Kulttuurikierros

Leppoisa miniloma Kuopiossa

Kuopion vaikuttava museotarjonta antaa sopivasti elämyksiä vaikkapa viikonlopun mittaiselle lomalle. Majoitu mukavasti, nauti alueen herkkuja sekä pulahda Kallaveteen paikallisella saunakeitaalla. 

Liikkuminen Autolla
Kierroksen kesto Ymprivuotinen
Ajankohta 1-2 piv
Maksuväline Museokortilla sisäänpääsy kierroksen museokohteisiin

Katso reitti kartalla

Kuopiossa voi kokea kaikkea Minna Canthin salongista upeaan valokuvataiteeseen ja perehtyä esimerkiksi karjalais-ortodoksiseen kulttuuriperintöön. Savolaisen kaupungin moniulotteisen kulttuuritarjonnan ja lupsakan tunnelman äärellä vietät mainion miniloman. Voit myös nauttia kaupunkia ympäröivästä upeasta järviluonnosta kaikkina vuodenaikoina.

Yksi Kuopion keskustan kiehtovimmista näkymistä avautuu Kuopion korttelimuseon pihapiirissä. Kaikkiaan yhdentoista puutalon kokonaisuus Minna Canthin salonkeineen on historiaa tulviva vierailukohde. Niin on myös vanhassa jugendlinnassa sijaitseva Kuopion museo, jossa pääsee ihailemaan niin kulttuurihistoriallisia kuin luonnontieteellisiä näyttelyitä (avautuu jälleen helmikuussa 2021).

Taiteen ystävät suuntaavat VB-valokuvakeskuksen näyttelyihin viehättävään puutalomiljööseen ja Kuopion taidemuseoon, joka esittelee erityisesti oman alueen taidetta von Wrightin veljeksistä nykytaiteeseen saakka. Erityislaatuinen vierailukohde on myös Suomen ortodoksinen kirkkomuseo Riisa, joka on samaan aikaan matka menneeseen ja ikkuna tulevaisuuteen. 

 Kuva: Kuopio-Tahko Markkinointi.

Reitin kohteet

 

Katso reitti kartalla