle lähimatkailijalle. Järven rannalla komeilevan maamerkin, keskiaikaisen Hämeen linnan lisäksi koet useita kiehtovia kohteita Sibeliuksen synnyinkodista entiseen vankilaan.

Liikkuminen Kävellen
Kierroksen kesto 1-2 päivää
Ajankohta Ympärivuotinen. Osa museoista auki vain kesäisin. Tarkista aukioloajat kohteiden kotisivuilta.
Maksuväline Museokortilla sisäänpääsy kierroksen museokohteisiin

Katso reitti kartalla

Hämeenlinnan kaupungin tarina alkoi 1600-luvulla Linnaniemestä Vanajaveden rannalta. Alueen vaiherikas historia herää eloon Linnaniemen puistomaisessa ympäristössä, jossa sijaitsee kolme ainutlaatuista Museokortti-kohdetta: keskiaikainen Hämeen linna, hiljattain rangaistuslaitoksesta museoksi muutettu Vankila sekä sotahistorian ja sotilaselämän aarreaitta Museo Militaria. 

Linnaniemeltä voit astella kaunista rantareittiä pitkin Hämeenlinnan keskustaan. Sibeliuksen synnyinkodissa ja Palanderin talon porvariskodissa aistit 1800-luvun loppupuolen tunnelmia. Kaupunginmuseo Skogsterissa puolestaan kuulet tarujakin ihmeellisempiä totuuksia Hämeenlinnasta. 

Kuvataiteen ystäviä hemmotellaan Hämeenlinnan taidemuseossa, jonka monipuoliset näyttelyt levittäytyvät kahteen rakennukseen Verkatehtaan alueella. Museo esittelee vaihtuvia näyttelyitä kuvataiteen eri virtauksista, niin vanhempaa taidetta kuin nykytaiteen uusimpia tyylilajejakin.

Hämeenlinna sijaitsee vain lyhyen junamatkan päässä niin Helsingin kuin Tampereenkin suunnalta. Koettavaa riittää kaikille vuodenajoille, mutta museokohteista Vankila on auki vain kesäisin. Aukioloajat on hyvä tarkistaa ennen matkaa museoiden omilta sivuilta.

Museot ovat kävelyetäisyyden päässä toisistaan, ja keskustan läheisyydessä sijaitsee myös kansallismaisemistaan tunnettu Aulangon luonnonsuojelualue. Alueella riittää nähtävää pidemmällekin piipahdukselle, ja yöpyjille oiva vaihtoehto on Vanajanlinnan historiallinen miljöö. 

Reitin kohteet

 

Hämeenlinna

 1.  

  Hämeen linna

  Hämeenlinna

 2.  

  Museo Militaria

  Hämeenlinna

 3.  

  Vankila

  Hämeenlinna

 4.  

  Palanderin talo

  Hämeenlinna

Palvelut ja muut elämykset

 1.  
  Vanajanlinna

  Hämeenlinna

 

Katso reitti kartalla