Luontokohde
 

Pyhä-Nattasen polku

Pyhä-Nattasen polku
Sompiojärventie,
99690 Sodankylä

Pyhä-Nattasen huippu Tankavaaran Kultamuseon lähistöllä tarjoaa yhden Lapin vaikuttavimmista maisemista. Huipulta ihailet Sompion luonnonpuistoa Nattastuntureineen sekä kauempana siintäviä Urho Kekkosen kansallispuiston loputtomia erämaita. Tunturin huipulla kohoaa entisaikojen palvontakohteita, useiden metrin korkuisia näyttäviä kivitooreja.

 
"Pyhä-Nattanen on kaikessa erikoisuudessaan yksi Lapin vaikuttavimmista paikoista. Huipulla kohoavat kivitoorit ovat hämmästyttävät, mutta vähintään yhtä ihmeellinen on huipulta aukeava näköala Sompion erämaahan: jalokiven lailla erämaan keskellä kimmeltää Sukkulalampi, ja sen takana kohoavat kaaressa muut Nattastunturit, joita yhteensä, Pyhä-Nattanen mukaan luettuna, on peräti kuusi.

Horisontissa kohoaa myös kuuluisan Sokostin tunturialue, ja toisaalla levittäytyvät Sompiojärven laineet sekä Lokan lähes rajattomalta näyttävä selkä, jonka paikalla ennen tekoaltaan paisuttamista avartui mahtava Posoaapa pikkukylineen.

Lähdimme matkaan tila-autolla Vuotson Majalta. Hiekkatietä köröteltiin kymmenisen kilometriä, kunnes tien vieressä puuviitta viittoi Pyhä-Nattaselle. Saatuamme auton parkkiin ja loikattuamme pihalle, saimme ihailla raikastavaa, kesäkuista lumisadetta samalla, kun suuntasimme pitkosten johdattamana metsään.Maisema alkoi avartua pian. P-paikalta huipulle on vain kahden kilometrin taivallus, joskaan ihan helppo reitti ei kivikkoisuudestaan johtuen ole."

Lue lisää Pyhä-Nattasen polusta Retkipaikasta.

Pyhä-Nattasen polun lähtöpiste löytyy Sompiojärventieltä Sodankylän Vuotson kylän läheisyydestä. Reitti on keskivaikea ja kivikkoinen.


Teksti ja kuva: Jonna Saari/Retkipaikka.

Osana kulttuurikierrosta

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Yhteystiedot

Pyhä-Nattasen polku
Sompiojärventie,
99690 Sodankylä

Kotisivut

Aukioloajat

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp
 

Kierroksen museot