Kulttuurikierros

Tuhansien tarinoiden Ahvenanmaa

Ahvenanmaalla olet aina lähellä merta, ihmeellistä saaristoluontoa ja herkullista lähiruokaa. Maakunnan museoilla tarjottavanaan lukematon määrä elämyksiä saaristolaiskulttuurista, taiteista ja menneiltä ajoilta. 

Liikkuminen Autolla
Kierroksen kesto 3-5 piv
Ajankohta Osa museoista auki vain kesisin. Tarkista aukioloajat kohteiden kotisivuilta.
Maksuväline Museokortilla sisäänpääsy kierroksen museokohteisiin

Katso reitti kartalla

Keskellä Itämerta sijaitseva Ahvenanmaa on kiehtova sekoitus Suomea ja Ruotsia. Tunnelmallinen matkakohde on oma maailmansa, joka tarjoaa saaristolaisen elämänmenon ohella upeita museoita sekä luontokohteita. 

Merellisyys on läsnä kaikkialla, myös museoissa. Museoalus Pommern ja Ahvenanmaan merenkulkumuseo tarjoavat näkökulmia merimiesten arkeen sekä merenkäynnin eri aikakausiin historiallisista purjealuksista matkustajalautan karaokebaareihin. Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseo sijaitsee kauniissa Käringsundissa, Eckerössä vanhan kalastajakylän ja meren yhteydessä. 

Saariryhmän historiaan tuhansien vuosien ajalta pääset tutustumaan Ahvenanmaan museossa. Taide-elämyksiä tarjoilee puolestaan Ahvenanmaan taidemuseo sekä vanhan taiteilijasiirtokunnan seuduilla sijaitseva Önningebyn museo. 

Kastelholman linnan värikäs historia kannattaa kokea paikan päällä. Aatelisia, piirityksiä, tulipaloja sekä poliittisia selkkauksia nähnyt rauniolinna on taianomainen vierailukohde. Linnan lähistöllä pääset maistamaan myös paikallisia herkkuja, sillä lähiruokakeidas Smakbyn on vain pienen kävelymatkan päässä. 

Ahvenanmaalle pääsee matkustajalautalla Turusta, Helsingistä ja Naantalista. Vaihtoehtona on matkustaa perille eri saarten kautta kulkevien saaristolauttojen kautta. Katso tarkemmat vaihtoehdot Visit Ålandin sivuilta. Ahvenanmaa on kuin luotu pyöräilyyn, sillä välimatkat ovat suhteellisen lyhyitä. Ahvenanmaan joukkoliikenteestä löydät tietoa Ålandstrafikenin sivuilta.

Kuva: Flatlight Films/Visit Finland.

Reitin kohteet

 

Maarianhamina

  1.  

    Museoalus Pommern

    Maarianhamina

Palvelut ja muut elämykset

 

Jomala

 

Sund

Palvelut ja muut elämykset

  1.  
 

Reitin lähellä sijaitsevat kohteet

Palvelut ja muut elämykset

 

Katso reitti kartalla