Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Aboa Vetus

Itinen Rantakatu 4-6,
20700 Turku

Aboa Vetus Ars Nova on arkeologian ja nykytaiteen museo keskell Turkua ja keskell ihmisi. Sen nimi on latinaa ja viittaa vanhaan Turkuun ja uuteen taiteeseen.

 
Suljettu väliaikaisesti

Suomen ainoa arkeologinen museo syntyi laajojen kaupunkiarkeologisten kaivausten tuloksena 1990-luvulla. Esiin kaivettu 600 vuotta vanha raunioalue konservoitiin paikalleen kaikkien koettavaksi.

Aboa Vetuksessa voi tutustua keskiaikaisten kivitalojen raunioihin ja kulkea vanhaa Luostarin jokikatua pitkin. Silyneet rakenteet ja arkeologiset lydt sisltvt paljon tietoa museoalueen menneisyydest ja paikalla elneist ihmisist satojen vuosien ajalta. Museo tekee yh arkeologista tutkimusta alueellaan.

Teemoittain etenev nyttely kertoo tekstien, tarinoiden, tehtvien ja paikalta lytyneiden esineiden avulla Turun keskiajasta. Alue on maan historian merkittvimpi seutuja, jonka kerroksellisuus on kiehtova ja ainutlaatuisen rikas.

Museon taidenyttelyt nostavat esiin ajankohtaisia nykytaiteilijoita ja nkkulmia erilaisiin ilmiihin.

Museo esittelee omaa taidekokoelmaansa teemallisissa nyttelyiss. Taidekokoelmassa on teoksia suomalaisilta ja kansainvlisilt taiteilijoilta. Kokoelma painottuu 1950-luvun puolivlin jlkeiselle ajalle ja nykypivn.

Aboa Vetus Ars Novan nyttv museorakennus tehtiin alun perin tupakkatehtailija Hans von Rettigin edustavaksi kodiksi. Rettigin palatsiksi kutsuttu nelikerroksinen rakennus valmistui joulukuussa 1928.

Yksityiskodiksi valmistunut Rettigin palatsi muutti muotoaan vasta 1990-luvulla. Vuonna 1995 avattu Aboa Vetus Ars Nova muutti palatsin ja koko tontin elmn. Rakennusta ympriv muuri avattiin Itiselle Rantakadulle, yksityisest tuli julkinen, kodista museo.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Aboa Vetus
Itinen Rantakatu 4-6, 20700 Turku

0207 181 640

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Aboa Vetus, Itinen Rantakatu 4-6, 20700 Turku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

Aikuiset:
Aboa Vetus 11
Ars Nova 11
Yhdistelmlippu 16

Lapset 7–15 (koko talo) 8
Elkeliset, opiskelijat, tyttmt (koko talo) 11

Meill ky Museokortti

Maksutavat

Kteinen. Pankki- ja luottokortit. Maksuvlineen kyvt mys Tyky-Kuntoseteli+, Tyky Online, Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Saldo, Ticket Virike, Virikeseteli, Edenred-kortti sek ePassi Sportti & Kulttuuri.

Aukioloajat

Suljettu väliaikaisesti

Suljettu nyttelyvaihdon vuoksi 20.5.–7.6.2024.

Opastus

Opastukset ryhmille tilauksesta:
suomeksi tai ruotsiksi 85 / tunti / opas (pyhpivisin 170)
muilla kielill 95 / tunti / opas (pyhpivisin 190 )

 

Kohdetta lähellä olevat museot