Kulttuurikierros

Saariston rengastien viehttvt museot

Saariston rengastie on kotimaan matkailun klassikko. Hyppää kyytiin ja kierrä Museokortti-kohteet tunnetun reitin varrelta joko pyöräillen tai autolla. 

Liikkuminen Polkupyörällä
Kierroksen kesto 1-4 piv
Ajankohta Kes. Osa museokohteista ja lauttayhteyksist auki vain kesisin.
Maksuväline Museokortilla sisäänpääsy kierroksen museokohteisiin

Katso reitti kartalla

Saariston rengastie on ainutlaatuinen keino tutustua Turun saaristoon. Matkan varrelle osuu useita Museokortti-kohteita, joissa tutustut alueen historiaan sekä vierailet merkkihenkilöiden kodeissa. 

Kierros alkaa Paraisilta, joka on portti kuvankauniiseen saaristoon. Paraisilla koet talonpoikaistunnelmaa ja tutustut paikkakunnalle tärkeään kaivostoimintaan. Saarihyppely jatkuu Nauvon kautta kohti Korppoon saarta.  Korpoströmin saaristokeskuksen näyttelyistä löydät merellisiä teemoja sekä taidetta. 

Korppoosta jatkat matkaa useiden viehättävien saarien kautta kohti Asikaista ja Louhisaaren kartanoa. Flemingien ja Mannerheimien ainutlaatuinen kotikartano vie kävijät 1600–1800-lukujen aatelisperheen elämään.

Tunnelmallisessa Naantalissa museomatkailijaa odottaa Casa Haartmanin taiteilijakoti ja Naantalin museo vanhan kaupungin kauniissa ympäristössä. Raision museo Harkko esittelee taidetta, arkeoligiaa ja kulttuurihistoriaa. Matkan päätepiste on Turku, joka on aarreaitta niin historian, taiteen kuin tieteenkin ystäville. 

Voit tehdä kierroksen joko pidemmän tai lyhyemmän kaavan kautta omaa seikkailunhaluasi noudattaen. Vaihtoehtoina on kiertää Paraisilta Nauvon, Korppoon, Houtskarin ja Iniön kautta takaisin kohti mannerta, tai palata Korppoosta takaisin Nauvoon ja sieltä Rymättylään. 

Tutustu ennen matkaanlähtöä Saariston rengastien yhteyksiin sekä lautta-aikatauluihin. Matkaan on hyvä varata riittävästi aikaa, sillä varsinkin vilkkaimpina sesonkeina lautoille voi olla jonoja. Tällä reissulla ei muutenkaan kannata kiirehtiä, vaan nauttia ajan kanssa saariston lumoavasta tunnelmasta. 

Kuva: Juho Kuva/Visit Finland.

Reitin kohteet

 

Paraisten kaupunki

 1.  

  Paraisten kotiseutumuseo

  Paraisten kaupunki

 2.  

  Paraisten teollisuusmuseo

  Paraisten kaupunki

 

-

 

Masku

 

Naantali

 1.  
 2.  
 

Raisio

 

Turku

 

Katso reitti kartalla