Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Turun Biologinen museo

Neitsytpolku 1,
20810 Turku

Biologinen museo on suljettu nyttelyuudistuksen ja remontin ajan 1.1.–21.5.2024.Museon 13 dioraamaa kertovat Suomen kasvillisuudesta ja elimistst Turun saaristosta aina Lapin tuntureille asti.

 
Suljettu väliaikaisesti

Turun Biologinen museo on vuonna 1907 valmistunut luontomuseo. Museossa on esill 13 suomalaista luontomaisemaa elimineen: niskkit on 30 ja lintulajeja 143. Museo sopii vierailu- ja opintokohteeksi kaikenikisille luonnosta ja kulttuurihistoriasta kiinnostuneille.

Vuosittain jrjestetn mys vaihtuvia nyttelyit ja erilaisia tapahtumia. Museo on suosittu koulujen kyttm opetuskohde ja soveltuu hyvin mys pienemmille lapsille. Mys korkeakoulut kyttvt museota opetustarkoitukseen.

Turun biologinen museo on pyritty silyttmn alkuperisess asussaan ja niinp sen dioraama-nyttelyn yleisilme vastaa pitklti alkuperist 1907 avattua kokonaisuutta.

Ajatuksen Biologisesta museosta saivat liikemies, Ruotsin varakonsuli Alfred Jacobsson sek hnen puolisonsa Hlne Tukholman matkallaan, jonka aikana he tutustuivat paikalliseen biologiseen museoon. Alfred Jacobssonin johtama rakentamistoimikunta kutsui Tukholman nyttelyn suunnittelijan Gustaf Kolthoffin neuvottelemaan Turkuun pystytettvst museorakennuksesta ja sen nyttelyist. Kolthoff itse pyydysti ja tytti poikansa Kjell Kolthoffin kanssa nyttelyyn sijoitetut elimet. Kjell Kolthoff mys maalasi ljyvrein dioraamojen kangastaustat.

Museorakennuksen suunnitteli arkkitehti Alexander Nystrm. Hn piirsi kansallisromanttista tyyli edustavan puurakennuksen, joka ulkoasultaan on sadan vuoden jlkeenkin yh ennallaan.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Turun Biologinen museo
Neitsytpolku 1, 20810 Turku

(02) 262 0340

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Turun Biologinen museo, Neitsytpolku 1, 20810 Turku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

7/3,50/2,50/0

Maksutavat

Yleisimmt pankki- ja luottokortit.

Aukioloajat

Suljettu väliaikaisesti

Biologinen museo on suljettu nyttelyuudistuksen ja remontin ajan 1.1.–21.5.2024.

Opastus

Opastus tilauksesta, (02) 262 0340.

 

Kohdetta lähellä olevat museot