JOULUTARJOUS! Museokortteihin kuukausi kaupan päälle: 12 kk + 1 kk
OSTA NYT
 
Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Villa Kokkonen

Tuulimyllyntie 5,
04400 Järvenpää

Alvar Aallon mestariteos Villa Kokkonen valmistui Tuusulanjärven länsirannalle vuonna 1969 säveltäjä Joonas Kokkosen kodiksi ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorimmaksi taloksi.

 

Järvenpään kauppala syntyi vuonna 1951, kaupungiksi Järvenpää muuttui v. 1967, jolloin myös arkkitehti Alvar Aalto piirsi Taiteilijakoti Kokkosen ensimmäisen luonnoksen.

Vuonna 2021 säveltäjä, akateemikko Joonas Kokkosen syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta. Hän muutti Järvenpäähän jo viisivuotiaana ja asui Villa Kokkosessa 27 vuotta.

Taiteilijakoti Kokkonen on kansainvälisesti todellinen harvinaisuus, sillä se on yksi harvoista toteutuneista Alvar Aallon yksityiskäyttöön suunnittelemista rakennuksista. Järvenpään Vanhankylänniemessä sijaitseva puurakenteinen, valoisa moderni rakennus on suunniteltu säveltäjä Kokkosen kodiksi ja työtilaksi. Voidaankin sanoa, että rakennus ikään kuin kietoutuu viuhkamaisesti äänieristetyssä työhuoneessa olevan flyygelin ympärille. Myös huonekalut ovat enimmäkseen Artekin ja Alvar Aallon varta vasten Villa Kokkosta varten suunnittelemia yksittäiskappaleita. Sisustuksessa on myös käytetty joitakin Joonas Kokkosen kuuluisimman teoksen, Viimeiset kiusaukset -oopperan lavasteita.

Taiteilijakoti on tällä hetkellä pääasiallisesti suljettuna ja Järvenpään kaupunki suunnittelee talon toiminnan tulevaisuutta. Kaupunki tulee päättämään virallisesti talon toiminnan jatkosta vuoden 2021 loppuun mennessä.

JOONAS KOKKOSEN JUHLAVIIKKO JÄRVENPÄÄSSÄ 9.-14.11.2021

Villa Kokkosessa toteutetaan juhlaviikolla päivittäin opastettuja kierroksia, joilla kuullaan lisää säveltäjä Joonas Kokkosesta, elämästä Villa Kokkosessa sekä kodin arkkitehdin Alvar Aallon ajatuksista. Opastuksille ei ole ennakkoilmoittautumista, ja ne sisältyvät pääsymaksun hintaan.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Villa Kokkonen
Tuulimyllyntie 5, 04400 Järvenpää

040 315 3881

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Villa Kokkonen, Tuulimyllyntie 5, 04400 Järvenpää


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

8€ / Museokortti

Maksutavat

Vain käteinen tai Museokortti

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Avoinna Joonas Kokkosen juhlaviikolla 9.-14.11.2021

Opastus

Villa Kokkosessa toteutetaan juhlaviikolla päivittäin opastettuja kierroksia.