Koronaepidemian vaikutukset Museokortin kyttn Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin
 
Museokortilla
sisäänpääsy
kierroksen
museoihin

+ etuja kumppanien palveluista!

Lomapuuhaa pkaupunkiseudulla

Pääkaupunkiseudun museot tarjoavat hauskoja elämyksiä, oivalluksia ja runsaasti nähtävää koko perheelle. Luurankoja, lentokoneita, tähtiä, taidetta ja huiman jännittäviä seikkailuja useaksi päiväksi. Löydä kivaa tekemistä lomamatkan jokaiselle päivälle tai nouki sopivimmat lyhemmille retkille.

Liikkuminen
Julkisilla tai omalla autolla. 

Kierroksen kesto
4-6 piv.  

Ajankohta
Ymprivuotinen  

Maksuväline
Museokortilla sisäänpääsy kierroksen museokohteisiin

 
Museokortilla
sisäänpääsy
kierroksen
museoihin

+ etuja kumppanien palveluista!
 

Ota lentävä lähtö lomareissulle tiedekeskus Heurekassa! Riemastuttavan vuorovaikutteiset näyttelyt, planetaarioelokuvat ja monille tutut klassikot vievät mukanaan useaksi tunniksi. Vantaan vierailun tärppi on myös Suomen ilmailumuseo, jossa ilmojen sankarit pääsevät tutkimaan kymmeniä lentokoneita useilta eri aikakausilta. 

Helsingin keskustan museoissa on loputtomasti koettavaa kävelyetäisyyden sisällä. Ateneumissa ihastellaan taidetta ja upeaa rakennusta, jossa perheen pienimmillekin riittää ihmeteltävää Skissi-kissan löytöretkellä. LUOMUS Luonnontieteellisessä museossa tutustutaan mm. dinosauruksiin ja ällistellään ryhävalaan valtavaa kokoa. Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupungissa menneisyys tulee tutuksi leikkien ja yhdessä puuhaillen.  

 

Löydä kivaa tekemistä loman jokaiselle päivälle tai nouki sopivimmat palat lyhyille retkille.
 

Tieteestä ja tekniikasta innostuneiden kannattaa suunnata Tekniikan museoon sekä lähteä matkalle valovuosien taakse Helsingin observatoriossa. Jos puhtia riittää, päivän päätteeksi odottaa lauttamatka Suomenlinnaan, jossa pääsee ihka oikeaan sukellusvene Vesikkoon ja vanhojen lelujen maailmaan Suomenlinnan lelumuseossa. 

Kierroksen huipennukseksi otetaan kurssi kohti Espoota. Akseli Gallen-Kallelan ateljeelinna Tarvaspäässä tarjoaa toimintaa eri-ikäisille lapsille museovierailun yhteydessä. Näyttelykeskus Weegee Tapiolassa on monipuolinen vierailukohde, josta löytyy mm. Lelumuseo Hevosenkenkä, Suomen kellomuseo, modernin taiteen museo EMMA sekä avaruusalusta muistuttava Futuro-talo. 

Kierroksen kohteet ovat saavutettavissa myös julkisilla liikennevälineillä, katso lisää HSL:n reittioppaasta. Herkkusuiden iloksi useista museoista löytyy kahvila tai ravintola ja museokaupoista voi hankkia tuliaisia sekä puuhaa kotimatkalle.

 

Lomapuuhaa pkaupunkiseudulla

Museokortilla saat sisäänpääsyn kierroksen kaikkiin museoihin ja etuja kumppanien palveluista!

Kierroksen museot

Vantaa

 1. Heureka, Suomalainen Tiedekeskus

  Heureka - Oivaltamisen iloa ja elmyksi kaikenikisille! HUOM! HEUREKA ON SULJETTU 31.3.2021 ASTI koronavirustilanteen takia!
  Psyliput ostettava tai varattava ennakkoon mys Museokortilla vierailtaessa Heurekan lippukaupassa.

 2. Suomen Ilmailumuseo

  Ilmailumuseo on jnnittv koko perheen vierailukohde aivan Vantaan Aviapoliksen ytimess. Museosta lydt kymmeni upeita lentokoneita useilta eri aikakausilta.

Helsinki

 1. LUOMUS Luonnontieteellinen museo

  Luonnontieteellisen museon nyttelyt kertovat Suomen ja muun maailman monimuotoisesta luonnosta.

 2. Tekniikan museo

  Tekniikan museo esittelee sek tekniikan, teollisuuden ja innovaatioiden historiaa ett niiden nykypiv. HUOM! Tekniikan museo on suljettu 28.11.2020-5.4.2021!

 3. Helsingin observatorio

  Helsingin yliopistomuseon thtitieteen yleiskeskus. Tervetuloa matkalle valovuosien taakse!

 4. Suomenlinnan Lelumuseo

  Tutustu vanhoihin leikkikaluihin aina 1800-luvun alusta Neuvostoliiton romahdukseen saakka.

Espoo

 1. Gallen-Kallelan Museo

  Komeassa Akseli Gallen-Kallelan itse suunnittelemassa Tarvaspn ateljeelinnassa esitelln taiteilijan ja hnen aikalaistensa taidetta sek nykytaidetta, jolla on yhtymkohtia Gallen-Kallelan elmntyhn.

 2. Nyttelykeskus WeeGee

  Kulttuurin kohtauspaikka Tapiolassa nelj museota saman katon alla.
  WeeGee on suljettu 1.12.202031.3.2021 koronaviruksen levimisen estmiseksi.

Helsinki

 1. Teatterimuseo

  Suljettu 30.11.2020.-9.2.2021. Teatterimuseon nyttelyt vievt kvijt teatteriin ja sen takahuoneisiin katsomaan mist esittmisess ja teatterissa on kyse.

 

Palvelut ja muut elämykset

Kierroksella ei ole tällä hetkellä kumppanietuja, mutta uusia kohteita lisätään koko ajan.

Seuraa uutisiamme ja pysy tilanteen tasalla.

Uutiset ja poiminnat

 

Kierroksen museot