Joulutunnelmaa pääkaupunkiseudulla

Koe lämmin joulutunnelma Helsingissä ja Espoossa! Vieraile entisaikojen joulussa ja museoiden joulutapahtumissa, nauti näyttelyistä ja tee uniikit lahjalöydöt museokaupoista.

Liikkuminen
Julkisilla, autolla tai kävellen 

Kierroksen kesto
2 päivää  

Ajankohta
Joulukuu  

Museokortti
Sisäänpääsy museoihin ja etuja palveluista. Katso kaikki matkavinkit.

 
 

Jouluinen kierros pääkaupunkiseudulla tarjoaa tunnelmallisia hetkiä niin läheltä kuin kauempaakin matkaaville. Tältä kierrokselta löydät juhlavaan jouluasuun puettuja kohteita sekä museokauppavinkit lahjaostoksille.

Sinebrychoffin taidemuseo tuo joulutunnelmaa Bulevardille. Kotimuseossa loistaa upea joulukuusi, ja kaneli, neilikka ja sahrami tuoksuvat. Vieraile sadan vuoden takaisessa joulussa ja ihaile Fanny ja Paul Sinebrychoffin keräämää laajaa taidekokoelmaa.

Ota seuraavaksi suunnaksi Senaatintori ja Helsingin kaupunginmuseo, jossa järjestetään useita tapahtumia koko perheelle joulukuun aikana. Museovierailun yhteydessä törmäät myös perinteisiin Tuomaan markkinoihin, jotka elävöittävät Senaatintoria joulukuussa.

 

Kierrokselta löydät pääkaupunkiseudun kauniit joulumiljööt sekä museokauppavinkit lahjaostoksille.
 

Museokaupoista löydät laadukkaat ja persoonalliset joululahjat – yhdistä rauhallinen jouluostostuokio näyttelyvierailuun. Helsingin keskustasta löydät esimerkiksi Ateneumin, Designmuseon, HAM Helsingin taidemuseon, Kiasman ja Amos Rexin kauppojen monipuolisen tarjonnan.

Rauhallista tunnelmaa etsivät suuntaavat lumoavaan Temppeliaukion kirkkoon. Kallioon louhittu kirkko on Helsingin tunnetuimpia nähtävyyksiä ja auki vierailijoille pääsääntöisesti arkisin. Helsingistä Espooseen matkatessa kannattaa koukata merellisen Kuusisaaren Villa Gyllenbergiin. Joulun aikaan voit kokea Gyllenbergien joulun 1950-luvun tyyliin joulukuusineen ja runsaine kattauksineen.

Espoossa lähdet aikamatkalle vanhan maatilan ja kestikievarin elämään talomuseo Glimsissä. Koe Glimsin tunnelmallinen entisajan joulu ja palanen maatilan elämää keskellä Espoota. Museo on jouluasussa tammikuun alkuun saakka ja tarjoaa useita tapahtumia joulun alla. Espoon reissulla kannattaa piipahtaa myös Espoon modernin taiteen museon EMMAN museokaupassa, josta löydät ihanat lahjat erityisesti taiteen ja designin ystäville.

Nauti sesongin herkkuja museoiden kahviloissa ja hyödynnä The Folks Hotelin, Hostel Suomenlinnan ja Hotel Mattsin tarjoamat majoitusedut Museokortin omistajille. Pääkaupunkiseudun museoista löydät myös useita joulutapahtumia. Katso ajankohtaiset tapahtumat täältä.

 

Joulutunnelmaa pääkaupunkiseudulla

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Vieraile näissä museoissa kierroksellasi

Helsinki

 1. Sinebrychoffin taidemuseo

  Sinebrychoffin taidemuseo esittelee Kansallisgallerian vanhan eurooppalaisen taiteen kokoelmaa. Museon ytimen muodostaa Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimuseo, jossa voit nauttia panimonomistajan loisteliaan kodin tunnelmasta.

 2. Designmuseo

  Kansainvälisesti arvostettu Designmuseo muotoilun valtakunnallinen vastuumuseo tutkii, kerää, tallentaa, dokumentoi ja esittää suomalaisen muotoilun tarinaa.

 3. Ateneumin taidemuseo

  Ateneum on Suomen tunnetuin taidemuseo. ​ Meiltä löytyy taidetta 1700-luvulta moderniin. Yhteensä kokoelmissamme on lähes 30 000 kansallisaarretta.

 4. Amos Rex

  Amos Rex on taidemuseo, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus kohtaavat.

 5. HAM Helsingin taidemuseo

  HAM Helsingin taidemuseo on yksi Suomen ja pohjoismaiden merkittävimmistä taidemuseoista. Tennispalatsissa HAM esittelee kansainvälistä modernia taidetta ja nykytaidetta. Lisäksi HAM pitää huolta helsinkiläisten omasta yli 10 000 teoksen taidekokoelmasta.

 6. Villa Gyllenberg

  Suomalaista taidetta 1700-luvulta 1970-luvulle koti- ja taidemuseossa kauniissa luonnonympäristössä Helsingin Kuusisaaressa.

Espoo

 1. Talomuseo Glims

  Glims tarjoaa palasen maaseudun rauhaa ihan keskellä Espoota. 11 rakennusta vievät aikamatkalle vanhan espoolaisen maatilan ja kestikievarin elämään!

 2. Näyttelykeskus WeeGee

  Näyttelykeskus WeeGee on monipuolinen museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien keskus Tapiolassa.

Löydä palveluja, elämyksiä ja etuja kierroksellesi

Saat nämä edut Museokortillasi