SYYSTARJOUS: Jatka Museokorttisi voimassaoloa vain 62€:lla (norm. 69/74€). Osta
 
Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Mannerheim-museo

Kalliolinnantie 14,
00140 Helsinki

Suomen marsalkka, vapaaherra G. Mannerheimin (1867-1951) kotimuseo esittelee ainutlaatuisessa miljöössä suurmiehen elämää ja Suomen historiaan liittyvää esineistöä.

 

Suomen marsalkka, vapaaherra Gustaf Mannerheim (1867—1951) asui Kaivopuistossa sijaitsevassa huvilassa vuosina 1924—51. Huvila on vuodesta 1951 toiminut hänen elämäänsä ja Suomen historiaa esittelevänä museona. Koti on säilytetty alkuperäisessä asussaan lukuun ottamatta muutamaa huonetta jotka on muutettu näyttelytiloiksi.

Marsalkka Mannerheimin kuoleman 28.1.1951 jälkeen syntyi ajatus avata väliaikaisesti Marsalkan koti kansan nähtäväksi. Kodin ovet aukenivat marraskuussa 1951. Kävijöitä oli niin runsaasti, että aukioloaikaa päätettiin jatkaa.

Vuonna 1957 talo ja puoli tonttia siirtyivät Manneiheim-säätiön omistukseen. Suuri osa irtaimistosta oli lunastettu perijöiltä jo aikaisemmin. Tästä lähtien oli museon tulevaisuus turvattu autenttisessa miljöössä, joka luo esineille ainoat oikeat puitteet. Esi-isien muotokuvat seinillä kertovat suvun historiasta. Suomen valtion ja kansan antamat lahjat ja kunnianosoitukset puolestaan Mannerheimin elämäntyöstä isänmaan hyväksi, niin sotilaallisella, poliittisella kuin humanitääriselläkin alalla. Ainutlaatuinen kunniamerkkikokoelma on todistuksena tämän elämäntyön arvostuksesta paitsi kotimaassa, myös ulkomailla.

Lukuisat metsästystrofeet ja matkamuistot puhuvat omaa kieltään innokkaasta metsästäjästä ja tutkimusmatkailijasta, suuri kirjasto taas laajasta kiinnostuksesta eri elämänaloja kohtaan. Talossa voi yhäkin aistia sivistyneen kosmopoliitin varman maun luoman rauhallisen, kodikkaan tunnelman. Koti oli lapsuudenkotinsa varhaisessa vaiheessa menettäneelle ja paljon matkustaneelle Mannerheimille hyvin tärkeä. Tämä heijastuu mm. sisustuksessa, joka on hänen itsensä suunnittelema värejä ja huonekalujen paikkoja myöten.

Museo esittelee Marsalkan kotia 1940-luvun alun asussa. Sisustus on alkuperäinen lukuunottamatta yläkerran kolmea näyttelyhuonetta, joissa on vaihtuvia näyttelyitä.

Museovierailuun kuuluu aina opastettu kierros, joita on mahdollista saada kuudella eri kielellä - suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi tai venäjäksi. Opastukset valottavat Mannerheimin elämää sekä Suomen historiaa.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Osana kulttuurikierrosta

Museon yhteystiedot

Mannerheim-museo
Kalliolinnantie 14, 00140 Helsinki

+ 358 9 635 443

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Mannerheim-museo, Kalliolinnantie 14, 00140 Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

14/10/0 € vuosi/året/year 2022

Maksutavat

Pankki- ja luottokortit
Bank- och kreditkorten
Bank- and creditcdards

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe 11:00-16:00
La 11:00-16:00
Su 11:00-16:00

HUOM! Ainoastaan opastettuja kierroksia. Ennakkovaraus erittäin suositeltava, ystävällisesti kts. www.mannerheim-museo.fi/­ Museovierailu/ Varaukset

Opastus

Opastus sisältyy aina pääsylipun hintaan.
puh. + 358 9 635 443
HUOM! Ennakkovaraus erittäin suositeltava, ystävällisesti kts. www.mannerheim-museo.fi/­ Museovierailu/ Varaukset