Museo
Sisäänpääsy Museokortilla
 

LUOMUS Kumpulan kasvitieteellinen puutarha

Jyrngntie 2,
00560 Helsinki

Kumpulan kasvitieteellisess puutarhassa voit tutustua elvien kasvien ja geologisten nytteiden kokoelmiin upeassa, historiallisessa ympristss.

 

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha levittytyy Kumpulan kartanon historiallisille maille. Kuuden hehtaarin alue jakautuu kulttuurikasvien kokoelmaan ja kasvimaantieteelliseen kokoelmaan.

Puutarha ja kahvila ovat avoinna toukokuun alusta syyskuun loppuun tiistaista sunnuntaihin.

Kulttuurikasvien alueella voi ihailla hytykasveja ja 1800-luvun kartanomiljn tyypillisi koristekasveja. Kasvimaantieteellisen alueen elvien kasvien kokoelmat on kertty Etel-Suomea vastaavista ilmasto-oloista pohjoiselta pallonpuoliskolta. Kasvimaantieteelliseen puutarhaan on hyvksytty vain luonnon alkuper olevia kasveja, mik tekee kokoelmasta arvokkaan ja ainutlaatuisen.

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha kuuluu Luonnontieteelliseen keskusmuseoon eli Luomukseen, joka on Helsingin yliopiston erillinen tutkimuslaitos. Kumpulan kasvitieteellisen puutarhan lisksi Luomuksen yleiskohteita ovat Luonnontieteellinen museo ja Kumpulan kasvitieteellinen puutarha. Kaikki kohteet ovat museokorttikohteita.

Kerro tästä myös ystävillesi!

Museon yhteystiedot

LUOMUS Kumpulan kasvitieteellinen puutarha
Jyrngntie 2, 00560 Helsinki

0400 170 520

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

LUOMUS Kumpulan kasvitieteellinen puutarha, Jyrngntie 2, 00560 Helsinki


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

9/7/6/5/0

Maksutavat

Maksutavaksi kyvt kteinen, pankkikortti, luottokortit (Visa, Visa Electron ja MasterCard), Museokortti, Smartum setelit (yhdistetty kulttuuri- ja liikuntaseteli sek lounasseteli), Edenredin kulttuuri- (Virike) ja lounassetelit (Lounari) sek Edenred-kortti. Ryhmt voivat maksaa psymaksut mys laskulla. Lasku tytetn paikan pll. Laskutusta varten tulee varata mukaan laskutusyhteystiedot (mukaan lukien y-tunnuksen, jos lasku osoitetaan rekisterityneelle yhdistykselle tai yritykselle). Laskutuslis on 8 .

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 11:00-18:00
Ke 11:00-18:00
To 11:00-18:00
Pe 11:00-18:00
La 11:00-18:00
Su 11:00-18:00

Poikkeusaukioloajat: https:/­/­www.luomus.fi/­fi/­kumpula

Opastus

Yleisopastukset ja -tapahtumat: http:/­/­www.luomus.fi/­fi/­luomuksessa-tapahtuu­​

Ennakkoon tilattavat opastukset: http:/­/­www.luomus.fi/­fi/­opastukset­​

Opastustiedustelun ja varauksen voi mys tehd shkpostitse osoitteessa opastukset@luomus.fi tai soittamalla numerosta 02941 28855 (puhelinpivystys ma klo 13-15, ei pivystyst koulujen loma-aikoina).

 

Kohdetta lähellä olevat museot