ERIKOISTARJOUS: Museokortti-lahjat vain 64 (norm. 72). Toimi heti

sisäänpääsy
kierroksen
museoihin

+ etuja kumppanien palveluista!

Seikkailu lumoavassa Lapissa

Lapin laajojen erämaiden liepeillä kohtaa ainutkertaisia kulttuurielämyksiä. Taianomainen pohjoinen ulottuvuus on läsnä kaikkialla: taiteessa, tieteessä, historiallisissa tarinoissa ja lumoavassa luonnossa.

Liikkuminen
Autolla. Rajoitetusti julkisilla.

Kierroksen kesto
5-10 piv

Ajankohta
Ymprivuotinen. Osa museoista auki vain kesisin. Tarkista aukioloajat kohteiden kotisivuilta.

Maksuväline
Museokortilla sisäänpääsy kierroksen museokohteisiin

Museokortilla
sisäänpääsy
kierroksen
museoihin

+ etuja kumppanien palveluista!

Lappi houkuttelee luonnollaan, mutta pelkästään alueen museotarjonnan vuoksi pohjoiseen kannattaa lähteä pidemmänkin matkan päästä.

Matkaa Rovaniemen taide- ja tiedetarjonnasta Inariin saamelaiskulttuurin äärelle ja edelleen omintakeisen Reidar Särestöniemen kotitilalle Kittilään. Väliin mahtuu sotahistoriaa Sallassa, kullanhuuhdontaa Sodankylän Tankavaarassa, tarinoita pohjoisesta elämänmenosta sekä taiteilijoista. Matka päättyy Suomen ja Ruotsin rajalle Tornionlaaksoon, jossa tutustutaan alueen kulttuuriin rajan molemmin puolin. Torniosta ja Kemistä löydät myös pohjoisen Suomen uraauurtavia taidemuseoita.

Lapin seikkailulle ei kannata lähteä kiireellä.

Lapin seikkailulle ei kannata lähteä kiireellä. Pitkistä välimatkoista johtuen kierrokselle on hyvä varata riittävästi aikaa. Sitä kannattaa varata myös matkan varrelle, sillä reitin lähistöllä on useita henkeäsalpaavia luontokohteita ja nähtävyyksiä. Huomioithan myös, että museokohteista Lapin metsämuseo, Rovaniemen kotiseutumuseo, Kolttien perinnetalo ja Palsa-museo ovat auki vain kesäisin.

Kierros suositellaan kuljettavaksi omalla autolla, mutta sen voi toteuttaa tietyin rajoituksin myös julkisen liikenteen busseilla. Esimerkiksi Inarista Kittilään pääsee bussilla vain Rovaniemen kautta koukkaamalla. Särestöniemeen ei ole saavutettavissa julkisilla, mutta lähimmät taksit sekä autovuokraamot sijaitsevat Kittilän keskustassa, lentokentällä tai Levillä.

Kuva: Ella Karttunen/Museokortti. Visit Rovaniemi. Harri Tarvainen & Julia Kivelä/Visit Finland.

Seikkailu lumoavassa Lapissa

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Kierroksen museot

Rovaniemi

1. Rovaniemen taidemuseo Korundi

Suomalaista nykytaidetta 1940-luvulta nykypivn Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta ja vaihtuvin nyttelyin. Nyttelyiden ppaino on pohjoisten alueiden taiteessa.

2. Arktikum tiedekeskus

Millaista on elm maapallon pohjoisosissa? Tutustu arktiseen arkeen, pohjoisten kansojen elmntapoihin ja alueen uusiin haasteisiin ilmastonmuutoksesta ja globalisaatioon.

3. Lapin maakuntamuseo

Lapin maakuntamuseo sijaitsee Rovaniemell Arktikum-talossa.

4. Lapin Metsmuseo

Lapin Metsmuseo kertoo tarinaa Lapin suurten savottojen aikakaudesta.

5. Rovaniemen kotiseutumuseo

Pykkl-nimisen tilan nelj alkuperist ja 13 muualta siirretty rakennusta kuvastavat rovaniemelisen talon elm 1800-luvun lopulla.

Salla

1. Sallan sota- ja jlleenrakennusajan museo

Sallan sota- ja jlleenrakennusajan museo sijaitsee Sallan keskustassa vanhalla asema-alueella.

Sodankyl

1. Kultamuseo

Kullan Tarinan Talo: Lapin vriks kultahistoria ja kansainvlinen kultaperinne saman katon alla.

Inari

1. Kolttien perinnetalo

Kolttien Perinnetalo ja ulkomuseo kertovat Sevettijrven kolttasaamelaisten asukkaiden historiasta.

Kittil

1. Samiland

Pohjolan alkuperiskansan historiaa, kulttuuria ja mytologiaa tuhansien vuosien ajalta.

2. Palsa-museo

Usein synkist ja provosoivista teoksistaan tunnetun taiteilija Kalervo Palsan kotimkki ja Getsemane-ateljee Kittiln keskustassa.

3. Srestniemi-museo

Taidemaalari, professori Reidar Srestniemen taiteilijakoti Kittilss esittelee taiteilijan taidetta, ty- ja elinympristn sek vaihtuvia nyttelyit.

Tornio

1. Tornionlaakson museo

Tornionlaakson museo esittelee Tornionlaakson kulttuuria ja historiaa Suomen ja Ruotsin rajan molemmin puolin.

2. Aineen taidemuseo

Aineen taidemuseo ottaa rohkeasti kantaa nykytaidenyttelyilln sek esittelee Aineen Kuvataidestin kokoelmia 1800-luvulta nykypivn.

Kierroksen museot

Palvelut ja muut elämykset