Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Villa Kokkonen

Tuulimyllyntie 5,
04400 Järvenpää

Alvar Aallon mestariteos Villa Kokkonen valmistui Tuusulanjärven länsirannalle vuonna 1969 säveltäjä Joonas Kokkosen kodiksi ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorimmaksi taloksi. Taiteilijakoti Kokkonen on myös yksi Tuusulanjärven matkailualueen tutustumiskohteista.

 

Taiteilijakoti Kokkonen on kansainvälisesti todellinen harvinaisuus, sillä se on yksi harvoista toteutuneista Alvar Aallon yksityiskäyttöön suunnittelemista rakennuksista. Järvenpään Vanhankylänniemessä sijaitseva puurakenteinen, valoisa moderni rakennus on suunniteltu säveltäjä Kokkosen kodiksi ja työtilaksi. Voidaankin sanoa, että rakennus ikään kuin kietoutuu viuhkamaisesti äänieristetyssä työhuoneessa olevan flyygelin ympärille. Myös huonekalut ovat enimmäkseen Artekin ja Alvar Aallon Villa Kokkosta varten suunnittelemia yksittäiskappaleita. Sisustuksessa on myös käytetty joitakin Joonas Kokkosen kuuluisimman teoksen, Viimeiset kiusaukset -oopperan lavasteita.

Tunnetko taiteilijakoti Villa Kokkosen tarinan?

Järvenpään kauppala syntyi vuonna 1951, kaupungiksi Järvenpää muuttui v. 1967, jolloin myös arkkitehti Alvar Aalto piirsi Taiteilijakoti Kokkosen ensimmäisen luonnoksen. Vuonna 2021 säveltäjä, akateemikko Joonas Kokkosen syntymästä tuli kuluneeksi 100 vuotta. Hän muutti Järvenpäähän jo viisivuotiaana ja asui Villa Kokkosessa 27 vuotta.

Kun Järvenpään kaupunki osti Villa Kokkosen säveltäjä Joonas Kokkosen perikunnalta vuonna 1998, silloinen kulttuurijohtaja totesi ylpeänä lehtihaastattelussa: ”Ostaessaan Villa Kokkosen Järvenpää sai oman Halosenniemensä!”

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon tapahtumat

Osana kulttuurikierrosta

Museon yhteystiedot

Villa Kokkonen
Tuulimyllyntie 5, 04400 Järvenpää

040 315 2123

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Villa Kokkonen, Tuulimyllyntie 5, 04400 Järvenpää


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10€ / 9€ / Museokortti

Maksutavat

Vain käteinen tai Museokortti

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La 12:00-14:00
Su Suljettu

Villa Kokkonen on avoinna touko-syyskuussa lauantaisin: Yleisöopastus klo 12, ennakkoilmoittautuminen. Omatoiminen vierailu on mahdollista klo 13.

Opastus

Yleisöopastus lauantaisin touko-syyskuussa klo 12. Paikka varataan etukäteen:
https:/­/­vello.fi/­jarvenpaanmuseopalvelut/­villa-kokkonen

 

Kohdetta lähellä olevat museot