Kulttuurikierros

Tampereen seudun sykhdyttvt taide-elmykset

Taiteen ystävillä on lukuisia syitä matkata Tampereen seudulle. Alueen taidemuseot ovat vertaansa vailla: nykytaidetta, klassikoita, satumaailmaa ja arkkitehtonisia helmiä. Tällä kierroksella matkaat taiteen mukana eläväisestä Tampereen keskustasta Mäntän metsäisiin järvimaisemiin. 

Liikkuminen Autolla
Kierroksen kesto 2-3 piv
Ajankohta Ymprivuotinen
Maksuväline Museokortilla sisäänpääsy kierroksen museokohteisiin

Katso reitti kartalla

Tampereen taide-elämykset kutsuvat luokseen. Kaupungin taidekierrosta suunnitellessa kannattaa kääntää katsetta myös lähialueen loistavaan tarjontaan. Serlachius-museot Mäntässä ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo Kangasalla ovat elämyksiä, jotka yhdistät helposti Tampereen reissuun. Tällä kierroksella herkuttelijoillekaan ei tule hätä, sillä matkalla kohtaat upeita museoravintoloita ja -kahviloita.

Kierroksen lähtöpiste on Sara Hildénin taidemuseo, joka sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Särkänniemen rinteellä. Museon vaikuttavat näyttelyt esittelevät modernia taidetta ja nykytaidetta niin Suomesta kuin kansainväliseestikin. Eri aikakausien virtauksiin kotimaasta ja maailmalta voit törmätä myös Tampereen taidemuseossa, joka esittelee laajasti niin taidehistoriallisia teemoja kuin nykytaiteen ilmiöitä.

Klassisempaa tyyliä edustaa Hiekan taidemuseo, joka on Suomen vanhin toiminnassa oleva yksityinen taidemuseo. Kultaseppä Kustaa Hiekan 1931 perustaman kotimuseon kokoelmat sisältävät paitsi kuvataidetta 1630-luvulta nykyaikaan myös monipuolista esineistöä. Tampereen kierroksen huipentaa Muumi-museo, jossa astelet Tove Janssonin kirjoittamien muumikirjojen satumaiseen maailmaan. Museon perustana on Janssonin ainutlaatuinen muumitaiteen kokoelma. 

Arkkitehtuuriltaan palkittu Kangasala-talo voi olla ulkoa ruosteinen, mutta sisältä kaikkea muuta. Talossa sijaitseva Kimmo Pyykkö-taidemuseo esittelee korkeatasoista kotimaista kuvataidetta sekä kuvanveistäjä Kimmo Pyykön taidetta ja elämää. 

Matkan viimeinen etappi on taidekaupunki Mänttä-Vilppula. Serlachiuksen paperitehtaiden ympärille syntynyt kaupunki on viehättävä yhdistelmä teollisuushistoriaa ja maailmanluokan taidetta. Serlachius-museo Göstassa koet kartanon näyttelyjen klassikot ja nykytaiteen helmet arkkitehtuurillaan häikäisevässä paviljongissa. Tampereelta Mänttään pääset kätevästi Serlachius-bussilla.

Mäntän kauniit järvimaisemat, luontopolut, persoonalliset hotellit ja herkuttelijoiden keidas ravintola Gösta kruunaavat taidematkailijan elämyksen. 

Valokuva: Laura Vanzo / Visit Tampere.

Reitin kohteet

 

Tampere

 1.  

  Muumimuseo

  Tampere

 

Kangasala

 

Mntt-Vilppula

 1.  

Palvelut ja muut elämykset

 1.  
  Mntn Klubi

  Mntt-Vilppula

 2.  
  Art Hotel Honkahovi

  Mntt-Vilppula

 3.  
  Lemmenpolku

  Mntt-Vilppula

 

Katso reitti kartalla