Kulttuurikierros

Koko perheen kulttuuriretki Turussa

Vietä perheen kanssa laatuaikaa Turun museokohteissa, joissa viihtyvät niin perheen pienimmät kuin varttuneemmatkin museokävijät. Tällä museokierroksella riittää hauskaa nähtävää ja koettavaa koko viikonlopuksi.

Liikkuminen Kävellen
Kierroksen kesto 1-2 piv
Ajankohta Ymprivuotinen. Osa Forum Marinumin museolaivoista auki vain kesisin. Tarkista aukioloajat kohteiden kotisivuilta.
Maksuväline Museokortilla sisäänpääsy kierroksen museokohteisiin

Katso reitti kartalla

Keskiaikaisen linnan tarinoita, kipuamista laivojen kansille ja ripaus taide-elämyksiä. Näillä aineksilla koet Turun ainutlaatuisimmat kulttuurielämykset koko perheen voimin. 

Kierros alkaa monen suosikkinähtävyydestä Turun linnasta, joka kiehtoo kaikenikäisiä. Yli 700 vuotta vanha harmaakivilinna johdattaa kävijän keskiaikaisiin kuninkaansaleihin. 

Sataman kupeessa sijaitseva merellisen tiedon ja toiminnan keskus Forum Marinum on monipuolinen vierailukohde koko perheelle. Merikeskuksessa on lasten oma merimuseo Tyrskynmyrskyn, jossa pidetään hauskaa ja oppitaan merenkulkusta leikin kautta. Kesäkaudella pääsee vierailemaan myös Aurajoen varrella sijaitsevissa hienoissa museolaivoissa ja aistimaan merellisen tunnelman!

Kierroksella suunnataan myös Turun biologiseen museoon, jonka 13 luontomaisemaa esittelevät Suomen kasvillisuutta ja eläimistöä ja vievät Turun saaristosta aina Lapin tuntureille asti.

Taide-elämyksiä kierrokselle tuovat puolestaan Wäinö Aaltosen museo WAM sekä Turun taidemuseo. Museoiden monipuolinen näyttelytarjonta takaa kiinnostavaa taidetta aina klassikoista uusimpaan nykytaiteeseen. Aboa Vetus & Ars Novassa voi kokea nykytaiteen lisäksi menneiden aikojen tunnelmia maan alta esiin kaivetussa rauniokorttelissa.

Museokierroksella tutustut myös Turun erityislaatuiseen museokohteeseen Apteekkimuseoon ja Qwenselin taloon. Turun vanhin puurakennus kätkee sisälleen tyylikkäästi 1700-luvun tapaan sisustettuja huoneita sekä Suomen vanhimman apteekkisisustuksen 1800-luvulta.

Tämä kierros johdattaa sinut hauskojen, koko perheen museokohteiden pariin! 

Reitin kohteet

 

Katso reitti kartalla