Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Lottamuseo

Rantatie 39,
04310 Tuusula

Lottamuseo on museoammatillisesti hoidettu erikoismuseo, joka tallentaa lottien historiaa ja tutkii naisten vapaaehtoista tyt osana maamme historiaa.

 

Lottamuseo on museoammatillisesti hoidettu erikoismuseo, joka tallentaa lottien historiaa ja tutkii naisten vapaaehtoista tyt osana maamme historiaa. Museota yllpit Lotta Svrd Sti.

Lottamuseon Lotta Svrd – 100 vuotta yhteiskuntavastuuta nyttely on sadan vuoden aikamatka tynn mielenkiintoisia tarinoita, kiinnostavia yksityiskohtia ja vivahteikkaita elmnkohtaloita.

Erikoisnyttely: Oikea Lotta? – Lottakuvia 100 vuotta esittelee lotta-aiheista kuvaa, esineist ja lottiin liitettyj mielikuvia vuodesta 1921 thn pivn. Nyttely ksittelee monipuolisen materiaalin kautta lottaihannetta, lotista luotuja kiiltokuvia ja irvikuvia sek lottien itseymmrryst.

Lisksi museon puutarhan mielenkiintoisiin kohteisiin on mahdollista tutustua omatoimisesti QR-koodien avulla. Lapset voivat etsi kuvia ja esineit nyttelyist hauskan Lottabongauksen avulla.

Lottamuseo sijaitsee Tuusulan Rantatien kulttuurihistoriallisesti arvokkaissa maisemissa Syvrannan tilalla. Syvrannan vanha prakennus tuhoutui tulipalossa vuonna 1947. Suomen Naisten Huoltosti (nyk. Lotta Svrd Sti) rakennutti vanhan huvilan paikalle vuonna 1995 uudisrakennuksen, jossa Lottamuseo toimii.

Lottamuseo on tunnettu aktiivisesta nyttelytoiminnastaan, laadukkaista palvelutuotteistaan ja monipuolisesta tapahtumatuotannostaan. Lottamuseo ja museokahvila Lottakanttiini palvelevat asiakkaitaan ympri vuoden. Museomyyml Lottapuodin logotuotteita voi ostaa joko museovierailun yhteydess tai Lottapuodin verkkokaupasta.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Lottamuseo
Rantatie 39, 04310 Tuusula

(09) 274 1077

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Lottamuseo, Rantatie 39, 04310 Tuusula


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

12/8

Maksutavat

Sisnpsymaksun voi suorittaa mys Museokortilla, Ticket Mind&Body -kortilla, Smartum kulttuurisetelill/mobiili tai Edenred virikesetelill/mobiili tai Epassin kulttuuriedulla.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-17:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00

Opastus

Lottamuseolla jrjestetn aktiivisesti yleisopastuksia. Keskaudella opastuksia pidetn pivittin, muuten viikonloppuisin. Ajankohtaiset tiedot lytyvt museon verkkosivuilta. Tarjoamme ryhmille kattavan valikoiman erilaisia opastuksia.

Listietoa opastuksista lytyy verkkosivuiltamme https:/­/­www.lottamuseo.fi. Tiedustelut ja ryhmvaraukset info(at)lottamuseo.fi tai p. 09 274 1077

 

Kohdetta lähellä olevat museot