Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Ainola

Ainolankatu 1,
04400 Jrvenp

Aino ja Jean Sibeliuksen kotimuseo Ainola on Suomen kansainvlisesti tunnetuin kotimuseo ja ainutlaatuinen osa Suomen kansallista kulttuuriperint.

 

Valmistuttuaan vuonna 1904 Ainola palveli Jean ja Aino Sibeliuksen kotina aina heidn elmns loppuun saakka. Museossa pset tutustumaan Ainolan asukkaiden elmn sek talon taiteeseen, arkkitehtuuriin ja puutarhaan. Ainola on koti mys useille Sibeliuksen kuululle svellykselle.

Ainola on kotimuseo, joka ksitt itse prakennuksen lisksi talousrakennukset, saunan sek noin neljn hehtaarin alueen puutarhoineen ja metsineen. Aino ja Jean Sibeliuksen hauta on Ainolan puutarhassa. Ainola siirtyi kiinteistineen ja esine- ja taidekokoelmineen Suomen valtiolle vuonna 1972, kun Sibeliusten tyttret myivt sen hyvin muodolliseen hintaan.

Vuosittain Ainolaan tutustuu noin 25 000 kvij, iso osa heist on kansainvlisi kvijit. Ainola on ollut kansainvlinen paikka jo Sibeliuksien aikaan. Heidn vierainaan viihtyi useita kansainvlisi kuuluisuuksia musiikin saralta. Edelleenkin Ainolaan ky mys tutustumassa moni virallinen valtiovieras.

Ainolan toimintaa museona tukee uudisrakennuksessa oleva viihtyis kahvila. Kahvilan tiloissa toimivat mys lipunmyynti sek museokauppa, josta saa nitteiden ohella Sibeliusta ja Ainolaa koskevaa kirjallisuutta sek muuta aiheeseen liittyv aineistoa. Rakennuksen ulkovitriineiss on esill pienimuotoisia nyttelyit, jotka omalta osaltaan vaalivat ja elvittvt Sibeliuksen ja Ainolan perint.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Ainola
Ainolankatu 1, 04400 Jrvenp

(09) 287 322 (museon ollessa avoinna touko-syyskuussa)

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Ainola, Ainolankatu 1, 04400 Jrvenp


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

15 aikuiset / 10 elkeliset / 6 opiskelijat / 4 lapset (7-16).

Maksutavat

Kteinen, useimmat luotto- ja debit-kortit.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Avoinna touko-syys ti-su 10-17. Opastusvaraukset vuodelle 2024 osoitteessa info@ainola.fi