Asiakaspalvelussamme on juuri nyt ruuhkaa — kaikkiin viesteihin vastataan!
 
Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

Ars Nova

Itäinen Rantakatu 4-6,
20700 Turku

Aboa Vetus Ars Nova on arkeologian ja nykytaiteen museo keskellä Turkua ja keskellä ihmisiä. Sen nimi on latinaa ja viittaa vanhaan Turkuun ja uuteen taiteeseen.

 

Aboa Vetus Ars Novan taidenäyttelyt nostavat esiin ajankohtaisia nykytaiteilijoita ja näkökulmia erilaisiin ilmiöihin. Kesällä 2022 museossa nähdään Amsterdamissa työskentelevän taiteilijan Kustaa Saksin yksityisnäyttely. Saksi on luonut erikoisen kaleidoskooppisen kuvakielen. Hänen omaleimaisessa tyylissään sekoittuu fraktaaleja, migreenikuvioita, psykedeliaa, geometriaa, kulttuurisia viittauksia ja kasvioppia.

Aboa Vetus Ars Novan taidekokoelmassa on teoksia suomalaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Kokoelma painottuu 1950-luvun puolivälin jälkeiselle ajalle ja nykypäivään. Kesällä 2022 Ars Novan 2. kerroksessa nähdään ripustus kokoelmasta otsikolla Abstrakti. Näyttely luo katsauksen museon taidekokoelman abstrakteihin teoksiin ja avaa abstraktin maalaustaiteen ilmiötä. Kokoelmapoimintoja on tehty erilaisista abstraktin taiteen tyylisuuntauksista: geometrisestä konkretismista, optisesta taiteesta, informalismista ja väriin ja muotoon keskittyvästä formalismista.

Aboa Vetus Ars Novan näyttävä museorakennus tehtiin alun perin tupakkatehtailija Hans von Rettigin edustavaksi kodiksi. Rettigin palatsiksi kutsuttu nelikerroksinen rakennus valmistui joulukuussa 1928. Vuonna 1995 avattu Aboa Vetus Ars Nova muutti palatsin ja koko tontin elämän. Rakennusta ympäröivä muuri avattiin Itäiselle Rantakadulle, yksityisestä tuli julkinen, kodista museo.

Aboa Vetus Ars Nova on myös Suomen ainoa arkeologinen museo. Museoalueella on tehty laajat kaupunkiarkeologiset kaivaukset ja museo tekee yhä arkeologista tutkimusta tontillaan. Maanalaisessa Aboa Vetuksessa voi kulkea yli 600 vuotta vanhalla raunioalueella ja tutustua vanhaan Turkuun.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

Ars Nova
Itäinen Rantakatu 4-6, 20700 Turku

0207 181 640

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Ars Nova, Itäinen Rantakatu 4-6, 20700 Turku


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

Aikuiset:
Aboa Vetus 8 €
Ars Nova 8 €
Yhdistelmälippu 12 €

Lapset 7–15 (koko talo) 6 €
Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät (koko talo) 8 €

Meillä käy Museokortti

Maksutavat

Käteinen. Pankki- ja luottokortit. Maksuvälineenä käyvät myös Tyky-Kuntoseteli+, Tyky Online, Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteli, Smartum Saldo, Ticket Virike, Virikeseteli, Edenred-kortti sekä ePassi Sportti & Kulttuuri.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-18:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Opastus

Opastukset ryhmille tilauksesta:
suomeksi tai ruotsiksi 75 € / tunti / opas (pyhäpäivisin 100€)
muilla kielillä 85 € / tunti / opas (pyhäpäivisin 110 €)

 

Kohdetta lähellä olevat museot