Kulttuurikierros

Suomenlinnan kulttuuriaarteet

Unescon maailmenperintökohde Suomenlinna on kulttuuriaarre, joka sijaitsee vain lyhyen merimatkan päässä Helsingin keskustasta. Suomenlinna on myös ainutlaatuinen museosaari. Nappaa Museokortti matkaan ja tutustu tähän arvokkaaseen historia- ja kulttuurikohteeseen.

Liikkuminen Kävellen
Kierroksen kesto Pivretki
Ajankohta Ymprivuotinen
Maksuväline Museokortilla sisäänpääsy kierroksen museokohteisiin

Katso reitti kartalla

Suomenlinna tarjoaa elämyksiä kaikkina vuodenaikoina. Vangitseva miljöö mukulakivikatuineen vie kiehtoviin tarinoihin ja kuvankauniille kallioisille rannoille.

Suomenlinna perustettiin 1700-luvun puolivälissä ja sillä on ollut merkittävä rooli Suomen puolustuksessa. Yksi maailman suurimmista merilinnoituksista on palvellut kolmen maan, Ruotsin, Venäjän ja Suomen valtiota eri sodissa.

Saarella sijaitsee peräti viisi Museokortti-kohdetta, joissa tutustut vaihtuvien näyttelyiden lisäksi Suomenlinnan tarinaan, vanhoihin leikkikaluihin, puolustusvoimien historiaan ja oikeaan sukellusveneeseen. Kierros kannattaa aloittaa Suomenlinna-museosta, joka esittelee linnoituksen yli 270 vuotisen historian eri vaiheita. Museoista löydät myös upeita taukopaikkoja, kuten Lelumuseon vanhan puuhuvilan merellisen terassin.

Nykyisin Suomenlinna on yksi maamme suosituimmista nähtävyyksistä, mutta maailmanperintökohde on myös elinvoimainen kotisaari noin tuhannelle asukkaalle. Saarelta löytyykin monipuolisia palveluja, kuten kahviloita, ravintoloita, hostelli ja oma panimo.

Suomenlinnaan pääset lautalla Helsingin Kauppatorilta. Lauttaliikenteestä vastaa Helsingin seudun liikenne (HSL). Kesällä Suomenlinnaan pääsee myös vesibussilla. Katso tarkemmat tiedot Suomenlinnan sivuilta


Kuva: Susanna Kekkonen / Suomenlinnan hoitokunta

Reitin kohteet

 

Helsinki

  1.  

Palvelut ja muut elämykset

  1.  
  2.  
 

Katso reitti kartalla