Viikonloppumatka eteläisimpään Suomeen

Elämyksellinen viikonloppumatka kutsuu! Hanko ja Raasepori tarjoavat runsaasti koettavaa rentouttavalle parin päivän reissulle. Rannikkoseudun historialliset kohteet luonto- ja taide-elämyksineen ovat helposti saavutettavissa niin pääkaupunkiseudulta kuin muualta etelä-Suomesta.

Liikkuminen
Autolla ja julkisilla 

Kierroksen kesto
2 päivää  

Ajankohta
Ympärivuotinen. Osa museoista auki vain kesäisin. Tarkista aukioloajat kohteiden kotisivuilta.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Tiesitkö, että parissa päivässä voit kokea Suomen eteläisimmät rannat, Fiskarsin ruukkikylän, Tammisaaren viehättävän puukaupungin ja Raaseporin linnan? Siihen päälle vielä Hangon sotahistorialliset kohteet ja Tammisaaren taide-elämykset. Eikä reissulla tarvitse kiirehtiä, sillä kohteet ovat lyhyen ajomatkan etäisyydellä toisistaan.

Hangon hiekkarannat, viehättävät puuhuvilat ja Suomen eteläisin kärki tarjoavat ihastuttavia hengähdystaukoja arkeen. Alueen museokohteet sekä historialliset nähtävyydet antavat myös aiheita vakavammalle pohdinnalle kansakunnan kohtalokkaista hetkistä. Raaseporin alue vie matkaajan muun muassa linnanneitojen ja Helene Schjerfbeckin jäljille. Raaseporin linna, Tammisaaren vanha puukaupunki sekä Fiskarsin ruukkikylä ovat ikonisia matkakohteita, ja lisäksi alue tarjoaa upeita luontoelämyksiä.

 

Hangon ja Raaseporin alue on upea kohde minilomaa kaipaavalle lähimatkailijalle.
 

Aktiviteettia etsiville riittää nähtävää alueen historiaa ja taiteita esittelevissä museoissa sekä helposti saavutettavissa luontokohteissa. Vieraile esimerkiksi Hangon Tulliniemessä, jonka merellisillä poluilla kuljet pitkin Suomen eteläisintä kärkeä. Reitti sopii myös nautiskelijalle, sillä alueelta löydät hurmaavia kahviloita, ravintoloita sekä majoituspaikkoja.

Tämä kierros soveltuu ympärivuotiseen minilomailuun. Osa kohteista, kuten Raaseporin linna ja Irma-bunkkeri, ovat avoinna vain osan vuodesta. Tarkista aukioloajat museoiden sivuilta. Kohteet ovat saavutettavissa myös julkisilla liikennevälineillä. Juna- ja bussiaikataulut löydät VR:n ja Matkahuollon sivuilta.

 

Viikonloppumatka eteläisimpään Suomeen

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Hanko

 1. Hangon museo

  Pieni viihtyisä museo Suomen eteläkärjessä. Hangon vanhimmassa rakennuksessa 1700-luvun lopulta järjestetään kahdesti vuodessa vaihtuvia näyttelyitä Hangon rikkaasta historiasta.

 2. Hangon rintamamuseo

  Sotaveteraanien rakentama museo sodanaikaisella rintamalohkolla, kertoo Suomen sotahistorian keskeisten tapahtumien näyttämön Hankoniemen historiaa.

 3. Hangon rintamamuseo: Irma-bunkkeri

  Irma-bunkkerin aito ilmapiiri tarjoaa hyvän käsityksen elämästä rintamaoloissa sodan aikana.

Raasepori

 1. Raaseporin museo

  Tutustu idyllisen merenrantakaupungin historiaan ja yhden Suomen kuuluisimpien taiteilijoiden, Helene Schjerfbeckin, elämään.

 2. Forngårdenin talomuseo

  Forngårdenin talomuseolla, Raaseporin linnanraunioiden naapurissa, voi tutustua 1800-luvun puolivälin saaristotilan elämään.

 3. Galleri Elverket

  Taidekeskus esittelee yli sata vuotiaan entisen sähkökeskuksen näyttelytiloissa modernin ja nykytaiteen eri ilmiöitä.

 4. Raaseporin linna

  Keskiajan kuninkaallisen rauniolinnan muurit kuiskivat tuhansia tarinoita aarrelaivan haaksirikosta aina valtakauden päättäneeseen olutkellareiden romahtamiseen.

 5. Fiskarsin museo

  Kuuluisan Fiskarsin ruukkikylän historiaa ja ruukkilaisten elämää 1600-luvulta tähän päivään.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi