KESÄN AVAJAISTARJOUS: Museokortti vain 64 € (norm. 72 €). Osta nyt
 
Luontokohde
 

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto
Pallastunturintie 557,
99330 Pallastunturi

Tunturi-Lapissa pitkänhuiskeana levittäytyvä Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on jopa virallisesti yksi maailman parhaista matkakohteista. Puisto sijoittui toiseksi kansainvälisessä Matkakohde 2017 -kisassa huhtikuussa 2017. Palkinnon myönsi maailmanlaajuinen matkailun asiantuntijajärjestö World Travel & Tourism Council.

 
"Neljän kunnan mailla levittäytyvä Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on Suomen suosituimpia kansallispuistoja. Alue on kuitenkin niin suuri, että halutessasi sinun on helppo vetäytyä puiston syövereihin nauttimaan maisemista ja unohtamaan muun maailman meno.

Kansallispuiston alueelta löytyy lukuisia lyhyitä ja hieman pidempiä päiväreittejä, joiden varrella nautit taukopaikkojen tunnelmasta, puhtaasta ilmasta, vanhojen metsien hengestä ja tietenkin kohtaat myös poroja ja hyvällä tuurilla myös kuukkeleita.

Esimerkiksi Ylläksellä Kesänkijärven kiertävä Hillapolku on tunnelmallinen kierros tunturien lomassa, jonka varrella voit nautiskella nokipannukahvit ja seurata, tuleeko kuukkeli seuraksesi. Tai saavu Hettaan ja kiipeä Jyppyrälle, jonka huipulla voit kodalta käsin ihailla uskomattomana aukeavaa lappilaista järvimaisemaa. Entäpä oletko jo käynyt tervehtimässä Seitapahtaa, jonka väkevyys ja voima ovat aikojen saatossa tulleet tunnetuksi pitkienkin matkojen takana?"

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto sijaitsee Kolarin, Kittilän, Muonion ja Enontekiön välisellä tunturi- ja metsäalueella. Voit aloittaa matkasi esimerkiksi Pallastunturin luontokeskuksesta. Lue lisää kansallispuiston tarjonnasta Retkipaikasta.

Teksti ja kuva: Jonna Saari/Retkipaikka

Osana kulttuurikierrosta

Kerro tästä myös ystävillesi!

Yhteystiedot

Pallas-Yllästunturin kansallispuisto
Pallastunturintie 557,
99330 Pallastunturi

Kotisivut

Aukioloajat

Kerro tästä myös ystävillesi!