JOULUTARJOUS! Museokortteihin kuukausi kaupan plle: 12 kk + 1 kk
OSTA NYT
 
 

Sodan ja rauhan knnekohtia

Matkusta keskiajalta toiseen maailmansotaan maanpuolustuksen, merkittävien tapahtumien ja ihmisten tarinoiden kuljettamana. Mikkelistä Hankoon kulkeva reitti vie matkailijan useisiin Suomen historian käännekohtiin.

Liikkuminen
Autolla  

Kierroksen kesto kesto
4-6 piv  

Ajankohta
Ymprivuotinen. Osa kohteista auki vain kesisin. Tarkista aukioloajat museoiden kotisivuilta.  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Sodat ovat muovanneet merkittävästi suomalaisten elämää ja yhteiskuntaa historian aikana. Tällä kierroksella tutustut keskeisiin sotatapahtumiin, puolustusvoimien toimintaan sekä ihmisiin, jotka ovat puolustaneet maata taisteluissa, kotirintamalla ja rauhan aikana.

Matka alkaa sotahistoriallisesti merkittävästä Mikkelistä, joka toimi Suomen päämajakaupunkina talvi- ja jatkosodan aikana. Kesällä 2021 kaupunkiin avautui Sodan ja rauhan keskus Muisti, jossa koet täysin uudella tavalla ihmisten ja yhteiskunnan sodan ajan kokemuksen. Mikkelistä löydät myös Päämajamuseon Mannerheimin työhuoneineen, luolaan louhitun Viestikeskus Lokin sekä Suomen pääaselajiin syventyvän Jalkaväkimuseon.

 

Tutustut keskeisiin sotatapahtumiin, puolustusvoimien toimintaan sekä kertomuksiin ihmisistä, jotka ovat puolustaneet maata niin taisteluissa, kotirintamalla kuin rauhan aikanakin.
 

Hämeenlinna tarjoaa runsaasti nähtävää sotahistoriasta kiinnostuneille. Kaupungissa kuljet keskiajalta tähän päivään Sotamuseo Militarian, Hämeenlinnan ja Vankilan vaikuttavien tarinoiden mukana. Siirtymä länsirannikolle vie matkaajan Ruotsin vallan aikoihin ja Turun linnaan, joka on vuosisatojen aikana muuntautunut sotilaiden linnaleiristä aatelisten hoviksi ja edelleen yhdeksi Suomen suosituimmaksi käyntikohteeksi. Turussa pääset tutustumaan merivoimiin Forum Marinumissa, ja museon rannasta löydät kesäisin useita taisteluita kokeneita museoaluksia.

Kierroksen viimeinen kohde on veteraanien rakentama Hangon rintamamuseo. Menneisyyttä huokuvan mäntymetsän keskellä sijaitseva museo kertoo sodan merkittävistä vaikutuksista Hankoniemen alueella. Kesäviikonloppuisin voit vierailla rintamamuseon Irma-bunkkerissa, jonka aito ilmapiiri tarjoaa hyvän käsityksen elämästä rintamaoloissa sodan aikana.

Matka historian käänteisiin tarjoaa paljon koettavaa, joten kierrokselle kannattaa varata riittävästi aikaa. Reitin varrelta löydät myös hengähdyspaikkoja, kuten tunnelmallisia palveluita sekä luontokohteita.

 

Sodan ja rauhan knnekohtia

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Mikkeli

 1. Pmajamuseo

  Kaksi kohdetta, yksi lippu! Koe Pmajamuseo ja sodan ja rauhan keskus Muisti yhdell kertaa ja samalla lipulla.

 2. Viestikeskus Lokki

  Suljettu toistaiseksi!

  Mikkeliss sijainneen pmajan viestikeskus toimi Naisvuoreen
  louhitussa luolassa jatkosodan aikana 1941–1944.

 3. Jalkavkimuseo

  Vanhoista puukasarmirakennuksista lydt valtakunnallisen erikoismuseon, joka esittelee Suomen puolustusvoimien paselajin historiaa Ruotsin vallan ajasta nykypivn.

Hmeenlinna

 1. Museo Militaria

  Museo Militaria on suomalaista sotahistoriaa ja sotilaselm esittelev museo. Museo sijaitsee Hmeen linnan naapurissa Linnankasarmilla.

 2. Hmeen linna

  Tutustu keskiaikaan ja 700-vuotiaan linnan loiston ja rappion piviin omatoimisesti tai opastetulla kierroksella.

 3. Vankila

  Suomen suurin vankilamuseo Vankila kertoo vankeinhoidon ja vankilaelmn historiasta tunteita herttvsti, ja saa pohtimaan ihmisyyden perimmisi kysymyksi.

Turku

 1. Forum Marinum

  Tst alkaa meri! Forum Marinum, Turun sataman kupeessa, on merellisen tiedon ja toiminnan keskus. Keskaudella auki ovat joella mys upeat museoalukset.

 2. Turun linna

  Yli 700 vuotta vanha linna on Suomen hienoimpia nhtvyyksi.

Hanko

 1. Hangon rintamamuseo

  Sotaveteraanien rakentama museo sodanaikaisella rintamalohkolla, kertoo Suomen sotahistorian keskeisten tapahtumien nyttmn Hankoniemen historiaa.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi