Kulttuurikierros

Muotoilun jljill Jrvi-Suomessa

Lasimuotoilua, arkkitehtuuria, vakiintuneita klassikoita ja moderneja helmiä. Tällä kierroksella kohtaat sekä kodeista tuttuja arkisia esineitä että täysin uniikkeja kohteita. Ihmisen muovaaman kauneuden lisäksi pääset nauttimaan luonnonihmeistä upeissa järvimaisemissa.

Liikkuminen Autolla
Kierroksen kesto 2-4 piv
Ajankohta Ymprivuotinen. Osa museoista auki vain kesisin. Tarkista aukioloajat kohteiden kotisivuilta.
Maksuväline Museokortilla sisäänpääsy kierroksen museokohteisiin

Katso reitti kartalla

Kolmostien lähistöllä on paljon nähtävää lasimuotoilun ja -taiteen ystäville. Suomen lasimuseo Riihimäellä, Designmuseo Iittala sekä maan vanhimmasta lasitehtaasta tunnettu Nuutajärven lasikylä museoineen tarjoavat perusteellisen katsauksen lasimuotoilun kotimaisiin ja kansainvälisiin huippuihin.

Useat museorakennukset ovat taideteoksia itsessään. Kierroksen historiallisempia arkkitehtuurikohteita ovat kansallisromanttinen ateljeekoti Visavuoren museo Valkeakoskella ja Museo Milavida Tampereella. Arkkitehtuuristaan palkitut Serlachius-museoiden Gösta-paviljonki sekä Kimmo Pyykön taidemuseon kotipaikka Kangasala-talo ovat molemmat moderneja taidonnäytteitä.

Alvar Aallon nimikkomuseo Jyväskylässä on sukellus Aallon arkkitehtuuriin, muotoiluun ja henkilöhistoriaan. Museokortilla pääset myös Säynätsalon kunnantaloon, jota pidetään yhtenä Aallon merkittävimmistä töistä. 

Kirjaimellisesti pehmeämmän aspektin aiheeseen tuo Suomen käsityömuseo, jossa tarkastellaan käsityötä tuotteina ja ilmiöinä. Jyväskylässä sijaitseva museo vie aikamatkalle käsityön eri ilmiöhin, nostalgiaa ja nykyaikaa yhdistellen. 

Kuva: Designmuseo Iittala / Visit Finland.

Reitin kohteet

 

Riihimki

 

Hmeenlinna

Palvelut ja muut elämykset

 1.  
  Vanajanlinna

  Hmeenlinna

 

Valkeakoski

 1.  

  Visavuoren museo

  Valkeakoski

 

Urjala

 

Tampere

 

Kangasala

 

Mntt-Vilppula

 1.  

Palvelut ja muut elämykset

 1.  
  Mntn Klubi

  Mntt-Vilppula

 2.  
  Art Hotel Honkahovi

  Mntt-Vilppula

 3.  
  Lemmenpolku

  Mntt-Vilppula

 

Jyvskyl

 

Katso reitti kartalla