Viikonloppumatka eteläisimpään Suomeen

Elämyksellinen viikonloppumatka kutsuu! Hanko ja Raasepori tarjoavat runsaasti koettavaa rentouttavalle parin päivän reissulle. Rannikkoseudun historialliset kohteet luonto- ja taide-elämyksineen ovat helposti saavutettavissa niin pääkaupunkiseudulta kuin muualta etelä-Suomesta.

Liikkuminen
Autolla ja julkisilla 

Kierroksen kesto
2 päivää  

Ajankohta
Ympärivuotinen. Osa museoista auki vain kesäisin. Tarkista aukioloajat kohteiden kotisivuilta.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Tiesitkö, että parissa päivässä voit kokea Suomen eteläisimmät rannat, Fiskarsin ruukkikylän ja Tammisaaren viehättävän puukaupungin? Siihen päälle vielä Hangon sotahistorialliset kohteet ja Tammisaaren taide-elämykset. Eikä reissulla tarvitse kiirehtiä, sillä kohteet ovat lyhyen ajomatkan etäisyydellä toisistaan.

Hangon hiekkarannat, viehättävät puuhuvilat ja Suomen eteläisin kärki tarjoavat ihastuttavia hengähdystaukoja arkeen. Alueen museokohteet sekä historialliset nähtävyydet antavat myös aiheita vakavammalle pohdinnalle kansakunnan kohtalokkaista hetkistä. Raaseporin alue vie matkaajan muun muassa linnanneitojen ja Helene Schjerfbeckin jäljille. Tammisaaren vanha puukaupunki, uusi taidemuseo Chappe sekä Fiskarsin ruukkikylä ovat uniikkeja vierailukohteita, ja lisäksi alue tarjoaa upeita luontoelämyksiä.

 

Hangon ja Raaseporin alue on upea kohde minilomaa kaipaavalle lähimatkailijalle.
 

Aktiviteettia etsiville riittää nähtävää alueen historiaa ja taiteita esittelevissä museoissa sekä helposti saavutettavissa luontokohteissa. Vieraile esimerkiksi Hangon Tulliniemessä, jonka merellisillä poluilla kuljet pitkin Suomen eteläisintä kärkeä. Reitti sopii myös nautiskelijalle, sillä alueelta löydät hurmaavia kahviloita, ravintoloita sekä majoituspaikkoja.

Tämä kierros soveltuu ympärivuotiseen minilomailuun. Osa kohteista on avoinna vain osan vuodesta. Tarkista aukioloajat museoiden sivuilta. Kohteet ovat saavutettavissa myös julkisilla liikennevälineillä. Juna- ja bussiaikataulut löydät VR:n ja Matkahuollon sivuilta.

 

Viikonloppumatka eteläisimpään Suomeen

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Hanko

 1. Hangon museo

  Hangon museo on muuttanut uusiin tiloihin, jossa tänä vuonna juhlimme 150-vuotiasta Hankoa. Ensi vuonna tulee lisää katsottavaa.

 2. Hangon rintamamuseo

  Sotaveteraanien rakentama museo sodanaikaisella rintamalohkolla, kertoo Suomen sotahistorian keskeisten tapahtumien näyttämön Hankoniemen historiaa.

 3. Hangon rintamamuseo: Irma-bunkkeri

  Irma-bunkkerin aito ilmapiiri tarjoaa hyvän käsityksen elämästä rintamaoloissa sodan aikana.

Raasepori

 1. Chappe

  Taiteentalo meren äärellä.

 2. Raaseporin museo

  Tutustu idyllisen merenrantakaupungin historiaan ja yhden Suomen kuuluisimpien taiteilijoiden, Helene Schjerfbeckin, elämään.

 3. Galleri Elverket

  Taidekeskus esittelee yli sata vuotiaan entisen sähkökeskuksen näyttelytiloissa modernin ja nykytaiteen eri ilmiöitä.

 4. Forngårdenin talomuseo

  Forngårdenin talomuseolla, Raaseporin linnanraunioiden naapurissa, voi tutustua 1800-luvun puolivälin saaristotilan elämään.

 5. Fiskarsin museo

  Kuuluisan Fiskarsin ruukkikylän historiaa ja ruukkilaisten elämää 1600-luvulta tähän päivään.

 6. Fiskars Village Art & Design Biennale

  Fiskars Village Art & Design Biennaali vuonna 2024 koostuu kahdesta päänäyttelystä, Onoman Hauras ja Luovin Yllätysvieras.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi