Näyttely
 Sisäänpääsy Museokortilla
 

Sami Korkiakoski: Lipstick Sky

Kuopion taidemuseo, Kuopio

  • 28.6.2024–25.8.2024

Sami Korkiakosken teokset ilmentvt ensisijaisesti liikett ja energiaa.

 

Sami Korkiakosken teokset ilmentvt ensisijaisesti liikett ja energiaa. Hnen maalausprosessinsa on erittin fyysinen. Hnelle on ominaista maalaustapa, jossa hn osallistuu teoksen tekemiseen koko vartalollaan, siirten energian kankaan pintaan rytmikkksi ja aistittavaksi viivaksi. Korkiakoski tunnustautuu tunneihmiseksi ja maalaa voimakkaalla ilmaisulla. Rytmin ja viivan ohella vrit nousevat rinnalle korostamaan tunneilmaisua ja visuaalista vaikutusta. Tss nyttelyss rytmiks viiva on saanut seurakseen vrialueet, jotka saavat maalausprosessissa aikaan rytmin muutoksen, liike taukoaa, muuttuu tihemmksi ja pienemmksi, kunnes taas jatkaa matkaansa.

Nyttelyss mukana olevat teokset ovat poikkeuksellisen pieni Korkiakosken tuotannossa.

Korkiakoski jtt merkkej maalauksiinsa, hnelle tunnusomaisia symboleja, joita hn maalaa toisteisesti teoksiinsa. Korkiakoski arvostaa esikuvanaan Antonio Tpiesia, joka mys kytti monenlaisia merkkej tuotannossaan. Kun hn toistaa jotain merkki maalauksessa, se tulee osaksi kuvapinnan rytmi ja nin ne tukevat yhdess maalauksen ilmaisuvoimaa. Korkiakoski tutkii teoksissaan usein vastapareja; mattaa ja kiiltv, pehme ja kovia elementtej tai rumuutta ja kauneutta.

Sami Korkiakoski (s. 1978) valmistui Aalto-yliopistosta taiteen maisteriksi 2007 ja Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi 2013. Valmistuttuaan hn on osallistunut lukuisiin ryhmnyttelyihin ja pitnyt yksityisnyttelyit Suomessa ja ulkomailla. Hn on yksi taiteilijoista, joka on osallistunut presidentti Sauli Niinistn muotokuvan tekemiseen. Korkiakosken teoksia on mm. Suomen valtion, Sara Hildnin taidemuseon, Win Aaltosen museon, Jyvskyln ja Kuopion taidemuseoiden ja Kuntsin modernin taiteen museon kokoelmissa. Hn on pitnyt ulkomailla nyttelyit mm. New Yorkissa, Los Angelesissa, Fort Lauderdalessa, Tel Avivissa Israelissa, Brisbanessa Australiassa ja hnell on nyt samanaikaisesti yksityisnyttely Madridissa. Hn asuu ja tyskentelee Kuopiossa.

Kiitos Taiteen edistmiskeskukselle nyttelyn tukemisesta.

Kerro tästä myös ystävillesi!

  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • WhatsApp

Museon yhteystiedot

Kuopion taidemuseo
Kauppakatu 35, 70100 Kuopio

017 182 633

Museon kotisivut

Yhteydet julkisilla

Näytä reitti museolle Matkahuollon reittioppaassa

×

Katso reitti Matkahuollon reittioppaassa

Päämäärä:

Kuopion taidemuseo, Kauppakatu 35, 70100 Kuopio


Lähtöpiste:


Tai lataa Reitit ja Liput -sovellus

Pääsymaksut

Sisäänpääsy Museokortilla
Sisäänpääsy Museokortilla

10/5/0

Maksutavat

kteinen, yleisimmt pankki- ja luottokortit, SmartumPay, Smartum-setelit, EdenRed-kortti, EdenRed-setelit, ePassi, Tyky-setelit

Aukioloajat

Ma Suljettu
Ti 10:00-17:00
Ke 10:00-19:00
To 10:00-17:00
Pe 10:00-17:00
La 10:00-17:00
Su 10:00-17:00
 

Kohdetta lähellä olevat museot