SYYSTARJOUS: Jatka Museokorttisi voimassaoloa vain 62€:lla (norm. 69/74€). Osta
 
Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Ateneumin taidemuseo

Kaivokatu 2,
Helsinki

Ateneumin taidemuseo on suljettuna yleisöltä ilmanvaihtoremontin vuoksi 28. maaliskuuta 2022 alkaen. Myös museokauppa ja Ateneum Bistro sekä tutkijakirjasto ovat suljettuina remontin ajan. Museo avautuu uudelleen alkuvuodesta 2023.

Ateneum on Suomen taiteen koti ja osa Kansallisgalleriaa.

 

Kokoelmaamme kuuluu yli 20 000 kansallisaarretta, jotka ovat meidän kaikkien yhdessä omistamia taideteoksia. Meiltä löytyy taidetta 1800-luvulta moderniin.

Albert Edelfeltin, Akseli Gallen-Kallelan, Helene Schjerfbeckin, Hugo Simbergin, Ellen Thesleffin ja muiden kotimaisten taiteilijoiden merkkiteokset kertovat Suomen taiteen tarinan ja kansankunnan kehityskulun rakastettujen kuvien kautta.

Kokoelmamme kansainvälisiä taiteilijoita ovat muun muassa Paul Cézanne, Marc Chagall, Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Vilhelm Hammershøi ja Fernand Léger. Vuorollaan vaihtuvien menestysnäyttelyiden tähtinä ovat viime vuosina vierailleet muun muassa Tove Jansson, Amedeo Modigliani ja Pablo Picasso.

Teoksemme luovat yhteisiä kuvia maailmasta, niin menneestä kuin tulevasta. Haluamme taiteen voimalla synnyttää uusia näkökulmia, oivalluksia ja empatiaa.

Ateneum on ollut taiteen koti jo vuodesta 1888. Monet taiteen suomalaiset suurnimet ovat opiskelleet rakennuksessa, jossa opetus jatkui vielä 1980-luvulle asti. Tänäkin päivänä Ateneum on elävä taidetalo, joka kutsuu näyttelyiden lisäksi ajattelua sytyttäviin tapahtumiin.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Ateneumin taidemuseo
Kaivokatu 2, Helsinki

0294 500 401

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Ateneumin taidemuseo, Kaivokatu 2, Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

18/16/0 €

Maksutavat

Ateneumissa voi maksaa käteisellä ja pankki-/luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro, American Express, Diners Club). Lisäksi sisäänpääsylipun voi maksaa Smartumin, Edenredin, ePassin ja Eazybreakin erilaisilla kulttuurimaksutavoilla.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Poikkeusaukioloajat: https:/­/­ateneum.fi/­aukioloajat-ja-liput

Opastus

Opastukset tilauksesta ma–pe klo 10–14, puh. 0294 500 500 tai myynti@kansallisgalleria.fi.