Koronaepidemian vaikutukset Museokortin kyttn Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin
 
Museo
Sisäänpääsy museokortilla
 

Raision museo Harkko

Raision kaupungintalo / Nallinkatu 2,
21200,
Raisio

Rautakautiselta arkeologiselta lydlt nimens saanut Harkko esittelee taidetta, arkeologiaa sek Raision esi- ja kulttuurihistoriaa vuosittain vaihtuvin nyttelyin.

 

Raision museo Harko esittelee niin taidetta, arkeologiaa kuin kulttuurihistoriaakin. Museolla jrjestetn vuosittain nelj eri nyttely.

Museon taidekokoelmien pohjana on kamarineuvos Eero Rantasen stin suomalaisesta, virolaisesta ja venlisest taiteesta koostuva kokoelma. Taidekokoelmat ksittvt lhes 4 000 teosta. Rantanen (1932-2002) hankki omistukseensa pasiassa oman aikansa taidetta ja hn piti nykytaiteilijoiden arvostamista aikalaisten velvollisuutena. Hn tunsi henkilkohtaisesti useita taiteilijoita, ja nin rakentui vankka suhde taiteilijan ja kerilijn vlille. Museo hoitaa mys Raision kaupungin 400 teoksen taidekokoelmaa.

Museon vuosittainen arkeologinen nyttely esittelee Raision esihistoriaa. Thn hyvn pohjan luovat lukuisat arkeologiset kaivaukset, joita Raisiossa on tehty 1930-luvun lopulta alkaen. Rautakautisia lytj on tehty runsaasti. Myhisrautakautiselta asuinpaikalta lydetty vatimainen harvinainen kupariharkko on yksi Raision merkittvimpi arkeologisia lytj ja mys antanut nimens museolle.

Harkon kulttuurihistorialliseen kokoelmaan on talletettu raisiolaista talonpoikaisesineist. Suurin osa 1200 esineen kokoelmasta on perisin 1800- ja 1900-luvuilta.

Museon nyttelytilat sijaitsevat tilapisesti Raision kaupungintalolla. Tervetuloa vierailemaan museolle ja museokauppaan!

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Raision museo Harkko
Raision kaupungintalo / Nallinkatu 2, 21200, Raisio

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Raision museo Harkko, Raision kaupungintalo / Nallinkatu 2, 21200, Raisio


Lähtöpiste:


044 797 1683

Museon kotisivut

Pääsymaksut

Sisäänpääsy museokortilla
Sisäänpääsy museokortilla

0

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti Suljettu
Ke Suljettu
To Suljettu
Pe Suljettu
La Suljettu
Su Suljettu

Nyttelynvaihto

Opastus

Opastukset alk. 20