Kulttuurikierros

Helsingin taidehelmet kaupungin sykkeess

Helsingin keskustan rakastetut taidemuseot tarjoavat maailmanluokan taidetta vain lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan. Nämä kohteet kiertämällä otat todennäköisesti enemmän askeleita museoiden sisällä kuin niiden välillä.

Liikkuminen Kävellen
Kierroksen kesto Pivretki
Ajankohta Ymprivuotinen
Maksuväline Museokortilla sisäänpääsy kierroksen museokohteisiin

Katso reitti kartalla

Miksi kokea vain yksi taidemuseo, kun voi kiertää viisi? Helsingin keskusta on jokaisen taiteen ystävän paratiisi! Suuret taidemuseot sijaitsevat kaupungin sykkeessä vain kivenheiton päässä toisistaan. Tämä museokierros onkin parhaimmillaan kävellen, nauttien tunnelmallisesta pääkaupungistamme ja sen taideantimista.

Kierros alkaa kaupungin kauneimmaksikin kutsutusta näyttelytilasta, Helsingin taidehallista. Museon vaihtuvien näyttelyiden pääosassa on nykytaide ja design.

Muutaman minuutin kävelymatkan päästä saavut HAM Helsingin taidemuseoon, jonka taidekokoelmaan kuuluu yli 9 000 teosta. Museossa sukellat modernin taiteen ja nykytaiteen maailmaan. HAM:in mittavaa kokoelmaa pääset ihailemaan myös kaupungin kaduilla ja puistossa muun muassa julkisina veistoksina.

Urbaanin museoelämyksen tarjoilee Amos Rex, jonka maanalaiset museotilat keskellä kaupungin sykettä luovat ainutkertaisen kokemuksen. Tässä taidemuseossa kohtaavat menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus. Amos Rexin kulman takana sijaitsee Nykytaiteen museo Kiasma, joka rikkoo perinteisen taidemuseon rajoja ja seuraa kuvataiteen viimeisintä kehitystä.

Kierroksen kruunaa rakastettu Ateneumin taidemuseo, joka tutustuttaa sinut maan vanhimpaan ja laajimpaan taidekokoelmaan ja kertoo Suomen taiteen tarinan.

Uppoudu taidemuseoihin – tämä museokierros ei jätä taiteen ystävää kylmäksi.

Kuva: Ella Karttunen.

Reitin kohteet

 

Helsinki

  1.  

    Amos Rex

    Helsinki

 

Katso reitti kartalla