Joulutunnelmaa pääkaupunkiseudulla

Koe lämmin joulutunnelma Helsingissä ja Espoossa! Vieraile entisaikojen joulussa ja museoiden joulutapahtumissa, nauti näyttelyistä ja tee uniikit lahjalöydöt museokaupoista.

Liikkuminen
Julkisilla, autolla tai kävellen 

Kierroksen kesto
2 päivää  

Ajankohta
Joulukuu  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Jouluinen kierros pääkaupunkiseudulla tarjoaa tunnelmallisia hetkiä niin läheltä kuin kauempaakin matkaaville. Tältä kierrokselta löydät juhlavaan jouluasuun puettuja kohteita sekä museokauppavinkit lahjaostoksille.

Sinebrychoffin taidemuseo tuo joulutunnelmaa Bulevardille. Kotimuseossa loistaa upea joulukuusi, kaneli, neilikka ja sahrami tuoksuvat. Vieraile sadan vuoden takaisessa joulussa sekä ihaile Fanny ja Paul Sinebrychoffin keräämää laajaa taidekokoelmaa.

Ota seuraavaksi suunnaksi Senaatintori ja Helsingin kaupunginmuseo, jossa järjestetään useita tapahtumia koko perheelle joulukuun aikana. Museovierailun yhteydessä törmäät myös perinteisiin Tuomaan markkinoihin, jonka tunnelmalliset kojut sijaitsevat tänä vuonna Kauppatorin vilskeessä.

 

Kierrokselta löydät pääkaupunkiseudun kauniit joulumiljööt sekä museokauppavinkit lahjaostoksille.
 

Museokaupoista löydät laadukkaat ja persoonalliset joululahjat – yhdistä rauhallinen jouluostostuokio näyttelyvierailuun. Helsingin keskustasta löydät esimerkiksi Ateneumin, Designmuseon, HAM Helsingin taidemuseon, Kansallismuseon ja Amos Rexin kauppojen monipuolisen tarjonnan.

Rauhallista tunnelmaa etsivät suuntaavat lumoavaan Temppeliaukion kirkkoon. Kallioon louhittu kirkko on Helsingin tunnetuimpia nähtävyyksiä ja auki vierailijoille pääsääntöisesti arkisin. Helsingistä Espooseen matkatessa kannattaa koukata merellisen Kuusisaaren Villa Gyllenbergiin. Joulun aikaan voit kokea Gyllenbergien joulun 1950-luvun tyyliin joulukuusineen ja runsaine kattauksineen.

Espoossa lähdet aikamatkalle vanhan maatilan ja kestikievarin elämään talomuseo Glimsissä. Koe Glimsin tunnelmallinen entisajan joulu ja palanen maatilan elämää keskellä Espoota. Museo on jouluasussa tammikuun alkuun saakka ja tarjoaa useita tapahtumia joulun alla. Espoon reissulla kannattaa piipahtaa myös Espoon modernin taiteen museon EMMAN museokaupassa, josta löydät ihanat lahjat erityisesti taiteen ja designin ystäville.

Nauti sesongin herkkuja museoiden kahviloissa ja hyödynnä The Folks Hotelin ja Hostel Suomenlinnan tarjoamat majoitusedut Museokortin omistajille. Pääkaupunkiseudun museoista löydät myös useita joulutapahtumia. Katso ajankohtaiset tapahtumat täältä.

 

Joulutunnelmaa pääkaupunkiseudulla

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Helsinki

 1. Designmuseo

  Kansainvälisesti arvostettu Designmuseo muotoilun valtakunnallinen vastuumuseo tutkii, kerää, tallentaa, dokumentoi ja esittää suomalaisen muotoilun tarinaa.

 2. Ateneumin taidemuseo

  Ateneumin taidemuseo, museokauppa ja Ateneum Bistro sekä tutkijakirjasto avautuvat vuoden tauon jälkeen huhtikuussa 2023.

  Ateneum on Suomen taiteen koti ja osa Kansallisgalleriaa.

 3. Amos Rex

  Amos Rex on taidemuseo, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus kohtaavat.

 4. HAM Helsingin taidemuseo

  Taide on popcornia aivoille! HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta yli 9000 teoksen taidekokoelmasta. Tennispalatsissa HAM esittelee modernia taidetta ja nykytaidetta.

 5. Kansallismuseo

  Koe Kansallismuseossa suomalaisten vaiheet esihistoriasta 10 000 vuoden takaa aina tähän päivään asti.

 6. Villa Gyllenberg

  Suomalaista taidetta 1700-luvulta 1970-luvulle koti- ja taidemuseossa kauniissa luonnonympäristössä Helsingin Kuusisaaressa.

Espoo

 1. Talomuseo Glims

  Glims tarjoaa palasen maaseudun rauhaa ihan keskellä Espoota. 11 rakennusta vievät aikamatkalle vanhan espoolaisen maatilan ja kestikievarin elämään!

 2. Näyttelykeskus WeeGee

  Näyttelykeskus WeeGee on monipuolinen museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien keskus Tapiolassa.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi