Joulutunnelmaa pkaupunkiseudulla

Koe lämmin joulutunnelma Helsingissä ja Espoossa! Vieraile entisaikojen joulussa ja museoiden joulutapahtumissa, nauti näyttelyistä ja tee uniikit lahjalöydöt museokaupoista.

Liikkuminen
Julkisilla, autolla tai kvellen 

Kierroksen kesto
2 piv  

Ajankohta
Joulukuu  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Jouluinen kierros pääkaupunkiseudulla tarjoaa tunnelmallisia hetkiä niin läheltä kuin kauempaakin matkaaville. Tältä kierrokselta löydät juhlavaan jouluasuun puettuja kohteita sekä museokauppavinkit lahjaostoksille.

Sinebrychoffin taidemuseo tuo joulutunnelmaa Bulevardille. Kotimuseossa loistaa upea joulukuusi, kaneli, neilikka ja sahrami tuoksuvat. Vieraile sadan vuoden takaisessa joulussa sekä ihaile Fanny ja Paul Sinebrychoffin keräämää laajaa taidekokoelmaa.

Ota Helsingin Kauppatorilta lautta idylliseen Suomenlinnaan. Suomenlinnan lelumuseon vanhanajan joulussa tunnelmoidaan aidoin lasikoristein koristellun joulukuusen äärellä, entisajan lasten joululahjoihin ja koristeisiin tutustuen. Vietä virkistävä tauko ja nauti kupillinen glögiä museon Cafe Samovarbarissa. Suomenlinnan lelumuseo on avoinna joulukuussa viikonloppuisin ja välipäivinä päivittäin.

 

Kierrokselta löydät pääkaupunkiseudun kauniit joulumiljööt sekä museokauppavinkit lahjaostoksille.
 

Suomenlinnasta palatessa piipahdat Senaatintorin kulmalle Helsingin kaupunginmuseoon, jossa järjestetään useita tapahtumia koko perheelle joulukuun aikana. Lautalta palatessa törmäät myös perinteisiin Tuomaan markkinoihin, jonka tunnelmalliset kojut sijaitsevat tänä vuonna Kauppatorin vilskeessä.

Museokaupoista löydät laadukkaat ja persoonalliset joululahjat – yhdistä rauhallinen jouluostostuokio näyttelyvierailuun. Keskustasta löydät esimerkiksi Ateneumin, Designmuseon, HAM Helsingin taidemuseon, Kansallismuseon ja Amos Rexin kauppojen monipuolisen tarjonnan. Rauhallista tunnelmaa etsivät suuntaavat lumoavaan Temppeliaukion kirkkoon. Kallioon louhittu kirkko on Helsingin tunnetuimpia nähtävyyksiä ja auki vierailijoille pääsääntöisesti arkisin.

Espoossa lähdet aikamatkalle vanhan maatilan ja kestikievarin elämään talomuseo Glimsissä. Koe Glimsin tunnelmallinen entisajan joulu ja palanen maatilan elämää keskellä Espoota. Museo on jouluasussa tammikuun alkuun saakka ja tarjoaa useita tapahtumia joulun alla. Espoon reissulla kannattaa piipahtaa myös Espoon modernin taiteen museon EMMAN museokaupassa, josta löydät ihanat lahjat erityisesti taiteen ja designin ystäville.

Nauti sesongin herkkuja museoiden kahviloissa ja hyödynnä The Folks Hotelin tarjoama majoitusetu Museokortin omistajille. Pääkaupunkiseudun museoista löydät myös useita joulutapahtumia. Katso ajankohtaiset tapahtumat täältä.

 

Joulutunnelmaa pkaupunkiseudulla

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Helsinki

 1. Suomenlinnan Lelumuseo

  Tutustu vanhoihin leikkikaluihin aina 1800-luvun alusta Neuvostoliiton romahdukseen saakka.

 2. Designmuseo

  Kansainvlisesti arvostettu Designmuseo muotoilun valtakunnallinen vastuumuseo tutkii, ker, tallentaa, dokumentoi ja esitt suomalaisen muotoilun tarinaa.

 3. Ateneumin taidemuseo

  Ateneum on Suomen taiteen koti ja osa Kansallisgalleriaa.

 4. Amos Rex

  Amos Rex on taidemuseo, jossa kohtaavat menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus.

 5. HAM Helsingin taidemuseo

  Taide on popcornia aivoille! HAM pit huolta helsinkilisten omasta yli 9000 teoksen taidekokoelmasta. Tennispalatsissa HAM esittelee modernia taidetta ja nykytaidetta.

 6. Kansallismuseo

  Koe Kansallismuseossa suomalaisten vaiheet esihistoriasta 10 000 vuoden takaa aina thn pivn asti.

Espoo

 1. Talomuseo Glims

  Glims tarjoaa palasen maaseudun rauhaa ihan keskell Espoota. 11 rakennusta vievt aikamatkalle vanhan espoolaisen maatilan ja kestikievarin elmn!

 2. Nyttelykeskus WeeGee

  Kulttuurin kohtauspaikka Tapiolassa – kaksi museota saman katon alla.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi