Kulttuurikierros

Pkaupunkiseudun saarilla

Koe saaristolainen elämäntapa menneistä ajoista nykyisyyteen pääkaupunkiseudun kolmen saaristokohteen avulla. 

Liikkuminen Autolla
Kierroksen kesto 1-2 piv
Ajankohta Kes. Suomenlinnassa ymprivuotisia Museokortti-kohteita.
Maksuväline Museokortilla sisäänpääsy kierroksen museokohteisiin

Katso reitti kartalla

Museokortilla pääset historiallisiin Saaristomuseo Pentalaan ja Seurasaaren ulkomuseoon sekä viiteen museokohteeseen Suomenlinnassa.

Saaristomuseo Pentala on luonnonrauhan ympäröimä entinen kalastajatila Espoonlahden saaristossa. Pentalan saaressa merellinen Espoo näyttää parhaat puolensa. Saaristomuseossa tutustutaan saaristoelämän moniin puoliin asumisesta ja työnteosta huvilaelämään sekä vapaa-ajan viettoon.

Helsingin Seurasaaren ulkomuseosta löydät talonpoikaisen Suomen pienoiskoossa, ja siellä viihtyvät myös perheen pienimmät. Kurkista elämän menoon menneen ajan maailmaan savupirteissä, torpissa ja kartanoissa. Seurasaaressa pääsee nauttimaan kaupungin vilskeeltä suojassa olevan ulkoilualueen rauhasta.

Unescon maailmenperintökohde Suomenlinna on kulttuuriaarre, joka sijaitsee vain lyhyen merimatkan päässä Helsingin keskustasta. Saarella sijaitsee peräti viisi Museokortti-kohdetta, joissa tutustut linnoituksen tarinaan, vanhoihin leikkikaluihin, puolustusvoimien historiaan ja oikeaan sukellusveneeseen. Suomenlinna on myös elinvoimainen kotisaari noin tuhannelle asukkaalle. 

Kuva: Saaristomuseo Pentala


Reitin kohteet

 

Espoo

 

Helsinki

  1.  
 

Katso reitti kartalla