SYYSTARJOUS: Jatka Museokorttisi voimassaoloa vain 62€:lla (norm. 69/74€). Osta
 
Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

LUOMUS Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

Jyrängöntie 2,
00560 Helsinki

Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa voit tutustua elävien kasvien ja geologisten näytteiden kokoelmiin upeassa, historiallisessa ympäristössä.

 

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha levittäytyy Kumpulan kartanon historiallisille maille. Kuuden hehtaarin alue jakautuu kulttuurikasvien kokoelmaan ja kasvimaantieteelliseen kokoelmaan.

Puutarha ja kahvila ovat avoinna toukokuusta syyskuun loppuun tiistaista sunnuntaihin.

Kulttuurikasvien alueella voi ihailla hyötykasveja ja 1800-luvun kartanomiljöön tyypillisiä koristekasveja. Kasvimaantieteellisen alueen elävien kasvien kokoelmat on kerätty Etelä-Suomea vastaavista ilmasto-oloista pohjoiselta pallonpuoliskolta. Kasvimaantieteelliseen puutarhaan on hyväksytty vain luonnon alkuperää olevia kasveja, mikä tekee kokoelmasta arvokkaan ja ainutlaatuisen.

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha kuuluu Luonnontieteelliseen keskusmuseoon eli Luomukseen, joka on Helsingin yliopiston erillinen tutkimuslaitos. Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan lisäksi Luomuksen yleisökohteita ovat Luonnontieteellinen museo ja Kumpulan kasvitieteellinen puutarha. Kaikki kohteet ovat museokorttikohteita.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

LUOMUS Kumpulan kasvitieteellinen puutarha
Jyrängöntie 2, 00560 Helsinki

0400 170 520

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

LUOMUS Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, Jyrängöntie 2, 00560 Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

9/7/5/0

Maksutavat

Maksutavaksi käyvät käteinen, pankkikortti, luottokortit (Visa, Visa Electron ja MasterCard), Museokortti, Smartum setelit (yhdistetty kulttuuri- ja liikuntaseteli sekä lounasseteli), Edenredin kulttuuri- (Virike) ja lounassetelit (Lounari) sekä Edenred-kortti. Ryhmät voivat maksaa pääsymaksut myös laskulla. Lasku täytetään paikan päällä. Laskutusta varten tulee varata mukaan laskutusyhteystiedot (mukaan lukien y-tunnuksen, jos lasku osoitetaan rekisteröityneelle yhdistykselle tai yritykselle). Laskutuslisä on 8 €.

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-18:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Poikkeusaukioloajat: https:/­/­www.luomus.fi/­fi/­kumpula

Opastus

Yleisöopastukset ja -tapahtumat: http:/­/­www.luomus.fi/­fi/­luomuksessa-tapahtuu­​

Ennakkoon tilattavat opastukset: http:/­/­www.luomus.fi/­fi/­opastukset­​

Opastustiedustelun ja varauksen voi myös tehdä sähköpostitse osoitteessa opastukset@luomus.fi tai soittamalla numerosta 02941 28855 (puhelinpäivystys ma klo 13-15, ei päivystystä koulujen loma-aikoina).

 

Kohdetta lähellä olevat museot